Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Турчинов анонсував відновлення виробництва "Кольчуг"

На евакуйованому з Донецька до Запорізької області ПАТ "Топаз" може незабаром відновитися виробництво сучасних комплексів дальньої радіотехнічної розвідки "Кольчуга КЕ". Про це секретар РНБО Олександр Турчинов заявив під час наради на державному підприємству "Радіовимірювач" концерну "Укроборонпром".

Крім того, мова також йде про відновлення виробництва на київських підприємствах універсальних станцій контролю радіоелектронної і цільової обстановки нового покоління розробки НДІ "Квант-радіолокація".

Він додав, що це має бути зроблено у стислі терміни.

"Перед нашими конструкторами, вченими та виробниками стоїть завдання забезпечити створення широкого спектру сучасних радіоелектронних систем як на підприємствах концерну "Укроборонпром", так і в недержавному секторі", – сказав Турчинов, зазначивши, що це має бути відображено у новому Державному оборонному замовленні.

"В Україні є науковий та виробничий потенціал, який необхідно максимально ефективно задіяти для досягнення поставлених завдань. Безумовно, для прискорення налагодження виробництва сучасних засобів радіотехнічної розвідки та радіоелектронної боротьби необхідно зламати супротив організації військово-технічної співпраці та кооперації з провідними світовими виробниками відповідної продукції", – сказав він.

За словами Турчинова, Росія на окупованих територіях активно застосовує проти України потужні системи радіотехнічної розвідки та радіоелектронної боротьби, тому забезпечення ЗСУ, Головного управління розвідки та інших військових формувань сучасними радіоелектронними засобами дозволить ефективно протидіяти російській військовій агресії.

"Наявність в ЗСУ таких сучасних засобів радіотехнічної розвідки та радіоелектронної боротьби дозволить своєчасно викривати наміри противника, подавляти його електронні засоби зв'язку та управління, блокувати застосування БПЛА, приймати швидкі рішення в складних умовах ведення сучасного бою та досягати перемоги", – сказав Турчинов.

«Кольчуга» функціонує за принципом тропосферного поширення, здатна не тільки виявляти, але й ідентифікувати наземні та повітряні цілі, завдяки тому, що у пам’яті системи записані різноманітні зразки передбачуваних цілей. Окрім того, українську систему «Кольчуга» майже неможливо виявити традиційними способами радіоелектронної розвідки, оскільки система веде розвідку в пасивному режимі, тобто сама радіохвиль не випромінює.

Комплекс «Кольчуга» з високою точністю визначає координати наземних і надводних цілей, маршрути їх руху на відстані до 600 км в глибину території і на 1000 км по фронту, а для повітряних цілей, що летять на висоті від 10 км – до 800 км. Система обладнана паралельним 36-канальним приймачем виявлення і електронікою, здатною виключити фонові сигнали і одночасно супроводжувати сигнали від 200 цілей.

Наші інтереси: 

Відновлення військової потужності України є дуже важливим завданням. Хочеш миру, готуйся до війни.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Гарна новина! Як вдалося вивезти таке виробництво пiд носом у кацапiв? Тi, хто це зробив мають отримати зiрки Героя та велики грошовi винагороди.

Хай Буде!

Коментарі

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Гарна новина! Як вдалося вивезти таке виробництво пiд носом у кацапiв? Тi, хто це зробив мають отримати зiрки Героя та велики грошовi винагороди.

Хай Буде!

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Турчинов - молодець - видно, що не православний.

Хай Буде!