Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 14
  • Переглядів: 14

Магічний герб-трансформер Третього Гетьманату та його ім’я (опитування)

Категорія:

Ім’я державного герба має бути брендом. Воно має відбивати ідею руху і позначати освячення-самовдосконалення. Воно має бути коротким і милозвучним. Бажано, щоб воно було давнім, бо що глибше занурюємося в минуле, то більші енергетичні пласти пробуджуємо. Воно має вести народ до єднання. А найголовніше – виконувати магічну функцію під’єднання до радісної енергетики Простору волі – царства Божого і підносити догори. 

141123-transformer-7.jpg

Освячуйся! Озброюйся! Плодися! Трансформуйся!
Освячуйся! Озброюйся! Плодися! Трансформуйся!

Завдяки інтелектуальній дискусії про державний герб, ми дійшли згоди в тому, що новий герб має бути трансформером, тобто одночасно нести багато різних сенсів.

З одного боку, це дозволяє застосовувати герб в якості мнемотехнічного каркасу, тобто засобу для запам’ятовування важливої інформації і донесення її до інших людей.

Уявімо, що треба пояснити дитині основи арійського світогляду. З чого почати? Та просто беремо герб і починаємо про нього розповідати.

– Дивись, дитино, бачиш паросток?

– Так, він виростає наче у вазоні.

– Це тому, що все нове треба захищати, доглядати, плекати, виховувати, тобто ховати від ворогів.

– Так, навіть молоде деревце ми огороджуємо, поки не зміцніє.

– А бачиш сокола, що стрімко летить зверху вниз?

– Так, бачу атакуючого сокола-скоропада!

– Це Сокіл Волі, він є символом Святого духа в арійській традиції. Він несе людині звільнення від темноти, облуди, страху, заздрості, ненависті, образ, слабкості, негативних емоцій.

– Так, бачу на ньому напис В О Л Я.

– А чи бачиш лебедя, що летить вертикально вгору?

– Так, він витягнув шию і підняв крила як під час злету!

– Лебідь – це шляхетна людина, яка працює над собою, вчиться, розвивається, наповнюється світлом. А бачиш зброю з трьома зубцями?

– Так!

– Це значить, що треба завжди бути готовим до захисту Правди. Хто озброєний – на того не нападають, натомість слабкість притягує агресію.

– Це тризубець бога Шиви?

– Так, по-давному – Сіви, тобто святого. Його зброю індійці називають Трішулою, по-давньому – трисулою, бо слово «сула» або «сулиця» означає спис.  

– А чому у Сіви три зубці?

– Бо це нагадування, що і Бог-Творець, і людина-сотворець для розвитку робить три справи: творить нове, вдосконалює сотворене і руйнує віджиле – щоб далі знову творити щось нове. А що, дитино, ще може означати число три на нашому гербі?

– Що є тато, мама і дитина! Тато і мама народжують нове життя.

– Так! Число три – це число життя. Людина має дух, душу і плоть. Наш Всесвіт складається з трьох світів: Права, Нава і Ява. А якщо будеш воювати, то свій загін для перемоги треба розділити на три частини: тоді при наступі у тебе завжди буде концентрація удару в одному напрямку (2+1).

А чи бачиш на гербі рух назустріч?

– Звісно, адже сокіл і лебідь летять назустріч один одному!

– Це тому, що божественне і земне перебувають у стані дружби і рухаються назустріч. Тому наш герб ще називається РУХ. Життя – це рух. Правильне життя – це рух до святості.

– А що таке святість?

– Це стан внутрішнього щастя. Свята людина завжди здорова, сильна, усміхнена. До неї тягнуться світлі люди, навколо неї завжди позитивні події, вона захищена Богом і невразлива.

– А чи легко стати святим?

– Для досягнення святості, дорога моя дитино, треба багато працювати над собою, але це приємна праця, бо все правильне приносить радість, а все неправильне веде до страждань.

Поки дорослий і дитина розмовляють про дивовижний герб Української держави (а це довга розмова), ми поміркуємо про ім’я цього герба.

Оскільки це герб-трансформер, то він має багато імен: Трійця, Сокіл, Лебідь, Паросток, Зростання, Трисуття, Триєдність, Рух, Освячення... В різних обставинах, на різних часових етапах, для різних людей він виявляє один зі своїх багаточисленних аспектів.   

Такий підхід цілком відповідає концепції держави-трансформера, яка у різних ситуаціях негайно набуває найефективнішої форми і актуалізує найвідповідніший внутрішній сенс.

Герб нової Української держави, яку ми неофіційно називаємо Третім Гетьманатом, може мати десятки інших імен, які відбиватимуть різні грані світогляду нової цивілізації. Проте корисно мати єдину офіційну назву цього герба, адже різноманітність може існувати тільки разом з єдністю. Імен багато, бренд один.

Головним аспектом герба є зустрічний рух божественного і земного, який веде до освячення людини і світу. Проте слова «Рух», «Освячення» або навіть «Рух Освячення» або занадто абстрактні, або мало подібні на брендові імена.

Яке слово може бути таким брендом? Воно має відбивати ідею руху освячення-самовдосконалення. Воно має бути коротким і милозвучним. Бажано, щоб воно було давнім, бо що глибше занурюємося в минуле, то більші енергетичні пласти пробуджуємо. Воно має вести народ до єднання. А найголовніше, виконувати магічну функцію під’єднання до радісної енергетики Простору волі – царства Божого.

Цим вимогам повністю відповідає слово СВЯТО. Що це таке?

1. Це вшанування чогось високого, світлого, божественного.

2. Це зібрання спільноти духовно близьких людей.

3. Це стан щастя, викликаний єдністю, адже «со-частя» – це відчуття себе частинкою могутнього біосоціального організму: згадаймо ейфорію на Майдані, де «разом нас багато – нас не подолати».

4. Це завжди дія, рух, радісна активність: пісні, танці, змагання, спілкування, обмін, фестиваль, ярмарок, зустрічі, вітання, славлення, просвіта...  

5. Це організація, адже свято – це лад, а не збіговисько неорганізованого натовпу.

6. Свято – це давнє арійське слово, яке має ще трипільське походження.

Нагадаємо, що у первинній арійській мові голосні і приголосні завжди чергувалися: молоко, корова, кобила, голова. Не важко здогадатися, що слово "свято" первинно звучало як «сіва то».

Корінь «сіва» означає святість, світло, свідомість, звідси англ. «сван» (світлий, сніжно-білий) – лебідь, санскр. «śiva» – благий, святий, люблячий.

«То» – це артикль, який вказує на іменник, наприклад, «боло-то» (то волога), «золо-то» (то сонце – соло, коло), «си-то» (то сіяти). Ту ж саму функцію виконує артикль «це» (в англійській мові вони об’єднані в артикль «the»), наприклад, «яй-це» (це зародок), «сер-це» (це середина), «кіль-це» (це коло), «це-гла» (це глина), «це-нтр» (це нутро, середина).

Тобто сучасне слово «свято» походить від давнього арійського «сіва» – святість, благість, добро, любов.  

До речі, слово «сіва» використовували як визначальний епітет Творця Всесвіту, якого скорочено називали «Брама» (Брагма), тобто «Бог небес і землі» (складається з трьох слів «Б» – бог, володар, могутній, «Ра» – сонячний, небесний, «Ма» – матерія). Індуїстська тріада-тримурті «Брахма Вішну Шива» походить від традиційної арійської формули «Бог небес і землі, Вишній і Святий», яка характеризувала Бога-Творця. «Вишній» значить найвищий, найголовніший; українці досі Творця Всесвіту називають Вишнім.    

А тепер, за звичаєм, переходимо до практики Українського консенсусу. Для цього проводимо опитування щодо висловленої пропозиції з трьома варіантами відповідей: «Підтримую», «Не заперечую», «Проти».

Нагадую правила:   

1. Якщо «Підтримую», то треба написати будь-який коментар і бути готовим відповідати на запитання інших гравців для захисту своєї позиції.

2. Якщо «Не заперечую», то можна нічого не писати, адже гравець просто погоджується з тими, хто підтримує.

3. Якщо «Проти», то гравець має обґрунтувати своє рішення і бути готовим відповідати на запитання.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

РА - це реально круто! Тим більше, що ліве крило нагадує букву "Р", а праве "А". РА - це Сонце - небесний образ Бога-Творця.
РА - це корінь слів "гра", "радість", "рай", "раса".

РА-діймо, арії! Схоже, ми знайшли ім’я герба сонячної Української держави!

Тарнай Стрілець каже:
Майже наблизились до джерела Світла-Свята, магічного РА.
Здається, РА - найбільш древнє слово. Давно вийшло з ужитку. Можливо, це ключ до надпотужного егрегору.
А, якщо, все таки ГРА, то хочеться замінити глуху Г на дзвінку

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Андрій Солтівский.
0
Ще не підтримано

Можливо, СвятРа - святість сонячна і небесна.

Живе Слово творить і перемагає

Зображення користувача Тарнай Стрілець.
0
Ще не підтримано

Майже наблизились до джерела Світла-Свята, магічного РА.
Здається, РА - найбільш древнє слово. Давно вийшло з ужитку. Можливо, це ключ до надпотужного егрегору.
А, якщо, все таки ГРА, то хочеться замінити глуху Г на дзвінку

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Так замініть :) Наприклад, Бра (Бог небес) який спускається в матеріальний світ.

Зображення користувача Микола Пономаренко.
0
Ще не підтримано

boanro каже:
Так замініть :) Наприклад, Бра (Бог небес) який спускається в матеріальний світ.

БРА (bra) по англійські - це бюстгальтер. :) Мені подобається така назва! :) Жарт.

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Цитата:
БРА (bra) по англійські - це бюстгальтер. :) Мені подобається така назва! :) Жарт.

)))))))))))))))))))))))))))))))) Відкликаю цей варіант :)

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

РА - це реально круто! Тим більше, що ліве крило нагадує букву "Р", а праве "А". РА - це Сонце - небесний образ Бога-Творця.
РА - це корінь слів "гра", "радість", "рай", "раса".

РА-діймо, арії! Схоже, ми знайшли ім’я герба сонячної Української держави!

Тарнай Стрілець каже:
Майже наблизились до джерела Світла-Свята, магічного РА.
Здається, РА - найбільш древнє слово. Давно вийшло з ужитку. Можливо, це ключ до надпотужного егрегору.
А, якщо, все таки ГРА, то хочеться замінити глуху Г на дзвінку

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Знімаю наступний варіант назви гербу,так як бачу що вже рішення прийняли..РА так
Ра...Ра-Діймо..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Лука Небохід.
0
Ще не підтримано

Ну от проти РА немаю нічого проти, а поки було свято я утримувався від голосування. Ну так як Ра назва Бога сонця в єгиптян Творць Світу(навіть у звичайній вікіпедії так написано), але в українського люду необізнаного це може викликати мягкокажучи занепокоєння що це вони там таке роблять!....

"Знання деяких принципів легко компенсує незнання деяких фактів" (с)Гельвецій

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

П. Тарнай сказав

Quote:
А, якщо,все таки ГРА, то хочеться замінити глуху Г на дзвінку

Згідна з заміною на дзвінку букву.
Також слово Гра хороше, але виглядить незавершеним. До нього щось бракує трошки, зробимо два-три склади. Прохання продовжити слово. Також слово Ра це як першоелемент, першосклад. Будь ласка, треба його продовжити. Адже ми вже навчились говорити словами, а не складами.
Гра- Воля ось виходить Гра-Аль... Гра-Волі

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Микола Пономаренко.
0
Ще не підтримано

Слово “РА“ відоме в усьому світі, як Єгипетський бог. Весь світ буде сміятися з українців, які перейменували свій тризуб (TRYGENT), також відома назва у світі, на ім’я Єгипетського Бога.

Навіщо марнувати час на видумки? Ми маємо чудову назву - тризуб. Хочете її оновити? Нема проблем. Оновимо словом ТРИ-СУТТЯ, або ТРИ-ЄДНІСТЬ. Для англомовного світу будемо казати TRY-SET. Цією зміною оновлюємо назву але не відходимо від сутності самого знака-символу.

Слово РА має своє значення. Навіщо його коверкати? Слово “Трисуття“ або “Триєдність“ є нові слова, які не будуть плутатися з загальновідомими словами, як СВЯТО чи РА.

У-РА! Відповідь знайдена! :)

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Поки не проголосував, але схиляюся до "ПРОТИ". Теж як і пан Вакула відчув перегукування зі словом "СВАСТЯ". Чи це погано? Не знаю.

P.S. Після прочитання всіх коментарів відчуваю певне сум'яття.

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Володимир Євдаков.
0
Ще не підтримано

РА - коротко, суттєво, древньо... Подобається "РА"... Я +

Володимир (Миролюб)

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

РА - це той самий АР-Яр-Ярило. Ар - Бог-творець, арії - діти Божі, сотворці.

На гербі маємо два крила Р А, а між ними (під їхнім захистом) росте паросток нового світу. Це ще одна сутність нашого герба-трансформера.

До речі, в Єгипті Бог Ра зображався з головою сокола. Тобто це наш український Сокіл Род. Ми почали з Сокола Волі і фінішували з Соколом Ра.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

Ра - Сонце, Ар - Земля (землю й зараз у арах міряємо, просто у побуті на сотки перейшли)
Можливо ар - арій - орій пов'язано землею.

VAKULA

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Я проти "РА". В маси ця назва не піде, бо відразу почнуться звинувачення в язичництві і в інших гріхах. Я розумію, що ми не орієнтуємося сильно на пересічного українця, але все одно слово має викликати якісь позитивні і змістовні асоціації в усіх.

Продовжую підтримувати варіант "Триєдність"

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

О-о, "Грааль"... Саме те! І звучить харизматично, і більшість знає (з Біблії), що то таке - келих, якого Хрестос вино пив. Та й за формою (до того ж) наш Герб ще й келих нагадує. Так що у такому випадку можна розраховувати на розуміння любителів оковитої. Жарт, звичайно, але ж відомо, що у кожному жарті є доля жарту.

Хай буде!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Чарівна чаша Грааль (дух гри), з якої пив Ісус, - це справді цікаво, по-ігровому. Треба тільки придумати, що там таке вертикальне у середині цього келиха.

Наприклад, це може бути стержень, за який чашу можна підвісити до стелі, а потім по колу (за сонцем) пускати для причастя членів громади. Щось у цьому є!

БардRoy wrote:
О-о, "Грааль"... Саме те! І звучить харизматично, і більшість знає (з Біблії), що то таке - келих, якого Хрестос вино пив. Та й за формою (до того ж) наш Герб ще й келих нагадує. Так що у такому випадку можна розраховувати на розуміння любителів оковитої. Жарт, звичайно, але ж відомо, що у кожному жарті є доля жарту.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

Як на мене, поки що тільки назва-гасло РУХ відповіда всім вимогам і замінює всі запропоновані назви.
Рух - це дієвість і духовність. Це і простір гри, і невразливість і навчання новому і змога виплисти з будь-якого дна, біг коня, політ птаха
Це і політ Зіркового Корабля, що серед зірок золотистих надає Землі і Людям дзвінке спонукання до РУХУ..... Забули?

VAKULA

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Доброго усім дня..Якщо вже вирішено дати нову назву нашому гербу,а саме РА,то поцікавтеся друзі,чому річка Волга колись мала назву РА..і ще чому на Червоній площі стоїть піраміда ,а у ній мумія лежить,яка за життя започаткувала найбільше нищення України і українців..Це ж факти..і дійсно пан Микола правий,що потрібно враховувати як назва гербу буде писатися і звучати на міжнародних мовах..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Герб може мати два офіційних імені - внутрішнє (езотеричне) і зовнішнє.

Внутрішнє (магічне) РА - для тих, хто вже має досвід самооновлення.

Зовнішнє ГРААЛЬ - для всіх інших. Чарівний кубок, що несе життя і відродження, пригоди лицарів Круглого столу - саме те, що треба для просування світлої ідеї в маси.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Ще вчора придумав нову назву для нашого ГЕРБА. Це слово РАДІЙ! Не рАдій, а саме радІй! Тут і заклик до радості і заклик до дії. Як вам? В жіночім роді це буде зовсім нове слово: РАДІЯ (це мій подарунок для Зоріни з Італії). Друже Ігоре, щодо ГЕРБ-ТРАНСФОРМЕР, то це абсолютно не підходить, бо в нашій уяві форма не міняється! У нашій уяві постійній формі надається інший зміст!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Порадився з брахманами: кажуть, що ім’я символу має бути одне, інакше розсіюється енергія.

Поки що маємо первинне, основоположне, божественне РА, все інше - це епітети: Гра, Грааль, Радія, Триєдність, Рух і т. д.

Але в цьому треба переконатися. Проведемо нове опитування.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Тур Ярий.
0
Ще не підтримано

Рух, дія, гра є різними гранями загального процесу ТВОРЕННЯ. Активуючи кожен своє Божественне зерно (Дух) ми перетворюємося на Сотворців цього світу. Звідси може бути і назва герба - символ СОТВОРЕННЯ (символ постійної дії, руху із додержанням правил світобудови). На слух краще звучить символ ТВОРЕННЯ, але така назва не відображає глибини потенціалу людини.

Все тільки починається!

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Граволь- це по-українськи, від чутого знаменитого слова Грааль. Граволь чи Граволі (у множині, як граблі), думаю, що це музичний струнний інструмент.
Бог Аполлон,(колишній бог Ра), грав на струнному інструменті. Я фільм покажу всім, де сама спостерігала за сонцем, і всі побачите його рухаючі вертикальні струни наяву. Це є дивовижно.
Воля, Воль, Волі- може значити нота, ноти, Моль, Соль, Ля. Нота-це важливо, можливо Со-Ля , що Sole-сонце, solo - одинокий звук.
Чому у нашому гербі є тільки одна центральна струна? Побачите у фільмі, що ця вертикаль тримає у собі багато струн, які від неї відходять. Постійно видно тільки центральну струну, вона незмінна. Деколи можна бачити і інші. Коли саме відділяються інші - ще невідомо, бо я побачила випадково і в різні моменти.
Тому вважаю, якщо підтримаєте назву Граволя, Граволь чи Граволі- це буде найбільше диво, яке показує нам природа. І знайдена міфічна чаша.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Ще один універсалізований варіант-ключ, що підходить до цілого і кожної складової українського герба: ВОГНЕДУХ (Вогненний Дух - Дух Сили - Божественний Дух).

Sapienti sat.

Зображення користувача Тур Ярий.
0
Ще не підтримано

На прапорі ми бачимо зображення духу-вогню та матерії-води. Це статичне зображення, що показує домінування духу над матерією. Але світ є динамічний і цю динаміку взаємодії між духом та матерією повинен відобразити герб. Звідси герб є - дія, рух, перетворення, ярість і т.д. Сонячно-блакитний прапор і герб повинні створити цілісну картину світобудови як макро так і мікро. Тому у назву герба я би вклав термін, який відображає силу, що заставляє дух і матерію взаємодіяти, або термін, який відображає процес взаємодії.

Все тільки починається!

Зображення користувача Олег Ціома.
0
Ще не підтримано

Я підтримую варіант ГРАВОЛЬ.
Але як це просто пояснити?
Грааль підтримаю, якщо не знайдеться влучного пояснення до Граволь.

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

VAKULA

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Не раджу захоплюватися цим клоуном. Згадайте, які він у 2004 працював на Януковича. Йому тоді давали найкращий час на тодішньому провладному 1+1, і він мочив всіх хто був проти Януковича і бандюків. А зараз корчить з себе великого націоналіста.

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

Про януківство не знав, а думки цікаві. Там про важливість високих ідеалів і глобальних цілей для руху.

VAKULA

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

Головне всесвітнє гасло України - ВОЛЯ, це треба використати у назві.
Це те, що Україна розповсюдить по Світу. Українське гасло не повинно бути місцевим, а повинно бути всесвітнім, як було завжди.

VAKULA

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Проголосував «ПРОТИ», тому що в ході обговорення з'явилися більш влучні назви.

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Це опитування тривало 4 дні з 23 по 26 листопада 2014 р. Проголосувало 25. Мою пропозицію назви герба РАДІЙ (з наголосом на і) ніхто не підтримав. Придумане мною нове слово РАДІЯ - подарунок для Зоріни з Італії, навіть не помітила сама обдарована. Невже це все таке нікчемне?

Сторінки

  • <
  • Сторінка
  • of 2