Зображення користувача Оксана Лутчин.
Оксана Лутчин
  • Відвідувань: 33
  • Переглядів: 33

Порада вагітним: довіряйте Богу, а не медикам

Світ:

Спецтема:

Три з половиною роки тому я перерила весь інтернет у пошуках такої історії. І нічого не знайшла. Тому, якщо вже моя історія стала першою такою, то я повинна її розповісти — можливо, вона комусь допоможе. Тим більш, що є причина.

Отже. На початку 2011‑го я дізналася, що в мене буде дитина, і була неймовірно щаслива. Нове життя, що зародилося в мені, я відчувала, здається, з перших днів, одразу ж полюбила його й рахувала дні до зустрічі з ним. Це був не плід, як пишуть лікарі, не зародок, а Людина — моя дитина. Я не вірила своєму щастю, щодня розмовляла з нею, голубила подумки.

Щастя моєї вагітності продовжувалося, доки я не потрапила на планове УЗД (17 тижнів, якщо я не помиляюся). Лікар, насупившись, довго щось розглядав на екрані й хитав головою. Висновок — кіста пуповини. У відповідь на мої розпитування лікар сказав: «Величезний ризик… якщо пощастить… я не можу вам нічого порадити, йдіть до гінеколога». Гінеколог, також співчутливо хитаючи головою, відрядив мене здати скрінінгові аналізи (матусі знають, що це тест на ризик хромосомних аномалій).

Результати невтішні — гормони зашкалюють. Я втішаю себе тим, що це від хвилювань, але сумніви почали гризти душу: а що як… Пізніше перездаю аналізи та УЗД — на жаль, результати ті ж самі.

Мій гінеколог не захотів мати справу з таким складним випадком і скерував мене до іншого гінеколога — кандидата медичних наук, професора, головного обласного акушера, дуже відомої жінки, бо в неї вже були подібні випадки й один навіть закінчився добре.

(Примітка: кіста пуповини — маркер хромосомних аномалій, або генетичних відхилень, що свідчить про 50 % загрозу народити особливу дитину.)

Страшенно хвилюючись, того ж дня їду до пані професор. Вона мене вислуховує і дає направлення до головного генетика області, щоби ще раз перевірити УЗД на терміні в 20 тижнів і ще раз зробити скрінінг.

Тим часом, життя під моїм серцем дедалі більше давало про себе знати: дитина почала відчутно рухатися, й ці рухи викликали в мене то радість, то сльози. Я боялася далі любити цю дитину, розуміючи, що, можливо, доведеться її вбити.

Я чекала й надіялася, що результати УЗД — лише помилка, збіг, що дитина здорова. До того ж, маркери свідчать лише про ризик…

Вирок лікаря наче ошпарив мене: знайдено всі маркери генетичних аномалій, які лиш могли бути. Кіста пуповини; гіперехогенний кишковник; кісти судинного сплетіння головного мозку; очі були занадто великі для середнього показника (забула наукову назву), що також вважається маркером наявності вад; форма голівки також не відповідала нормі.

«До речі, у вас дівчинка», — неначе з того світу лунає голос лікаря. Беру висновок, іду до генетика, вона дивиться на ризики й каже приблизно таке: «Не хвилюйтесь, у вас ще є час на штучні пологи. Скоріш за все, у вас хвора дитина. Звісно, є невеличкий шанс, що це лише особливості, а не аномалії, але він дуже маленький. Ви ще молода. Не плачте. Ще народите» — дає мені направлення на амніоцентез.

Амніоцентез — та ще процедура. Величезною голкою вагітній проколюють живіт і беруть забір навколоплідних вод, клітини з яких відправляють на виявлення набору хромосом. Тобто це, можна сказати, найточніший аналіз, здорова дитина чи ні. Варто відзначити, що під час або після цієї процедури деякі жінки відчувають перейми, а 1 зі 100 просто втрачає дитину. Тобто ризик втратити дитину після проколу вищий, ніж народити хвору.

Під владою таких сумних думок, у напівнепритомному стані я пішла до професора. Вона дивиться на результати УЗД й при мені дзвонить, щоб домовитися про штучні пологи.

Я сповзаю в кріслі й починаю плакати. Дитина, як ніколи раніше, почала шалено лупити ногами…

Далі мені залізним тоном пояснили, що якщо я буду так поводитися, то нікому буде мені допомогти і я сама буду розплачуватися за все, що в мене вийшло. А вийшло так, бо я не готувалася до вагітності, не пила вітаміни й т. ін. Далі — лекція про те, що ми народжуємося для щастя, а не для того, щоб обтяжувати себе тяжким тягарем — хворою дитиною, яка зруйнує моє життя. І про те, що ми гуманісти й не можемо приректи нещасну дитину на життя в муках. Що багато дітей із хромосомними аномаліями народжуються нежиттєздатними і помирають у страшних стражданнях одразу після народження чи в юнацькому віці, а зараз у нас є шанси обійтися менш болючим (для нас обох) шляхом. Що вона часто бачить діток із ДЦП і нещасних самотніх мам поруч із ними (бо чоловіки не витримують і йдуть), що я молода, гарна і в мене ще будуть діти, і так далі.

Після цієї лекції я записалась на амніоцентез і пішла готуватися до процедури. Морально. Але не змогла. Адже після неї мені потрібно було вирішити: залишати життя моїй донечці чи ні. Вона, здається, все розуміла й відчайдушно лупцювала ніжками.

Я мала два тижні, щоб вирішити, тому що пізніше штучні пологи, за законом, робити заборонено. Із тяжкими думками я поїхала додому приймати рішення. За цей час перерила купу літератури, досліджень… Довго шукала на медичних і материнських форумах подібні випадки — мені так важливо було знайти один, єдиний, де все закінчилося добре, який би міг дати мені надію… Але, на жаль, їх не було. Були дівчатка з одним, із двома маркерами, де ризик був незначний, але одразу стільки… всі одноголосно запевняли: щось там не те.

Мої тодішні почуття, певно, зрозуміє тільки жінка. Хотілося ридати, але розуміла, що цим завдам шкоди дитині — заборонила собі, але від цього було тільки гірше.

В одну з безсонних ночей я проглядала медичні форуми і знайшла відгук однієї вагітної дівчини, над яким, разом із батьком дитини, проплакала всю ніч, а зранку, нарешті, прийняла рішення.

Дівчина була вагітна дитиною із синдромом Дауна. Всього тексту не пам’ятаю, але ці слова запали в душу на усе життя: «Дзуськи вам, шановний професоре. Мій син має право на життя незалежно від стану здоров’я. Не приміряйте роль Бога, в цієї дитини є батько й мати, які захистять її —від вас також».

Зібравши волю в кулак, я змусила себе повірити, що все буде добре.

До самих пологів я більше не зронила жодної сльози, заборонивши собі сумніватися у здоров’ї дитини.

15 вересня 2011 року о 6:20 лікар, одразу після прийому пологів, вигукнув: «Який там амніоцентез! Погляньте, яка здорова дівка!»

Ліза народилася повністю здоровою.

Колись ти це прочитаєш, дівчинко моя, тому — прости мене за ті жахливі думки.



 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Бард Рой.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Лиш в одному помилилася авторка - у тому, що її тодішні почуття може зрозуміти тільки жінка. Натомість я - брутальний український фашист - до сліз розчулився. Особливо на рядках про протестне тупцювання ніжками дитинки, коли мама думала неправильно. А так все вірно - тільки Віра і Бог і насрати на решту!

Хай буде!

Коментарі

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

Варто задуматись, чи треба робити такий аналіз. Свого часу я від таких аналізів навідріз відмовилась.

Творімо разом мову Сенсар!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Це була перша вагітність?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

Це не важливо, котра була вагітність. Абсурдним є сам аналіз (між іншим, платний), який лікарі вважають обов'язковим за їхніми приписами, оскільки лікування як такого, у випадку виявлення відхилення від норми в розвитку плоду, не передбачається. Вихід єдиний - аборт, що є вбивством. Упередженим убивством жаданого дитинчати, що за волею Бога (як засвідчує ця історія) могло б народитися цілком здоровим.

Творімо разом мову Сенсар!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

В юдохристиянській біблії є пряма настанова убивати первістків.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Володимир Стешенко.
0
Ще не підтримано

Так, Оксано, аборт - вбивство, за яке Бог карає!
Навіть лавровий лист може привести до викидня, викинути потрібно отруту!!!
Чудова розповідь про Світи та Богів: http://youtu.be/q0DD1TfeZQI?t=6h35m05s
Статті та інше у поміч Жити: http://www.duh.org.ua/

ВолодиМИР СТЕШЕНКО ЧеМнО РекОменДуЄ ВивЧаТи ПРАВильнi Знання про ПриРОДу,

тому на сайті www.duh.org.ua є мудрі поради як стати здоровим, успішним, заможним!..

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Лавровий лист в принципі отруйний чи тілько для вагітних?

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Володимир Стешенко.
0
Ще не підтримано

Леонід Українець каже:
Лавровий лист в принципі отруйний чи тілько для вагітних?

Дивне запитання... ;)
Якщо може навіть вбити захищену дитину в утробі, то про що ще можна говорити?
Лавровий лист отрута для усіх людей, інше питання як і хто може перенести цю отруту.
Я був у Криму, де він росте, у 2012 і запитував у продавців, то дехто признався що від нього голова болить - не знали що отруйний!

"Лавровий лист — отрута, дуже вредить здоров’ю. Навіть запах може призвести до викидня у вагітної жінки, навіть на 9-му місяці".
Ще ціннющі поради-рецепти: http://www.duh.org.ua/Statti.html

На Шляху до Здоров'я для початку перестаньте вживати лавровий лист! А краще цю спецію взагалі викинути з оселі, бо вона отруйна та дуже шкодить Вашому здоров'ю, навіть запах(!) може призвести до викидня у вагітної, голова від лаврушки болить тощо! Це Ви повинні Знати згідно Конституції України ст.3: здоров'я...цінність, ст.27: право захищати здоров'я, ст.49: У держ.комунал. закладах охорони здоров'я медична допомога надається безоплатно, ст.50: право доступу до інформації та поширення! Наш Основний Закон - КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ (один з кращих у світі)...
Про це та інше дуже корисне та дієве читайте в статтях на сторінці сайту або у Творі "ЯСНОВИДЕЦЬ (Ясновидець Дід Петро) Книга № 1 Для тих, хто прагне Жити щасливо!"
Діліться з друзями ПРАВдою про Щасливе Життя та методами його досягнення...
Витрачайте сили на Добрі та корисні справи для всих без виключень во Славу та Хвалу Бога Всевишнього, Світ Являючого нам... Воно того варте!
Не все так просто, не все ми ще знаємо, але все має реальне пояснення з точки зору Вселенського Природного Божого Закону Буття. Нам лише треба збагнути задум Творця та навчитися застосовувати для своєї користі та громад...
http://www.duh.org.ua/

ВолодиМИР СТЕШЕНКО ЧеМнО РекОменДуЄ ВивЧаТи ПРАВильнi Знання про ПриРОДу,

тому на сайті www.duh.org.ua є мудрі поради як стати здоровим, успішним, заможним!..

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

...
Я скажу так... Коли ви йдете до недобросовісного, але "дУже продавця" купувати саджанець певного сорту, не кажіть одразу якого сорту хочете купити - він вам йогО продасть(!).
...
Приходить жінка на аналіз і каже: "- Мене до вас направив такий-то врач..." і це вже є "пропуском" на одержання позитивного результату (тобто результату НА ПІДТВЕРДЖЕННЯ(!) діагнозу врача (навмисне не пишу "лікаря") ).
Тобто, якщо йдуть робити такий страшний аналіз - результат скоріше всього буде передбачуваний, бо цей аналіз призначений на узаконення/обґрунтування вбивства.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Я здивувався, коли почув, що врач походить від московського слова "врать", тобто - врач - це брехун. От і маємо велику корупційну систему брехунів :)

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Добре, що раніше не було ніяких таких аналізів та УЗІ. А про стать дитини узнавали вже після народження дитини :-) Здаєтья, УЗІ почали робити десь з 1993-1994 року і то по великому блату і на 7-му місяці.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Адміністратори, щось треба робити з цим подвійним галенням! Інструмент дає збій занадто часто, на жаль...

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

Можу Вам, п. Арсене, повернути 10 галів.

Творімо разом мову Сенсар!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Сучасна медицина - це в основному паразитування і шантаж.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Досвід цієї жінки дуже повчальний. До лікаря - ні! А як же бути з порадами КЕСАРЕВОГО РОЗТИНУ? Дякую, Оксанко, за цю статтю!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Коли люди зрозуміють,що потрібно берегти здоров'я задля народження здорових дітей,тоді все буде добре..У Природі нема організмів із недоліками..а якщо і є,то вони не виживають..тому природа себе застрахувала від інволюції через природній відбір..люди бігають із мікроскопами за мікробами і пробують їх приручити..нічого кращого не можуть придумати як поміняти клапан чи коліно як запасну частину у авто..
Ящірка може відростити собі хвоста,а нам розказують "лікарі" про передові технології медицини із якими людина у 70-80 років вже рахується списаною..
Звичайно,що медицина потрібна,але те що зараз маємо,то якесь непорозуміння..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Оце так працює Пошукова Система Всесвіт!
Після прочитання цієї статті, трапився анекдот "в тему":

"Приходить ветеринар до терапевта.
Терапевт: — На що скаржитесь?
Ветеринар: Еее, дядьку, так кожен може."

)))) Натяк зрозумілий?

П.С. Оксано, справа ж не в десяти галах )), а у вдосконаленні сайту, відточенні всіх інструментів, підвищенні зручності і надійності всіх систем ))).

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Бард Рой.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Лиш в одному помилилася авторка - у тому, що її тодішні почуття може зрозуміти тільки жінка. Натомість я - брутальний український фашист - до сліз розчулився. Особливо на рядках про протестне тупцювання ніжками дитинки, коли мама думала неправильно. А так все вірно - тільки Віра і Бог і насрати на решту!

Хай буде!

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Що робити з тим що люди не хочуть прозрівати. добре що Зоя не покорилась лікарям а більшість матерів ведуть себе бездумно на жаль свято(сліпо вірять) врачам і нема цьому ради.Через таку віру моя внучка стала аутисткою.

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

Очевидно, негативним досвідом також треба ділитися (хоч часом це важко), щоб інші не наступали на ті самі граблі.

Творімо разом мову Сенсар!

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

За кожним негативним досвідом ховається позитив. !Шукаймо його :)

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.