Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

В Україні знайшли храм 6000-літньої давності

Світ:

У ньому були людиноподібні фігурки і залишки жертовних тварин. Храм, розміром 60 на 20 метрів побудували ще до винайдення письма. Він був двоповерховий, зроблений з деревини та глини.

Верхній поверх був розділений на 5 кімнат. В середині храму археологи знайшли 8 глиняних платформ, які, на їхню думку, використовувалися як вівтарі. На платформі верхнього поверху були численні спалені кістки ягнят, які асоціюються із жертвоприношенням. Підлога та стіни всіх п'ятьох кімнат верхнього поверху були пофарбовані червоною фарбою, що створювало церемоніальну атмосферу.  

Про це у своїй презентації на щорічних зборах Європейської Асоціації археологів повідомили українські археологи Наталія Бурдо та Михайло Відейко.

Храм знайшли ще у 2009 році поблизу села Небелівка Кіровоградської області. Доісторичне поселення займало територію у 238 га. Там було більше 1200 будинків і близько 50 вулиць. 

Це доісторичне поселення і храм, який був на його території, належать до Трипільської культури. 

Коли мешканці залишили це поселення, всі будівлі, у тому числі й храм, спалили. (А це - характерна ознака Трипільської культури - прим.О.К.). 

Серед руїн також знайшли уламки фігурок, що зображують людей. Носи у деяких із них більше схожі на дзьоби, а очі відрізняються за розміром. Археологи виявили також фрагменти прикрас із кістки та золота.

Цей храм нагадує близькосхідні (Анатолія, Межиріччя) святилища тієї ж епохи. Наприклад, храм шумерського Еріду (3 тисячі років до нашої ери) також складався з окремих кімнат, зазначають археологи.
Детальніше

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дякую, Оленко, за цю публікацію.

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дякую, Оленко, за цю публікацію.

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Вважаю жертвоприношення не арійським методом. Жертви - це якесь спотворення чогось. Ніякої крові не повинно проливатись, так роблять вороги Землі. Це ще виясниться Кажуть, що був вчений Манойлов, у 1925 році, який досліджував кров різних людей і рас, але його праці десь поділись.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Згоден, що жертвоприношення не вписуються в концепцію арійської раси. Якщо дійсно храм давніший ніж 6 тис. років, то можна припустити, що це був перехідний період, коли всі ще не піднялись до рівня арійців.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Якщо безкровна жертва Авеля (аграрія) була не прийнята, а жертву з кров'ю від Каїна (тваринника) було прийнято, то виникає логічне запитання: "- чийого бога нав'язали аріям у методичному вивченні "Біблії"?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)