Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Помер художник Віктор Крижанівський

У Києві в результаті ножового поранення на 66-му році пішов із життя український художник, член Національної спілки художників України, Віктор Крижанівський (Сонцеслав). Поліція кваліфікує подію як самогубство.

«О 7.25 21 липня до чергової частини Дніпровського управління по спецлінії 102 надійшло повідомлення про те, що в одній з квартир по вулиці Малишка знаходиться людина з ножовим пораненням живота», - повідомляє агентство Укрінформ.

На місце події виїхав наряд патрульної поліції та слідчо-оперативна група Дніпровського району. По прибуттю дружина Крижанівського повідомила , що її чоловік пішов у майстерню, де згодом вона виявила його з ножовим пораненням живота.

Слідчим відділом Дніпровського управління Нацполіції у місті Києві дане повідомлення внесено до ЄРДР з передньою кваліфікацією за частиною 1 статті 115 ККУ (самогубство).

Віктор Крижанівський народився 12 травня 1950 року в с.Заячівка, Волинської області. У 1982 році закінчив Київський державний художній інститут. Він був професором кафедри дизайну Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, членом Національної спілки художників України, доктором філософії образотворчого мистецтва Кінгстонського університету (США), учасником міських, республіканських та міжнародних виставок. За тридцять років творчої діяльності влаштував двадцять персональних виставок. Його самобутні твори зберігаються у музеях України та в особистих колекціях шанувальників мистецтва багатьох країн світу.

Прощання з Віктором Крижанівським відбудеться в неділю 24 липня в Будинку Художника на Львівській площі з 10.30 до 12.00. Можна доїхати від Майдану тролейбусами N16 і N18.

Він створював дуже красиві, яскраві картини. Багатьом відомі створені ним  незабутні образи.

Автор Віктор Крижанівський. Козак Мамай у характерницькому стані. Полотно, олія. 2008 р

 

 

Наші інтереси: 

Він створював дуже красиві, яскраві картини. Багатьом відомі створені ним незабутні образи. Він був не тільки великим художником, але дуже світлою Людиною.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Вічна пам'ять!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Вічна пам'ять!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!