Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Алкоголь назвали фатальною причиною раку

Спецтема:

Медики з Нової Зеландії зв'язали вживання алкоголю навіть у малих дозах з високою ймовірністю смерті від раку в похилому віці. Присвячене цьому дослідження опубліковано в журналі Drug and Alcohol Review

Про це йдеться у повідомленні на сайті університету Отаго.

"Близько 60% усіх випадків, пов'язаних зі смертю через рак в Новій Зеландії, викликаного вживанням алкоголю, припадає на жінок, які страждають через рак молочної залози. За нашими оцінками, 71 смертельний випадок раку молочної залози в 2007 році і 65 – в 2012 році були пов'язані з вживанням алкоголю, а близько третини з них відбулися навіть тоді, коли в день вживалося менше двох порцій", – циту сайт професорку Джені Конор з департаменту превентивної і моціальної медицини.

Вживання алкоголю навіть у невеликих (які вважаються прийнятними) дозах призводить до ризику розвитку раку. Якщо жінки в основному страждають від раку молочної залози, то чоловіки гинуть від інших видів онкологічних захворювань (раку ротової порожнини, глотки, стравоходу, гортані і печінки).

У своєму дослідженні вчені провели метааналіз декількох десятків міжнародних робіт, присвячених з'ясуванню причин смертності через рак, і розглянули отримані дані стосовно Нової Зеландії.

Медики відзначають, що найвища смертність від раку через вживання алкоголю спостерігається у маорі (корінний народ країни). У середньому захворювання забирає у людини 10,4 року життя. Всього на онкологію, пов'язану з вживанням алкоголю, припадає близько 4,2% смертей після 80 років.

Наші інтереси: 

Варто знати.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Дякую.
Тепер я знаю чому мій дід не міг ковтати їжу ... (((

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Дякую.
Тепер я знаю чому мій дід не міг ковтати їжу ... (((

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Якщо здорові тканини організму постійно травити,то вони видозмінюються і стають ворожими по відношенню до організму.Цікавим є той момент,коли видозмінені (ракові) клітини самоусвідомлюються в окремий організм.Звідки надходить команда до цього "сепаратизму",метою якого є напевне достукатися нашим тілом до нашого розуму.

Вірю в те, що розумію.