Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
Наталка Артанія...
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

7 правил для месії

Коли ти по-справжньому прокинувся, у твоєму житті може бути лише один месія. Це ти сам. Твоє тіло є інструментом. Час не чекати, а ставати - самим і самотужки. Не поклонятися – а бути.

Чому  саме про це? Недавно трапилася публікація, яка наштовхнула. Йшлося про жінку, в якій побачили чергового месію.

Людство виховувалося протягом – тисячоліть чи мільйоноліть? – таким чином, що було завжди привчене чекати на когось  -  щоб реалізуватися, щоб бути. Ідея понадхмарного Бога «десь там», у височині, далекого і відокремленого, що карає і милує,  а потім посилає когось «від себе»: навчати, вершити справедливість і взагалі брати все на себе - забрала у людини ідею власної спроможності, власної сили, власної гідності.

Люди загалом і сьогодні не знають, хто вони, хто є  їхнє «Я» і що те «Я» взагалі означає. Поняття Бога взагалі нівелювалося і підмінилося кому чим вигідно, але зараз не про це. А про те, що ми і досі, як в біблійні часи, чекаємо на месій і вбачаємо його у кожному, хто несе нам добру звістку або корисну інформацію. Нам і сьогодні потрібен месія. І ще краще - нова релігія під цього месію. Щоб творити обряди, поклонятися, просити - і без кінця грати в одну й ту саму гру. Але простір стукає в нашу свідомість і натякає, що час би вже й подорослішати. Час не чекати, а ставати - самим і самотужки. Не поклонятися – а бути.

 Тож…

  1. Коли ти по-справжньому прокинувся, у твоєму житті може бути лише один месія. Це ти сам. Власне, це твоє реальне життєтворче Істинне Я. Твоє тіло є інструментом проявлення для нього. Твоя особистість не є твоїм Я. Вона, навпаки, є тим, що приховує його від тебе. Тож з цим варто б розібратися.
  2. Будь щиро відкритим до знань, що приходять від інших месій на твоєму шляху. Кожен з них несе для тебе щось важливе. Будь вдячним. Стався до них з повагою, та будь розбірливим. Ти ж не їси все підряд, що під руку потрапить, - із знаннями так само. Бери тільки те, з чим резонують твої частоти. Оцей резонанс якраз означає, що саме ці знання ти уже готовий сприйняти або вони уже готові через тебе проявитися.
  3. Пам’ятай: бути месією – це значить брати на себе відповідальність. Бери її не вагаючись. Чекати на якогось іншого месію, який прийде, візьме відповідальність на себе і все зробить сам, бо «розумніший», «сильніший», «спритніший» і т.ін. – велика ілюзія. Насправді, ті, кого ти вважаєш «розумнішими», виявляються лиш хитрішими,  вишукано брехливішими, при цьому  насправді можуть небагато. Або взагалі нічого. Покладайся на себе.
  4. Не шукай нікого зовні, хто зможе повести тебе до «прозріння», «просвітлення», «кращого майбутнього» чи чогось такого. У тебе є найближчий до тебе месія – твоє Я, якого ти досі не знаєш. Встанови зв’язок з ним. Відкрий його у собі. Стань ним – своїм реальним істинним Я. І дій. Це все.
  5. Пошук і очікування зовнішнього месії – фактично завжди є пошуком Бога поза власним Я. Але пошуки Бога завжди приводять тебе до себе. До свого Я. Іншого не дано. Коло замкнулося.
  6. Вийди з кола і піднімися над ним. Будь одночасно учасником і свідком. Грай, знаючи, що граєш, і спостерігай гру. Граючи, спроможися на неможливе. Це називається дерзати. Дерзай і не бійся.
  7. У цій грі багато учасників, але насправді Один. Один у множині форм. Той, що грає і має насолоду від пізнання себе у грі, у тому всьому розмаїтті форм. Пізнай себе не формою, а  Одним. Єдністю ВСЬОГО, ЩО Є.  А відтак - БУДЬ.
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Що таке EGO? Це коли людина відділяє себе від решти світу (від Бога) і намагається поставити в центр Всесвіту. Така відокремленість від Бога притаманна примітивним релігіям типу іудохристиянства, іудаїзму, ісламу. Там людина і Бог - це взагалі окремі речі. І постійно наголошується на тому що людина не рівня Бога, що людина недостойна бути Богом і так далі.

Але якщо зрозуміти, що людина не є відокремленою від Бога, а є тільки його частинкою, то відпадає потреба в егоїзмі і в баченні себе Центром Всесвіту. Бог - це є Все, Всесвіт. Якщо ми є частинкою Бога, то для нас теж не існує ні центру, ні околиці. Так як Бог є всюди. Тоді потреба в егоїзмі повністю відпадає. Ми вже не будемо бачити себе відокремленими від інших, тому не потрібно буде доказувати комусь, що ми кращі за них. Ми ж єдине ціле. Ми - Бог!

P.S. Ось наприклад, Явсе Світ (Я-Всесвіт) це вже давно зрозумів. :))))))))))

Гринь Братер каже:
Це відома теорія егоцентризму, коли "Я" стає центром Всесвіту. Ще в дитячому, підростковому віці можливе, але в дорослому і свідомому...
Такий підхід допустимо сприйнятний для Одиниць на Землі. Але коли це "я" з маленької букви, а претендує на дуже велику... "горе людині, що мудра в очах своїх і розумна сама перед собою".
...Раз Богом станемо, то наступним кроком - скасуємо його. Це вже також проходили і сатана (противник) вже заволодів недовченими(чи перевченими) душами. Дуже боляче падати, коли ідеш напомацки.
...Бог (ЗАКОН) ніколи не карає людину. Людина сама, не слухаючись Бога, б’ється об устої Вселенної;
З повагою і любовю
Г.Д.

Коментарі

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Стаття чудова! Треба обов'язково винести на головну сторінку. Дуже сподобався стиль написання. А особливо останній абзац. Дуже дякую!

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Щиро вдячна за співзвучність, п. Доброславе! Ваша думка цінна для мене.

Sapienti sat.

Зображення користувача Еней Харалужний.
0
Ще не підтримано

Щиро дякую, п.Наталка, за цю прекрасну статтю! Таке враження, що кожне правило прописане під мене :)

Інформація - це те, що приховується.
Все інше - реклама.

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

О... тоді то просто супер, Енею)
Також Вам щиро вдячна!

Sapienti sat.

Зображення користувача Гринь Братер.
0
Ще не підтримано

То що Бога відмінемо? Станемо центром Всесвіту, пупом Землі?... І так кожен?... Це вже робили, результат відомий!
Може я чогось недоперечитав?...

Хай Буде!

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Шановний брате Гринь, таки "недоперечитали") Відкрию Вам великий секрет: авторка цього допису без Бога не уявляє собі ані миті життя, ані навіть подиху... Розумієте, що це значить?
Бога не відмінимо - Богом СТАНЕМО, якщо спроможемося його відкрити, запізнавши своє Я. Бо у цьому Я - таємниця Всесвіту і нас з Вами. Це великий Шлях і... найкоротший водночас. Мудрі Учителі залишили підказку: "Ідіть вглиб свого Я".
І.Х. свого часу що сказав про Я? "Я є Путь, і Істина, і Життя". І він казав САМЕ ПРО "Я", а не про свою особу... Лиш церква перевернула поняття... втім, лише для тих, хто не спромагається на самостійність мислення.
Отож. "Учітеся, брати мої. Думайте, читайте". А ще важливіше - пізнавайте. ПІЗНАВАЙТЕ СЕБЕ. Пізнавайте себе як "Я".

Sapienti sat.

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Ми не зможемо "відмінити" Бога. Бо самі є Богом, вірніше його частинками. Бог - це ж не щось окреме, відірване від нас. Розуміючи це немає потреби нам ставати пупом Землі чи центром Всесвіту. Достатньо просто відчувати себе єдиними з Богом.

Гринь Братер каже:
То що Бога відмінемо? Станемо центром Всесвіту, пупом Землі?... І так кожен?... Це вже робили, результат відомий!
Може я чогось недоперечитав?...
Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Чудово, брате Доброславе:
"Достатньо просто відчувати себе єдиними з Богом".

І то лиш початок...

Sapienti sat.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

І мені, Наталю, сподобалася стаття. Особливо ось це:Ти ж не їси все підряд, що під руку потрапить, - із знаннями так само. Бери тільки те, з чим резонують твої частоти. Оцей резонанс якраз означає, що саме ці знання ти уже готовий сприйняти або вони уже готові через тебе проявитися. Друже Гриню, це не Бого-борство - це напрям для людей, як стати Со-Творцем, Сином Божим. А ось у п.6 я б додав кілька слів: Граючи, ТВОРИ і так ти спроможешся на неможливе. Маєш від мене 5 галів.

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Дякую, п. Анатолію, за відзнаку, за співтворчість, за теплоту та оптимізм:)
Чудове з вас товариство, брати та панове - кому як більше подобається:))

Sapienti sat.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Як добре відірватись від землі
У вольному польоті скинути кайдани.
І розчавити голову змії,
Яка мене з колиски обвивала.....
-------------------------------------------------------
Чудова стаття пані Наталка..Мені залишається лише прогалити і віршик додати...дякую..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Згідно з Сенсаром має бути "вольному", але все одно гарно.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Дякую..виправив...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Дякую, дякую тепло, дякую щиро, брате Явсе Світе! За вірш окремо. Його можна було б продовжити, так відчуваю.

Sapienti sat.

Зображення користувача Андрій Гончаренко.
0
Ще не підтримано

Чудовий допис пані Наталко. Так і є.
І вірш від пана Світа сподобався. Хоч я і не прихильник поезії.

Зірковий корабель серед зірок золотистих надає Землі і Людям стрімке спонукання до руху.

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Дякую, п. Андрію, за щирі слова:)

Sapienti sat.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Чудово! Це маніфест аріянства. Кожний з семи пунктів можна розтлумачити окремою статтею і до кожного дописати настанову для практичної діяльності.

Наталка говорить про людину, яка пробудилася. Тому краще вживати слово "будда", адже іудейське "месія" - це дещо інше (той, хто відновить Іудейську державу).

7 правил для будди.

Синонімами слова "будда" є "хрестос", "мамай", "рама", "боголюдина".

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Чи може бути, що Хрестос і Крішна теж синоніми?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Радіймо, Миро ) Дякую щиро за твої слова. Але водночас і тлумачу: слово "месія" вжито мною в непрямому, а іронічному сенсі. Але, мабуть, іронія вийшла настільки скритою, що Тобі було непомітно:)
Адже люди як чекали раніше, так і зараз чекають на того, хто їх врятує, позбавить, поведе і т.д. І називають це по старій звичці словом "месія". А з твого переліку мені найбільш співзвучне "боголюдина". Бо то наша нерозкрита потенціальність - і наше майбутнє: нової духовної Землі, нової духовної України як її серця і нас як боголюдства.

Sapienti sat.

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

Пані Наталю, це Твої особисті пункти?!
!Як вони співзвучні з Хрестовим!:

Цитата:
24. Бог — Дух; і ті, що йому поклоняються, повинні в Дусі і правді поклонятися. (Ів. 4:24).

Передбачаю, що то вставка, але...
Та й Твоє

Цитата:
Час не чекати, а ставати - самим і самотужки. Не поклонятися – а бути

мені найбільше прихильне.
Дякую і галами! :)

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Дякую, Володимире:) Щиро. Взагалі немає протиріччя. "Твій" дух чи Божий дух - завжди є тільки ОДИН Дух, одна й та сама Енергія. Ми звикли все ділити: ось тут моє, а тут - Богове. Насправді є лише ОДИН. І ми усі є НИМ. Поклонятися собі досить безглуздо, чи не так? А БУТИ Ним - то уже зовсім інше, то втілення високої Божественної програми тут, на землі. Шляхетна робота.
Фактично для чого ми тут, по великому рахунку? Щоб проявити через себе, через плотну матерію своїх тіл, Вищу Свідомість - Божественне. Звичайно, від цієї задачі можна і заблагоговіти...))
А щодо того, що написано в євангеліях... Дій по серцю. Відчувай Вишнє серцем - розум тут зайвий. І коли все через серце - протиріч немає, навіть і питань немає. Тільки розум створює їх.
Було ще й таке в євангеліях, що викинуто церквою. Це дві заповіді: "Не бійся!" і "Дерзай!" Найбільш значні, як на мене.

Sapienti sat.

Зображення користувача Гринь Братер.
0
Ще не підтримано

Це відома теорія егоцентризму, коли "Я" стає центром Всесвіту. Ще в дитячому, підростковому віці можливе, але в дорослому і свідомому...
Такий підхід допустимо сприйнятний для Одиниць на Землі. Але коли це "я" з маленької букви, а претендує на дуже велику... "горе людині, що мудра в очах своїх і розумна сама перед собою".
...Раз Богом станемо, то наступним кроком - скасуємо його. Це вже також проходили і сатана (противник) вже заволодів недовченими(чи перевченими) душами. Дуже боляче падати, коли ідеш напомацки.
...Бог (ЗАКОН) ніколи не карає людину. Людина сама, не слухаючись Бога, б’ється об устої Вселенної;
З повагою і любовю
Г.Д.

Хай Буде!

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

В ході духовного зростання людини її маленьке "я" стає великим "Я", але вже усвідомленим своєї єдності з Богом.
"Без Бога - ні до порога" - чи людина з маленьким "я" це сказала?
Зростаймо Духом, щоб "Одиниць на Землі" стало багато - ціла Нація!

Гринь Братер каже:
Такий підхід допустимо сприйнятний для Одиниць на Землі.

Моя ти любо! мій ти друже!
Не ймуть нам віри без хреста,
Не ймуть нам віри без попа.
Раби, невольники недужі!
Заснули, мов свиня в калюжі,
В своїй неволі! Мій ти друже,
Моя ти любо! Не хрестись,
І не кленись, і не молись
Нікому в світі! Збрешуть люде,
І візантійський Саваоф
Одурить! Не одурить Бог,
Карать і миловать не буде:
Ми не раби Його — ми люде!

Моя ти любо! усміхнись
І вольную святую душу
І руку вольную, мій друже,
Подай мені. То перейти
І Він поможе нам калюжу,

Поможе й лихо донести
І поховать лихе дебеле
В хатині тихій і веселій.

(Т.Г.Шевченко, ЛИКЕРІ, На пам’ять 5 августа 1860 г.)

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

У Тараса Шевченка є аріянські вірші, наприклад,

Світе ясний! Світе тихий!
Світе вольний, несповитий!
За що ж тебе, світе-брате,
В своїй добрій, теплій хаті
Оковано, омурано
(Премудрого одурено).
Багряницями закрито
І розп’ятієм добито?

Не добито! Стрепенися!
Та над нами просвітися,
Просвітися!.. Будем, брате,
З багряниць онучі драти,
Люльки з кадил закуряти,
Явленними* піч топити,
А кропилом будем, брате,
Нову хату вимітати!

А ще є:

Зацвіла в долині
Червона калина,
Ніби засміялась
Дівчина-дитина.
Любо, любо стало,
Пташечка зраділа
І защебетала.
Почула дівчина
І в білій свитині
З біленької хати
Вийшла погуляти
У гай на долину.
І вийшов до неї
З зеленого гаю
Козак молоденький;
Цілує, вітає,
І йдуть по долині,
І йдучи співають.
Як діточок двоє,
Під тую калину
Прийшли, посідали
І поцілувались.
Якого ж ми раю
У бога благаєм?
Рай у серце лізе,
А ми в церкву лізем,
Заплющивши очі,—
Такого не хочем.
Сказав би я правду,
Та що з неї буде?
Самому завадить,
А попам та людям
Однаково буде.

Володимир Майборода каже:
В ході духовного зростання людини її маленьке "я" стає великим "Я", але вже усвідомленим своєї єдності з Богом.
"Без Бога - ні до порога" - чи людина з маленьким "я" це сказала?
Зростаймо Духом, щоб "Одиниць на Землі" стало багато - ціла Нація!
Гринь Братер сказав:<blockquote class="bb-quote-body">Такий підхід допустимо сприйнятний для Одиниць на Землі.</blockquote>

Моя ти любо! мій ти друже!
Не ймуть нам віри без хреста,
Не ймуть нам віри без попа.
Раби, невольники недужі!
Заснули, мов свиня в калюжі,
В своїй неволі! Мій ти друже,
Моя ти любо! Не хрестись,
І не кленись, і не молись
Нікому в світі! Збрешуть люде,
І візантійський Саваоф
Одурить! Не одурить Бог,
Карать і миловать не буде:
Ми не раби Його — ми люде!
Моя ти любо! усміхнись
І вольную святую душуІ руку вольную, мій друже,
Подай мені. То перейти
І Він поможе нам калюжу,
Поможе й лихо донести
І поховать лихе дебеле
В хатині тихій і веселій.
(<a href="http://litopys.org.ua/shevchenko/shev2148.htm" class="bb-url" rel="nofollow">Т.Г.Шевченко, ЛИКЕРІ</a>, На пам’ять 5 августа 1860 г.)

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Шевченко, як завжди, на всі випадки життя. Чи є така ситуацію, про яку у нього не було б передбачення?
Дякую, Ігоре, що надрукував і нагадав ці геніальні вірші. Власне, тут відповідь на більшість коментарів:)

Sapienti sat.

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Що таке EGO? Це коли людина відділяє себе від решти світу (від Бога) і намагається поставити в центр Всесвіту. Така відокремленість від Бога притаманна примітивним релігіям типу іудохристиянства, іудаїзму, ісламу. Там людина і Бог - це взагалі окремі речі. І постійно наголошується на тому що людина не рівня Бога, що людина недостойна бути Богом і так далі.

Але якщо зрозуміти, що людина не є відокремленою від Бога, а є тільки його частинкою, то відпадає потреба в егоїзмі і в баченні себе Центром Всесвіту. Бог - це є Все, Всесвіт. Якщо ми є частинкою Бога, то для нас теж не існує ні центру, ні околиці. Так як Бог є всюди. Тоді потреба в егоїзмі повністю відпадає. Ми вже не будемо бачити себе відокремленими від інших, тому не потрібно буде доказувати комусь, що ми кращі за них. Ми ж єдине ціле. Ми - Бог!

P.S. Ось наприклад, Явсе Світ (Я-Всесвіт) це вже давно зрозумів. :))))))))))

Гринь Братер каже:
Це відома теорія егоцентризму, коли "Я" стає центром Всесвіту. Ще в дитячому, підростковому віці можливе, але в дорослому і свідомому...
Такий підхід допустимо сприйнятний для Одиниць на Землі. Але коли це "я" з маленької букви, а претендує на дуже велику... "горе людині, що мудра в очах своїх і розумна сама перед собою".
...Раз Богом станемо, то наступним кроком - скасуємо його. Це вже також проходили і сатана (противник) вже заволодів недовченими(чи перевченими) душами. Дуже боляче падати, коли ідеш напомацки.
...Бог (ЗАКОН) ніколи не карає людину. Людина сама, не слухаючись Бога, б’ється об устої Вселенної;
З повагою і любовю
Г.Д.
Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Добре сказано, Доброславе! Саме так воно і є.

Доброслав Велесовий каже:
Що таке EGO? Це коли людина відділяє себе від решти світу (від Бога) і намагається поставити в центр Всесвіту. Така відокремленість від Бога притаманна примітивним релігіям типу іудохристиянства, іудаїзму, ісламу. Там людина і Бог - це взагалі окремі речі. І постійно наголошується на тому що людина не рівня Бога, що людина недостойна бути Богом і так далі.
Але якщо зрозуміти, що людина не є відокремленою від Бога, а є тільки його частинкою, то відпадає потреба в егоїзмі і в баченні себе Центром Всесвіту. Бог - це є Все, Всесвіт. Якщо ми є частинкою Бога, то для нас теж не існує ні центру, ні околиці. Так як Бог є всюди. Тоді потреба в егоїзмі повністю відпадає. Ми вже не будемо бачити себе відокремленими від інших, тому не потрібно буде доказувати комусь, що ми кращі за них. Ми ж єдине ціле. Ми - Бог!
P.S. Ось наприклад, Явсе Світ (Я-Всесвіт) це вже давно зрозумів. :))))))))))

Гринь Братер сказав:<blockquote class="bb-quote-body">Це відома теорія егоцентризму, коли "Я" стає центром Всесвіту. Ще в дитячому, підростковому віці можливе, але в дорослому і свідомому...
Такий підхід допустимо сприйнятний для Одиниць на Землі. Але коли це "я" з маленької букви, а претендує на дуже велику... "горе людині, що мудра в очах своїх і розумна сама перед собою".
...Раз Богом станемо, то наступним кроком - скасуємо його. Це вже також проходили і сатана (противник) вже заволодів недовченими(чи перевченими) душами. Дуже боляче падати, коли ідеш напомацки.
...Бог (ЗАКОН) ніколи не карає людину. Людина сама, не слухаючись Бога, б’ється об устої Вселенної;
З повагою і любовю
Г.Д.</blockquote>

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Бачу, друже, Ти не дарма носиш сиву бороду! ;) Не мудруєш мудрість промовляючи ;) Аж галів Тобі захотілося й тут додати!

Доброслав Велесовий каже:
якщо зрозуміти, що людина не є відокремленою від Бога, а є тільки його частинкою, то відпадає потреба в егоїзмі і в баченні себе Центром Всесвіту. Бог - це є Все, Всесвіт... тому не потрібно буде доказувати комусь, що ми кращі за них. Ми ж єдине ціле. Ми - Бог!....

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

В тебе теж така борода! :)))

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Чудове пояснення, Доброславе! Велика радість від такого розуміння речей.
Вся шкода - від уявлення про окремість Бога і людини. Це церковне уялення штучно нав'язане. Його мета - розділяй і владарюй. Як бачимо, це працює й по сей день. Але свідомість має дорослішати... І ці процеси відбуваються, на щастя. Хоч і дуже поволі.

Sapienti sat.

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

У розумінні своєї єдиності з Всесвітом є ще одна хороша річ. Наприклад, раніше, коли доля складалася так, що втрачав зв’язок з якоюсь цікавою для мене людиною, то жалів, що так сталося. А зараз розумію, що насправді ніхто ніде не "загубився". Бо і так всі ми - одне єдине ціле! Просто з певних причин тимчасово зникли з поля зору один одного. Тепер здається, що все поруч, навіть якщо розділяє велика відстань або час.

Наталка Артанія Кобза каже:
Чудове пояснення, Доброславе! Велика радість від такого розуміння речей.
Вся шкода - від уявлення про окремість Бога і людини. Це церковне уялення штучно нав'язане. Його мета - розділяй і владарюй. Як бачимо, це працює й по сей день. Але свідомість має дорослішати... І ці процеси відбуваються, на щастя. Хоч і дуже поволі.
Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Пане Гриню, дорогий, шановний, еґоцентризм тут ні до чого, бо еґо - це розум-особистість. А Вишнє Я - то Божественна присутність в нас. Йдеться про те, щоб попри матеріальність свого тіла пізнати себе як Божественне. Щоб провести вібрації Божественного через своє тіло і закріпити їх на землі в Матерії. Через свою власну творчість Життя. По суті, це творення царства Божого на землі. А як Ви його уявляли? Що Вам його хтось принесе готовим, без Вашої духовної праці? Те, про що йшлося в дописі, то велика духовна праця кожного з нас. І ніяким єґо там і не пахне.
Дякую Вам, що бажаєте розібратися.

Sapienti sat.

Зображення користувача Вадим Кононенко.
0
Ще не підтримано

Пані Наталю, є резонанс. :) Дуже теплі й потрібні нашому суспільству (й кожному з нас) слова.

А щодо критики (інших), то чи можна скасувати Те, Чого ти прагнеш й з Чим прагнеш об’єднатися, ставши провідником (мені це слово видається набагато влучнішим за "слугу") Його волі? Адже, як бачу, саме це мала на увазі пані Наталя.

Слово "месія" можна було б взяти в дужки, але, певно, для широкого загалу почочна форма (без дужок) буде зрозумілішою.

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

Так, друже Вадиме, "провідник" набагато сенсаріше "слуги"!!!
"слуга" - "раб" - Але - "Ми не раби Його — ми люде!"
"провідник" - "співпрацівник"! Син Божий - співпрацівник! :)
Дякую!

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Вадиме, як завжди, від Тебе нетривіальні думки, дякую:) І за резонанс також. Щодо месії, це було слово ситуативне (після прочитання допису про О.Подоровську), неспеціальне, але оскільки воно несе в собі певну семантику, що відповідає внутрішнім сподіванням багатьох людей, тому воно, мабуть, і застосувалося. Але я не роблю акцент саме на ньому. Тут важлива інша думка. І з твоїм проникливим розумом Ти, нема сумніву, її збагнув:)

Sapienti sat.

Зображення користувача Гринь Братер.
0
Ще не підтримано

Релига (релігія) - це відновлення звязку з Богом, це шлях до Бога (читайте класика І. Каганця (і це абсолютно без іронії). Якщо так сприйняти, п. Наталю, вашу статтю, то це одна сутність (і на мою думку правильна), якщо ж, "ми боги" - абсолютна протилежність. Між тим, станом в якому сьогодні є людство (і ми з вами) і станом - "ми боги", є прірва.
Вільна людина не має страху навіть перед фізичною смертю. Тому вона в гармонії з Всесвітом, з Богом. Релига і є тією стежиною до щастя. Кінцевим "продуктом" тієї стежі є возєднання з Всесвітом; - стати "часточкою Бога", стати БОГОМ.
PS. До речі, між рабом і рабовласником різниці практично не має. Рабовласник це такий же раб (когось, чи чогось вищого), тільки думає, що він не вільний.
PS 2 Не можна закликати людей скочити в висоту на 3 м. 80 см. коли вони не можуть перескочити 80 см. Це для них самогубство.
З повагою і любовю

Хай Буде!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Тут важливо себе усвідомити як безсмертна частинка Бога..Прямо Вже і Зараз..Не потрібно чекати другого пришестя чи Раю після смерті..Тіло сприймається як актор-Гравець,якому доступні всі Радощі земні.Навколишнє середовище-це сцена для Гри...Не потрібно себе обмежувати у Грі..Єдиним обмеженням має бути те,щоб не завдавати свідомої шкоди іншим живим істотам (хоча є Гравці,котрі переступають цю межу..Але вони знають,що за це буде відповідальність і вони готові до неї..(наприклад Гітлер,котрий вирішив почистити "мурашник"від ламехузи))..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Якщо так сприйняти, п. Наталю, вашу статтю, то це одна сутність (і на мою думку правильна), якщо ж, "ми боги" - абсолютна протилежність.

Мені сподобалось твоє зауваження, Гринь. І справді слова "ми - боги" вводять в оману дещо і навіюють думки про окремість, розділеність нас між собою. Дійсно набагато правильніше казати "ми - це Бог", "Атман - це Брахман".

Цитата:
Кінцевим "продуктом" тієї стежі є возєднання з Всесвітом; - стати "часточкою Бога", стати БОГОМ.

Тут трохи точніше сказати, що ми в кінці цього шляху не стаємо часточкою Бога (Богом), а починаємо усвідомлювати себе нею. Так як часткою Бога є навіть сутності з дуже низьким рівнем розвитку, просто вони ще не знають цього.

Тому якщо ми з поганими намірами робимо комусь зло, то получається, що робимо це по відношенню до Бога. А оскільки Бог - це ми, то і по відношенню до себе.

Цитата:
Не можна закликати людей скочити в висоту на 3 м. 80 см. коли вони не можуть перескочити 80 см. Це для них самогубство.

Тут згоден з тобою! Потрібно надавати людям інформація у відповідності з їхнім рівнем розвитку. Декого добре і налякати караючим Богом, щоб боявся його і не робив зла, якщо по-іншому не може ще зрозуміти. Це одна з причин чому людству в тому числі і давались релігії типу ісламу, іудаїзму, іудохристиянства. Люди, які їх сповідують, ще не можуть сприйняти вищі релігії. Тому на певному етапі розвитку згодяться і такі.

Я вважаю, що ці жорсткі релігії з однієї сторони виступали антитезою до аріохрестиянства, щоб його зміцнити, а з іншої сторони вони були необхідні, щоб їх дотримувались люди, які не могли ще сприйняти щось вище. І щоб віруючи в караючого Бога не повбивали один одного.

А зараз стрімкого поширення набуває інформація про правдиве світобачення. Значить вже є багато людей готових його сприйняти. Тобто є передумови для великого ривка в розвитку людства.

Людям надається та інформація і можливості, до яких вони готові.

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Як важливо все-таки ясно сприймати те, що читаєш, і не інтерпретувати (це щодо "ми боги" пана Гриня) тексту по-своєму, бо одразу йде спотворення суті.

Бо "Я" є Бог" - то одне; "я є Бог" - зовсім інше (різниця лиш у великій і малій літері "я"); а "ми є боги" то взагалі інша пісня.

Sapienti sat.

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Брате Гриню, шановний, розумні ваші речі. Особливо згодна щодо PS2. Але ж моє звернення - не до всіх. Лиш для тих, кому воно УЖЕ зрозуміле, органічне і в радість. Аванґард - то завжди дуже невеликий процент щодо основного загалу. Але саме цей процент і є закваскою, яка підіймає усю масу тіста.

Sapienti sat.

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

Про суть статті мені відомо давно. Колись ще в 90-х про це читав російською мовою. Про це докладно можна ознайомитись в публікації Ернест Вуд. Зосередження. Тішуся що почали з"являтися якісні тексти українською.

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Дякую, Світе Зелений, за "якісні тексти українською")) І за вартісну, як відчувається, книгу.

Sapienti sat.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

...але читаю - "Завантажити аудіокнигу Ернест Вуд. Зосередження (російською мовою)",
чи у наведеній тобою статті є й українською, Світе?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Все що можу сказати: чітка структура і ясність думки.

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Щиро вдячна, брате Володимире!

Sapienti sat.

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Надихає,надає сили у часи пошуків.Дякую за чудову статью.Не перший раз спостерігаю за містикою з Оглядачем.Коли виникають питання дуже швидко отримую відповідь на цьому чудовому сайті.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Дуже вартісно - отримувати такий резонанс розуміння, підтримки, дружнього тепла. Це надихає і надає нових імпульсів:)

Sapienti sat.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Друже Василю, ти подарував гарний чотиривірш посестрі Наталці:
Як добре відірватись від землі
У вольному польоті скинути кайдани.
І розчавити голову змії,
Що всього мене з колиски обвивала.....
Пропоную зберегти РОЗМІР у четвертому рядку так:
Яка мене з колиски обвивала

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Так дійсно краще для розміру і ритму... Гарні слова.

Sapienti sat.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Гарно підмітив, Анатолію!
Змія жива істота, тому "яка", а не "що".

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)