Зображення користувача Анатолій Висота.
Анатолій Висота
  • Відвідувань: 26
  • Переглядів: 29

Анатолій Висота: ГЕРБ України - п'яте розуміння

Пяте розуміння  - це КЕЛИХ  із ЗЕРНОМ та  ПАРОСТКОМ. Уявіть собі обертання ГЕРБА навколо  центрального елемента. При цьому утворюється об’ємна модель ГЕРБА – ємність, із дна якої проростає ЗЕРНО. І, навпаки, нинішній ГЕРБ є боковою проекцією його об’ємної моделі на площині. Ємність асоціюється з  водою – це ВОДОЙМА (Водо-й-Ма). З води і землі під дією променистої енергії та Святого Духу утворюється ЗЕРНО,  яке проростає ПАРОСТКОМ. Мудрі кажуть, що зелений лист є основою піраміди всього живого. А лист складається із безлічі зерен хлорофілу. Не дивно, що життя позначають зеленим кольором.

Отже наш ГЕРБ  є посланням для нас про початок життя на Землі!

Нації-держави обирають собі...

...а скоріше їм призначають зверху, символи, які стають основним елементом гербу. У японців – це сонячний круг. Кілька європейських держав мають собі за символ хрест. Свастю або «динамічний хрест» нині не має собі за символ жодна держава. П’ятикутну зірку мають собі за символ китайці й корейці. Шестикутною зіркою (трикутник в трикутнику) позначають себе євреї. Восьмикутну зірку вподобали собі грузини. Хорвати чогось обрали собі символом «шахове поле» в червоно-білу клітинку. Ліванці вподобали собі Кедр. І лише українці мають собі за герб ТРИЗУБ.

Для чого націям даються відповідні їм символи? Щоб ПОЯСНИТИ  світ, що їх оточує і друге, щоб нація, визрівши, зрозуміла свою МІСІЮ  на Землі.

Перше розуміння

це ТРИЧАСТИННІСТЬ і воно випливає з самої форми  ГЕРБА. Формула така: ГЕРБ = 1 х 3. З тої маленької частини, що під горизонтальною лінією, розвиваються три язики «полум’я», які чомусь прозвали «зубами».

Друге розуміння

це ВОЛЯ і воно доступно для всіх письменних українців, здатних прочитати це на ГЕРБІ. Воно означає нестримне ПРАГНЕННЯ всього живого забезпечувати собі всіма засобами стан ЖИТТЯ.

Третє розуміння

це спадаючий політ СОКОЛА, що символізує собою Святий Дух або ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПОТІК, який інформаційно забезпечує ріст  і розвиток живого. Для багатьох українців ГЕРБ  як СОКІЛ є настільки  очевидним, що у війні проти Москви на Донбасі бійці батальйону «Донбас» на шевронах мають саме СОКОЛА.

Четверте розуміння

це горизонтальний зліт ЛЕБЕДЯ. Це геніальне прозріння і вперше ми дізналися про  це від нашого сучасника Ігоря Каганця. Воно, мабуть, означає випромінювання живими істотами радості. В цих хвилях радості купається все живе й потужне випромінювання радості йде від Землі і вдячно сприймається Небесами.       

Пяте розуміння

– це КЕЛИХ  із ЗЕРНОМ та  ПАРОСТКОМ. Уявіть собі обертання ГЕРБА навколо  центрального елемента. При цьому утворюється об’ємна модель ГЕРБА – ємність, із дна якої проростає ЗЕРНО. І, навпаки, нинішній ГЕРБ є боковою проекцією його об’ємної моделі на площині. Ємність асоціюється з  водою – це ВОДОЙМА (Водо-й-Ма). З води і землі під дією променистої енергії та Святого Духу утворюється ЗЕРНО,  яке проростає ПАРОСТКОМ. Мудрі кажуть, що зелений лист є основою піраміди всього живого. А лист складається із безлічі зерен хлорофілу. Не дивно, що життя позначають зеленим кольором.

Отже наш ГЕРБ  є посланням для нас про початок життя на Землі!

Я уявляю, як пензлем малюю на папері блакитну смужку, а потім беру інший пензель і примальовую до неї жовту смужку. І з подивом помічаю, що на межі між ними утворюється зелена смужка. Все сходиться: матерія (блакить) опромінюється Сонцем (жовте) і народжує Життя (зелене).

Отже майбутній жовто-блакитний прапор України збагатиться ще й третьою – ЗЕЛЕНОЮ  смугою. Де її розташувати? Можна посередині між жовтим і блакитним, можна розташувати збоку, а ще краще прокинути цю зелену смугу діагонально вгору, починаючи з лівого нижнього кута до правого  верхнього кута прапора.

Місія української нації

Наше призначення на Землі випливає саме з пятого розуміння герба: ми, українці, маємо плекати ПАРОСТКИ ЖИТТЯ  на Землі. Ми, українці, маємо підтримувати все ЖИВЕ, що знаходиться під захистом Творця – нашого Батька Небесного. Паростки життя будуть зігріті у чаші з долонь українців.

 

Хай же буде!


П.Н. Я вдячний всім, хто сприяв появі оцього мого п’ятого розуміння ГЕРБА, як символу початку Життя на Землі:

  • Ігорю Каганцю, який терпеливо і наполегливо провів на Народному Оглядачі сім опитувань з приводу пошуку нової назви для ГЕРБА;
  • Наталці Артанії, яка запропонувала подивитися на ГЕРБ, як на ЧАШУ Грааля;
  • Василю Петришину, який уявив собі ГЕРБ як ПАРОСТОК  у Божих долонях;
  • Володимиру Майбороді – вченому-агроному й керівнику Дослідницької лабораторії Третього Гетьманату за те, що  перший вислухав мене і після тривалої дискусії прихильно поставився до цієї гіпотези;
  • Доброславу Велесовому, за вчасно сказане добре слово;
  • а також іншим соколійцям.
Наші інтереси: 

Досліджуємо символіку. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Василь Кукурудза.
0
Ще не підтримано

Ось і настав час записати тут ще одну думку.
Для держави особливо важливий вибір символіки та герба. В стародавні часи символи були різні, і їх вибір залежав від того, як вони діють на психіку. Пізніше вони ввійшли в державу, як щось невід’ємне і таке, що мало служити зростанню її могутності .
Символів є багато, але сильнодіючих відомо зовсім мало. Про деяких з них відомо з червоної магії. Наприклад, часто-густо використовувались зображення квітів, рослин або тварин.
Візьмемо квітку гірчиці. Вона характерна тим, що стимулює виділення шлункового соку. Коли про це мало було відомо, був такий випадок. Вчений Павлов в своїх дослідах показував, що слюна в собачок виділяється, коли вони бачать щось їстівне. Священник, який випадково був свідком цих експериментів, запитав: «Іване Петровичу, а якщо я покажу собачці свій хрест, в неї теж потече слюна?». Павлов відповів, що собака не дурна, щоби могла реагувати на неїстівний предмет. Але коли після показу собаці книжки та деяких інших предметів священник вийняв з-під одежі великий дерев’яний хрест – миттєво почала виділятись слюна. Павлов зрозумів, що тут справа н е в релігійності собаки, а в закладеному природою механізмі.
Зараз вже відомо, що якщо тварина або людина побачить квітку гірчиці (в вигляді хреста), то йде виділення слюни та інших ферментів. Тому, щоби процес засвоєння страв був близький до ідеального, потрібно перед їдою уважно подивитись на квітку гірчиці або на простий церковний хрест. Іноді буває достатньо, щоб людина згадала про Бога, якщо вона вірить в нього, або уявила хрест, або просто перехрестилась. У всіх випадках сила хреста не буде примушувати вас довго чекати.
Подібними властивостями володіють і інші символи – зображення квітів. П’ятипелюсткові квіти сильно знижують кількість йоду в організмі. Ефект великий, бо навіть маленька кількість квіток незабудки спроможна привести до сильної втрати пам’яті. Тому рабовласники Риму, знаючи про таку властивість п’ятипелюсткових квіток, розвішували в місцях скупчення рабів п’ятикутні зірки. Раби настільки ставали дурними, що не могли організовано протидіяти важким умовам свого життя. (А в Мосві в кремлі які зірки?).
Шестипелюсткові квіти навпаки, посилюють ендокринну систему й захист організму від отруєння та шкідливої дії бактерій. Шестикутні зірки вельми благодійно впливають на загальний розвиток людства.
Восьмипелюсткові квіти, як і зірки, ще краще впливають на загальний стан людини. Вони збільшують не тільки силу та спритність, але й духовність, впевненість у всіх справах та навіть в небезпечній для життя людини боротьбі.
Є символи, які пригнічують психіку людини, і навіть приводять до хвороби та смерті. Наприклад, череп та схрещені кістки – це символ смерті. Пірати прикріплювали ці символи там, де проживали їх вороги.
Символ тризуба позитивний без всяких сумнівів. Він означає сонячність, а людей, які під ним проживають, можна назвати сонячними жителями, тобто сильними, вольовими, войовничими. Є така думка у одного автора, що цей символ пішов з Єгипту і Єгипет і є його «хазяїном». І тому його треба трохи змінити, щоб він став нашим символом і ми стали його «хазяїном». Тобто з’єднати тризуб з восьмикутною зіркою (восьмикутна зірка у грузинів). Люди звели зображення восьмипелюсткової квітки альгамарин до восьмикутної зірки. В свій час такі амулети запобігали важким пораненням. Тому якщо поєднати ці два сильні символи, то буде могутній герб. І такий герб в поєднанні з жовто-блакитним прапором стануть саме тою символікою, яка і поставить нашу спільноту на рейки оздоровлення та процвітання.
Ось така є думка. І спільними діями ми таки створимо те, що має бути створено.

Своїм друзям ми пропонуємо тільки те, чим користуємось самі.

Коментарі

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Кожен символ є своєрідним кодом. Наш герб є одним з найдавніших символів, тому й не дивно, що в ньому закладено стільки інформації. Я впевнений, що в ньому приховано ще багато цікавого.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Для Майї Україської пояснюю. При фотографуванні КЕЛИХА З ЛИСТКОМ під низ я підклав книгу: Хатня літописна родинна Книга творення життєвого простору Українця-русича. Зшиток 1. "Роде наш красний - Роде наш прекрасний (Родове Дерево Родини). А поруч із КЕЛИХОМ я поклав яблуко, щоб глядач уявляв, які є розміри КЕЛИХА. Оце й усе. Ніяких підтекстів тут нема. А вас, Майю, я собі відзначаю, як СПОСТЕРЕЖЛИВУ жінку.

Зображення користувача Майя Українська.
0
Ще не підтримано

Може, так?

Анатолій Висота каже:
Оце й усе. Яких текстів тут нема ? Символи вишиванки у Зшитку 1 чи другому?

Радіймо! Тільки шляхом творення сьогодення, майбутнє вітаємо чистотою, світлом перемагаємо!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дякую, Майє, за вашу щедру оцінку в 10 галів моєї статті про ГЕРБ-5! Радий разом зі всіма прихильниками ПАРОСТКА ЖИТТЯ на ГЕРБІ, що ця ідея отримала вже рейтинг у 150 галів. Станом на 10=00 3.2.15 р. вже маємо 407 переглядів цієї сторінки і понад сотню коментарів. Майє, на "Родовій Книзі" зображено український рушник, а не простелена серветка!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Пані Дзвінко, радіймо! Я помітив ваші 10 галів оцінки цієї статті про ГЕРБ-5. Щиро дякую! Тепер її рейтинг вже має 160 галів!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Пригадую, що якось друг Володимир запитав мене про ЗЕЛЕНУ ДІАГОНАЛЬ і що саме вона означає. Нагадую, що в цій статті я наголошую на центральному розташуванні ЗЕРНА і ПАРОСТКА на нашому ГЕРБІ , які символізують про початок життя на землі. Оскільки ЖИТТЯ має символом зелений колір, я висловив припущення, що наші державні символи можуть збагатитися зеленим кольором. За моїм баченням розташування вузької зеленої смуги на жовто-блакитному прапорі, як діагоналі, яка йде з нижнього лівого кута і завершується у верхньому правому куті прапора, ОЗНАЧАЄ рух життя від зародження в глибинах матерії (блакитна Ма) до вершин Святого Духу (жовтий Ра). Як ти, друже Володимире, сприймаєш оце моє пояснення?

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

Я вже писав і не раз -
одне діло -прапор,
ще інше - основний гербовий знак!
ще інше діло - Герб!
!Люди добрі, що ж ви ніяк не можете це усвідомити!
В заголовку статті одне, в обговоренні інше, а в голові каша. Не змішуйте все в одну каструлю!

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

Про зелений на прапорі - щось у цьому є... шукаю розгадку: чому діагональ?.. а чому дві діагоналі на Андріївському прапорі (сині на білому)?Мабуть не просто так, мабуть... це хрест чи заперечення? "Вгору просування без краплі вагання"?... можливо...

Анатолій Висота каже:
Пригадую, що якось друг Володимир запитав мене про ЗЕЛЕНУ ДІАГОНАЛЬ і що саме вона означає. Нагадую, що в цій статті я наголошую на центральному розташуванні ЗЕРНА і ПАРОСТКА на нашому ГЕРБІ , які символізують про початок життя на землі. Оскільки ЖИТТЯ має символом зелений колір, я висловив припущення, що наші державні символи можуть збагатитися зеленим кольором. За моїм баченням розташування вузької зеленої смуги на жовто-блакитному прапорі, як діагоналі, яка йде з нижнього лівого кута і завершується у верхньому правому куті прапора, ОЗНАЧАЄ рух життя від зародження в глибинах матерії (блакитна Ма) до вершин Святого Духу (жовтий Ра). Як ти, друже Володимире, сприймаєш оце моє пояснення?

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Зображення користувача Дзвінка Сопілкарка.
0
Ще не підтримано

Володимир Майборода каже:
Про зелений на прапорі - щось у цьому є... шукаю розгадку: чому діагональ?.. а чому дві діагоналі на Андріївському прапорі (сині на білому)?Мабуть не просто так, мабуть... це хрест чи заперечення? "Вгору просування без краплі вагання"?... можливо...

Якщо зелену діагональ накласти на горизонтальні смуги жовтого і голубого та ще й зробити жовтого більше, як хтось тут пропонував, то буде негарно.

В такому випадку було б логічніше змінити і розташування основних кольорів, зробити з них трикутники.

Але тоді зміниться і філософія прапора, яку доведеться ще обгрунтовувати.

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

О! Дякую, друже Дзвінко!
Це справді так!. Обговорення зайде "ще далі"! ;) Добре ще трохи до "каші " додам ;)
Хотіли. щоб означало"...рух життя від зародження в глибинах матерії (блакитна Ма) до вершин Святого Духу (жовтий Ра), а виходить "зменшення святості і нарощування матеріальності" ;)
Тоді вже нічого кращого ніж монада не придумаєте! Але який же то прапор? ;)

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Зображення користувача Дзвінка Сопілкарка.
0
Ще не підтримано

Зародження життя в мертвій матерії без присутності Святого Духа НЕМОЖЛИВЕ. Сама матерія є лише опорою для розвитку життя.
Тому трикутні частини, на мою думку, додають динаміки процесу. Святий Дух опускається в глибини матерії, породжує ТАМ, в глибинах, ЖИТТЯ. А Матерія, в свою чергу, виштовхує з себе ЖИТТЯ до вершин Святого Духа.
А тепер щодо критики про кашу в головах і коментарях. Мені це все сильно нагадує середньовічну алхімічну лабораторію. Ми всі повільно варимо й перемішуємо так звану "первісну матерію" і намагаємося перетворити її на "філософський камінь".

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

Саме так, Дзвінко, саме так!

Дзвінка Сопілкарка каже:
Ми всі повільно варимо й перемішуємо так звану "первісну матерію" і намагаємося перетворити її на "філософський камінь".

..."намагаємось"...
Зважмо на те, що в цій лабораторії має бути все впорядковано. ;)

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Однозначної думки щодо того, як сприймати наш Герб я не маю, але надіюся, що така багатозначність допоможе мені знайти рівень потрібного усвідомлення і напрямок для подальшої творчості. Хочу сказати, що до побудови держави потрібно підходити творчо. Це як складати вірш, писати музику, малювати картину, тощо. Всяка робота має бути красивою, як і людина. А красу може дати добре здоров'я. Краса Божественої мудрості якраз і закладена в нашому Гербі. Стремління в політ (Лебідь), атака з небес (Сокіл). "Літак не буде літати, якщо він не красивий" - казав авіаконструктор Олег Антонов.
Символ має бути сильним і суворим. А в той же час ніжним і красивим. В нашому Гербі я це бачу.

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Дуже гарно написав! :)

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Пане Андрію, дякую за твій виважений коментар, за щире слово. Дякую й за твої 5 галів! Головне ти сказав такими словами: Хочу сказати, що до побудови держави потрібно підходити творчо. Це як складати вірш, писати музику, малювати картину, тощо.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Я так розумію, Доброславе, що твої слова: Дуже гарно написав :) - віднесені на адресу Андрія Ясуна і його характеристики ГЕРБА: Символ має бути сильним і суворим. А в той же час ніжним і красивим. В нашому Гербі я це бачу. А я собі був подумав, що твоє добре слово стосується до ЗЕЛЕНОЇ ДІАГОНАЛІ ЖИТТЯ.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Друже Володимире, ти пишеш: В заголовку статті одне, в обговоренні інше, а в голові каша. Не змішуйте все в одну каструлю! То в чиїй голові "каша"? Однак твоє: "Вгору просування без краплі вагання"?... можливо... Вже свідчить, що не така вже й "каша" в голові, друже. Навпаки, відбувається якесь впорядкування. Хай буде!

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

Запитання

Цитата:
То в чиїй голові "каша"?

кожен хай поставить собі, друже ;)

Даруй, але, якщо Ти вважаєш свою статтю "Анатолій Висота: ГЕРБ України - п'яте розуміння" каструлею, то й отримуєш у ній "кашу" в якій є "N-не обговорення прапора"!
Створи окрему статтю - впорядкуй - і вперед!

Ну, Ти ж можеш :))).

Анатолій Висота каже:
Друже Володимире, ти пишеш: В заголовку статті одне, в обговоренні інше, а в голові каша. Не змішуйте все в одну каструлю! То в чиїй голові "каша"? Однак твоє: "Вгору просування без краплі вагання"?... можливо... Вже свідчить, що не така вже й "каша" в голові, друже. Навпаки, відбувається якесь впорядкування. Хай буде!

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Зображення користувача Василь Кукурудза.
0
Ще не підтримано

Ось і настав час записати тут ще одну думку.
Для держави особливо важливий вибір символіки та герба. В стародавні часи символи були різні, і їх вибір залежав від того, як вони діють на психіку. Пізніше вони ввійшли в державу, як щось невід’ємне і таке, що мало служити зростанню її могутності .
Символів є багато, але сильнодіючих відомо зовсім мало. Про деяких з них відомо з червоної магії. Наприклад, часто-густо використовувались зображення квітів, рослин або тварин.
Візьмемо квітку гірчиці. Вона характерна тим, що стимулює виділення шлункового соку. Коли про це мало було відомо, був такий випадок. Вчений Павлов в своїх дослідах показував, що слюна в собачок виділяється, коли вони бачать щось їстівне. Священник, який випадково був свідком цих експериментів, запитав: «Іване Петровичу, а якщо я покажу собачці свій хрест, в неї теж потече слюна?». Павлов відповів, що собака не дурна, щоби могла реагувати на неїстівний предмет. Але коли після показу собаці книжки та деяких інших предметів священник вийняв з-під одежі великий дерев’яний хрест – миттєво почала виділятись слюна. Павлов зрозумів, що тут справа н е в релігійності собаки, а в закладеному природою механізмі.
Зараз вже відомо, що якщо тварина або людина побачить квітку гірчиці (в вигляді хреста), то йде виділення слюни та інших ферментів. Тому, щоби процес засвоєння страв був близький до ідеального, потрібно перед їдою уважно подивитись на квітку гірчиці або на простий церковний хрест. Іноді буває достатньо, щоб людина згадала про Бога, якщо вона вірить в нього, або уявила хрест, або просто перехрестилась. У всіх випадках сила хреста не буде примушувати вас довго чекати.
Подібними властивостями володіють і інші символи – зображення квітів. П’ятипелюсткові квіти сильно знижують кількість йоду в організмі. Ефект великий, бо навіть маленька кількість квіток незабудки спроможна привести до сильної втрати пам’яті. Тому рабовласники Риму, знаючи про таку властивість п’ятипелюсткових квіток, розвішували в місцях скупчення рабів п’ятикутні зірки. Раби настільки ставали дурними, що не могли організовано протидіяти важким умовам свого життя. (А в Мосві в кремлі які зірки?).
Шестипелюсткові квіти навпаки, посилюють ендокринну систему й захист організму від отруєння та шкідливої дії бактерій. Шестикутні зірки вельми благодійно впливають на загальний розвиток людства.
Восьмипелюсткові квіти, як і зірки, ще краще впливають на загальний стан людини. Вони збільшують не тільки силу та спритність, але й духовність, впевненість у всіх справах та навіть в небезпечній для життя людини боротьбі.
Є символи, які пригнічують психіку людини, і навіть приводять до хвороби та смерті. Наприклад, череп та схрещені кістки – це символ смерті. Пірати прикріплювали ці символи там, де проживали їх вороги.
Символ тризуба позитивний без всяких сумнівів. Він означає сонячність, а людей, які під ним проживають, можна назвати сонячними жителями, тобто сильними, вольовими, войовничими. Є така думка у одного автора, що цей символ пішов з Єгипту і Єгипет і є його «хазяїном». І тому його треба трохи змінити, щоб він став нашим символом і ми стали його «хазяїном». Тобто з’єднати тризуб з восьмикутною зіркою (восьмикутна зірка у грузинів). Люди звели зображення восьмипелюсткової квітки альгамарин до восьмикутної зірки. В свій час такі амулети запобігали важким пораненням. Тому якщо поєднати ці два сильні символи, то буде могутній герб. І такий герб в поєднанні з жовто-блакитним прапором стануть саме тою символікою, яка і поставить нашу спільноту на рейки оздоровлення та процвітання.
Ось така є думка. І спільними діями ми таки створимо те, що має бути створено.

Своїм друзям ми пропонуємо тільки те, чим користуємось самі.

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Пропоную розвинути цю думку і записати у вигляді окремої статті. Також було б добре підтвердити написане дослідами.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

З"явилося кілька коментарів, на які треба відреагувати. Дзвінка сказала дуже важливі слова: Святий Дух опускається в глибини матерії, породжує ТАМ, в глибинах, ЖИТТЯ. А Матерія, в свою чергу, виштовхує з себе ЖИТТЯ до вершин Святого Духа. І має Дзвінка за це від мене гали. Сподіваюся, дехто нарешті збагне, що в нашому ГЕРБІ центральне місце займає ПАРОСТОК ЖИТТЯ, а СОКІЛ (=Святий Дух) і Лебідь (= Любов та Радість) мають допоміжне значення. Тому наші державні символи в майбутньому, мабуть, будуть збагачені ЗЕЛЕНИМ КОЛЬОРОМ ЖИТТЯ. Друг Василь написав цікаві речі про вплив символів на систему травлення! Маєш гал від мене! Помилка: треба казати СЛИНА. Друг Володимир чомусь вважає наш ГЕРБ каструлею і, мабуть, приписує це своє розуміння мені. Перечитай, друже, цю статтю. Об"ємною моделлю ГЕРБА я запропонував бокал з водою і ПАРОСТКОМ. А насправді це ВОДОЙМА, з якої і почалося із ЗЕРНА хлорофілу ЖИТТЯ. І нарешті завершую приємним для товариства: Джейк Грін додав до рейтингу цієї статті свої 3 гали і тепер вона має небувалі 168 галів, як для статті, опублікованій у блозі.

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

Остерігайся, друже Анатолію! Ти приписуєш мені те, чого я не говорив і навіть не міг такого сказати! Це хуцпа!!!!

Анатолій Висота каже:
"Друг Володимир чомусь вважає наш ГЕРБ каструлею"

Я про статтю говорив, а не про герб!

Володимир Майборода каже:
...якщо Ти вважаєш свою статтю "Анатолій Висота: ГЕРБ України - п'яте розуміння" каструлею, то й отримуєш у ній "кашу"...

"Не будіть сплячого тигра" - чув таке? ;)

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Друже Володимире, вибач, це моя помилка. Прочитав неуважно, а тепер бачу, що й справді ця моя стаття в твоєму, мабуть, розумінні, а не в моєму(!) є каструля.

Зображення користувача Сергій Остапенко.
0
Ще не підтримано

Друже Анатолію! Ви все чудово написали.Дякую! Все це вже досканало дослідив та виклав Стратег. На цей час, дійсно, практично не маю часу все це читати (читаю тільки Стратега, бо там істина), хочь і трохи навчився його згортати/разгортити. За власну ідеологію і напрямки дій, обираю напрацювання Стратега. Чому? Тому, що все це відповідає моєму внутрішньому "я". Приклад: https://www.ar25.org/article/ray-prostir-voli-idealna-ukrayina-gerb-tg.html

Хай Буде!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Друже Сергію, дякую за твоє добре слово і твої 10 галів оцінки. Тепер ця стаття про герб-5 має небувалий рейтинг у 178 галів. Ми з тобою й соколійцями та Стратегом робимо одну справу. Але ж ти, друже, не заперечуватимеш, що ПАРОСТОК ЖИТТЯ на нашому ГЕРБІ займає ЦЕНТРАЛЬНЕ МІСЦЕ?

Зображення користувача Таргитай Борисфенів.
0
Ще не підтримано

Особливістю цього герба ПАРОСТОК ЖИТТЯ як взаємодоповнення перших чотирьох й ,можливо, є водночас і пророцтвом, і сповненням. Він пророкує життя як повноту, яка є виявом цілковитої творчості. У всякому разі, так пише друг Анатолій. Однак ми знаємо різні рівні буттєвого простору, скажімо, - страждання, боротьби, пригоди й волі як Царства Божого. Тому, звичайно, кожен всяк буде мати вимоги за образ батьківщини. Однак засадою арійців мусить бути усвідомлення, коли ми розмовляємо з людьми інших просторів то не переянголити власну схильність до творчості, бо люди торують своє бачення цілком іншими шляхами міркуючи над своєю долею. Врешті, ПАРОСТОК ЖИТТЯ не приватні примхи, а є перспективою направленою у майбутнє.
Хай Буде!

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Друже Анатолію, гарно написали про герб. Але яка горизонталь лебедя? Прошу виправити на вертикальний зліт лебедя. Горизонтальними є крила, що надалі розширяться, розпластаються, але лебідь летить рівно вверх.
Стосовно чаші Грааля, то є ідея давніх алхіміків, що чаша утримує напій, що складається з трьох компонентів і саме цей напій вважають цінністю чаші.
Стосовно кольорів, то алхіміки стверджують, що темрява народила світло, тобто з чорного чи темно-синього появився білий, а надалі перехід до червоного, який вважають сіллю землі, певно це малиновий чи рожевий. Якщо глянути на наш прапор, то він найкращих кольорів, бо тримається середини, без крайнощів. Адже цінністю є гармонійна середина, яка може легко переходити або вверх або вниз

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Вітамір Одеський.
0
Ще не підтримано

Дуже цікаво, коли люди щось собі вигадують, таке, напрочуд, поетичне, дуже відірване від реалій справжнього життя, і самі ж у ці вигадки починають вірити, та, й ще, намовляти інших.
Отже, за списком: шосте розуміння - Птах Фенікс, що насправді є поетичним же образом космічного корабля із Місяця, на якому ангели-втікачі, таки, впали на Землю, в акваторії Чорного моря, який і започаткував розвиток арійської раси та охороняв землян від перешкод із Місяця.
Сьоме розуміння - дивись у корінь - КОСМІЧНА РАКЕТА НА СТАРТІ!!!!
ОСЬ ВАМ, ПАНОВЕ, І КВІТОЧКИ У ГОРЩИКУ))))))
Тризуб, поряд із тими тлумаченнями, що вже викладені у перших п'яти розуміннях, перш за все символ КОСМІЧНИЙ, і має таким сприйматися. Украйна, якщо хочете, панове, це не якась "окраїна", як нам намовляли, це прадавня Юрайя, планета з якої руси дістались на Землю. Згадаймо, що в англійській вимові вона зветься Ukraine, або Юкрейн. Якщо слово розбити на склади, отримаємо Ю-(к)рай-н(а). Крім того, crane з англійської, також, "журавель", що співзвучне із стародавніми назвами українців-лелек або пеласгів, як їх прозивали стародавні греки.

Старий Рокер з Одеси

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Виходить,що Нептун наш пра-пра-родич прилетів із зірок і заснував наш Рід...і його Тризуб став нашим Гербом..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Може не Фенікс, а Фініст? Він же ясний Сокол.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Вітамір Одеський.
0
Ще не підтримано

Звичайно, це майже одне й те ж. Тільки вимова різниться від одного місця до іншого, тобто від одного народу до другого, а зміст світової міфології (читай прадавньої історії) однаковий, бо історія ця розгорталась у глобальному контексті.

Старий Рокер з Одеси

Зображення користувача Вітамір Одеський.
0
Ще не підтримано

Виходить, що так, мій друже. Принаймні, Нептун відповідає за початок Атлантиди, ну, а є твердження, що вона, ця метрополія, знаходилася акурат на Керченському півострові і на території, де зараз Азовське море. Туди й занурилась. Тому, пане-брате, Крим-таки, дійсно наш.

Старий Рокер з Одеси

Зображення користувача Дзвінка Сопілкарка.
0
Ще не підтримано

Не тільки ми ламаємо голову над загадкою "нумізматичного Сфінкса".
Пане Анатолію, я тут надибала на ще одну версію. Гадаю, вам буде цікаво.
Таємниця княжого тризуба. Що символізує наш герб?

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Посестро Зоріно, на нашому Гербі чітко видно ЗЛІТАЮЧОГО Лебедя. Щоб піднятися вгору, Лебедю треба злітати горизонтально! Отож Сокіл (=Святий Дух) спадаючий вертикально з Небес на Землю, а Лебідь (=Любов) злітаючий горизонтально до Землі разом утворюють хрест (+). Ці дві духовні субстанції разом забезпечують розвиток ПАРОСТКУ ЖИТТЯ.

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

Якщо знаки керують світом, чому Україна маючи такий прекрасний малий герб за роки незалежності так "високо" піднялася?

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Зображення користувача Дзвінка Сопілкарка.
0
Ще не підтримано

Щоб народити нове, зерно мусить "дозріти й померти".

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Знайди відмінності між кажаном і соколом.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Вітамір Одеський.
0
Ще не підтримано

Тому, що, самі знаки нічого не роблять. Історія відтворюється через людей і з їх волі. Знаки мають вплив і зміст, але все залежить від того, які знаки домінують у сукупності. Тільки зараз почалось очищення України від ворожої нищівної симвлоліки. Дивиться вище про зірку та згадайте оці ідоли кам'яні у кожномі містечку чи селі, не кажучи про міста великі.

Старий Рокер з Одеси

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Вітамір пише: Сьоме розуміння - дивись у корінь - КОСМІЧНА РАКЕТА НА СТАРТІ!!!!
ОСЬ ВАМ, ПАНОВЕ, І КВІТОЧКИ У ГОРЩИКУ))))))
- Крізь чорні окуляри з Одеси ще й не таке можна побачити у нашому ГЕРБІ. Старайся, Вітаміре, твої підтанцьовки помітять й оцінять - не сумнівайся.

Зображення користувача Вітамір Одеський.
0
Ще не підтримано

Коли немає справжніх аргументів, згодяться і такі. Це, як один із наших дописувачів вже казав, у євреїв зветься хуцпа. Мені крізь окуляри на сонце дивитися зручно, пане високий. А, що ви маєте проти Одеси? Стародавнє українське місто, колись звалося Оріаною. Звідти сумери відпливали до Межиріччя і ще багато куди. Ось, мені цікаво, до чого тут ви про підтанцьовки згадуєте? Ми ж не про гопака розповідаємо. Дати вам пару уроків із історії України місця не вистачить, але ображати не личить вам, пан Анатолію. Скажу іще раз - наш герб - це космічно-магічний символ, хто що б тут не казав. Щодо англійських коренів в Україні: фахівці англійської мови стверджують, що її (тобто мови) корені сягають наших теренів північного Причорномор‘я, так що ви Одесу мою не чіпайте, бо руки коротенькі. А хто і де підтанцьовує - це іще велике питання. У мене все.

Старий Рокер з Одеси

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Майя Українська.
0
Ще не підтримано

Ракета злітає! Хай буде! Злітаючи утворює трикутник більший. А між трикутниками формується прямокутник - смуга життя з яйцем - зерном в центрі. 3 + 3 + 4 =10 .

Радіймо! Тільки шляхом творення сьогодення, майбутнє вітаємо чистотою, світлом перемагаємо!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дякую, Дзвінко, за цю публікацію. А хто це написав так мудро й дотепно? Всі ці пояснення базуються на хибному принципі філософії про ПЕРВИННІСТЬ МАТЕРІЇ і вторинність Духу. Насправді наші Творці-Боги доносять до своїх творінь-людей у своїх посланнях-символах - для чого ми створені, яка наша місія як на Землі, так і у Всесвіті? За ці 1000 років символ Трисуття наші предки обвивали всіляким плетивом із дерев, птахів і навіть собак - це відповідало тодішньому їхньому розумінню і сприйняттю. Теперішнє наше українське розуміння нашого ГЕРБА - цього Божого послання, виражене словами: Люди, плекайте ПАРОСТКИ ЖИТТЯ, як і ми, Боги, це постійно робимо! Маєш від мене 5 галів.

Зображення користувача Андрій Гончаренко.
0
Ще не підтримано

Друже Анатолій, оце нещодавно побачив нову розмальовку велопарковки від ПриватБанку і про тебе згадав. Думки матеріальні :)

Зірковий корабель серед зірок золотистих надає Землі і Людям стрімке спонукання до руху.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Друже Андрію, у Приватбанку є мудрі люди. Вони розуміють, що між блакитним і жовтим має бути вузенька ЗЕЛЕНА смужка ЖИТТЯ. Хай буде!

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Ну, для Приватбанку то не вузенька смужка життя, а їхній фірмовий колір :)

Анатолій Висота каже:
Друже Андрію, у Приватбанку є мудрі люди. Вони розуміють, що між блакитним і жовтим має бути вузенька ЗЕЛЕНА смужка ЖИТТЯ. Хай буде!
Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Сьогодні в цей похмурий березневий
І дощовий п"ятнадцятого року день
Бажаю я Василю, Доброславу й Миро
Також собі і всьому Товариству
Добра, Просвітлення і Злагоди між нами,
Бо це основа всякого Розвою.
Іще, щоб ми не забували,
Шо Герб наш є Посланням із Небес
Із закликом плекати Паростки Життя
Які Боги з первинного Зерна зродили
І досі ще підтримують ці Паростки Життя
В долонях, де одна - це Дух Святий,
Який сприймається у нас як Сокіл,
А друга - це Божественна Любов,
Яка сприймається як Лебідь благородний.
Від нас, просвітлених, боги сприймають вдячно
Потоки Радості і ждуть, що після Школи
Земної їхні Учні повернуться до них,
Навчившись, вдосконалившись, творцями,
Щоб разом бути Со-Творцями Світу.
Щоб знову десь у Просторі створити
Нову планету й зірку коло неї
І там зростити вже нові й тендітні
Ті Паростки Життя для нового навчання.
Хай буде розуміння це між нами!

Зображення користувача Ірина Новиченко.
0
Ще не підтримано

Пане Анатолію, які красиві енергії у цих поетичних рядках!

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Друже Анатолію завдяки твоїй статті я зрозуміла для чого нам даються символи зокрема герб.З прапором і славнем зрозуміло.До речі я ще кілька років тому поміняла місцями кольори на своєму прапорі за порадою сина львівянина який нарікав імена своїм дочкам за звичаєм рідновірів.Мені дуже імпонують твої слова Символи націям даються щоб пояснити світ що оточує ідруге щоб нація визрівши зрозуміла свою місію на Землі .Я була знайома встидно признатись з другим розумінням герба .Третє розуміння...От чому слово ..сокіл соколи ..соколята ..поширене в піснях ..Мені спали на думку слова пісні яку часто співав мій батько ...Хлопці ж бо то хлопці як соколи...А яке прекрасне четверте розуміння...Воно мабуть означає випромінювання живими істотами радості ...В цих хвилях радості купається все живе й потужне випромінювання радості йде від Землі івдячно сприймається небесами.Чудове пояснення....Мабуть це тебе надихнуло на написання РАДІЇ..Пяте розуміння ..Прапор рухається він як живий славень звучить він живе..Ми є свідками дії славня і прапора надзвичайної дії підчас Майдану-14 і підчас теперішньої боротьби за нашу незалежність. Ти друже Анатолію показав можливість оживлення герба Ну і казак ти..Ось і Українець Леонід твою ідею розвиває.Герб на мою думку творитиме не тільки нашу націю а і всю цивілізацію. Прочитала всі коментарі.Соколійці ви чудові.

Зображення користувача Віктор Юрченко.
0
Ще не підтримано

Згідно задумів Творця, всі ми з нього підсвідомо прийшли в цей світ-вимір, що виразилось через істинну символіку і ми всі до нього маємо тепер вже свідомо повертатись, що також виражається через істинну символіку. Зараз ми перебуваємо в третьому вимірі, де мають місце час і простір в зрозумілому для нас значенні, тому рух за третій гетьманат і логічно символізувати жовто-блакитним прапором (зверху вниз). Та при переході на п"ятий вимір, на порозі якого ми зараз знаходимося, логічніше було б назвати рух за п"ятий гетьманат з жовто-блакитним прапором (знизу вверх). Тільки тоді ми спроможемося гармонійно вписатись в задуми Творця - свідомо ставши самі Цим (ним).
Істина перед нами і починається з нас.

Світ це лише відображення Тебе

Сторінки

  • <
  • Сторінка
  • of 4
  • >