Ігор Каганець's picture
Ігор Каганець
  • Visits: 17
  • Hits: 20

Чому забуксував український націоналізм

Категорія:

Найбільший ворог сховається там, де ти найменше будеш його шукати. Його схованка буде там, куди тобі найменше схочеться йти. Найбільша афера диявола полягає в тому, що він тебе переконав, наче він – це ти, отже, знищуючи його, ти знищуєш себе. Якщо ти спробуєш знищити його, щоб врятувати людей, вони спробують знищити тебе, щоб врятувати його.   

150131_doslidzhennya.jpg

Починаємо пошуки паразитичного контуру
Починаємо пошуки паразитичного контуру

Попередня стаття: Фашизм і нацизм – порівняльний аналіз

Навіть побіжне знайомство з наведеними вище дослідженнями україн­ських та іноземних інтелектуалів щодо італійського фашизму і німецького національного соціалізму підтверджує висновок єврейського дослідника Джони Голдберга: «Все, що ви знаєте про фашизм, невірно». А все тому, що історія Другої світової війни писалася переможцями. Українці мало знайомі з іноземними джерелами, тому домінуюче в Україні уявлення про війну сформоване Сталіним та його послідовниками.

Так само радикально спотвореними є масові уявлення про природу націй та націоналізм. У нинішній українській ситуації слово «спотворений» означає «перевернутий до навпаки», поставлений з ніг на голову. Відтак те, що українці вважають українським націоналізмом, насправді є системою блокування і знищення українського націоналізму.

Реальність масштабної брехні

У це важко було повірити ще рік тому, адже пересічна людина неспроможна  допустити можливість також масштабної і нахабної брехні. Ситуація почала виправлятися завдяки московській агресії 2014 року проти України, яка супроводжувалася надзвичайно інтенсивною й рішучою інформаційною війною. Українці могли спостерігати, як президент РФ, його дипломати, вчені, аналітики, історики, журналісти, громадські діячі на всіх рівнях – від Генеральної асамблеї ООН до дрібних ток-шоу – абсолютно нахабно, дружно і впевнено «чорне» називали «білим», а бандитів і агресорів представляли невинними жертвами тих, кого вони катували і вбивали.

Спочатку українці було шокованими, але згодом змушені були визнати існування інформаційної зброї у вигляді масштабної, нахабної і довгострокової брехні – системного перевертання реальності. Це відкриває шлях для усвідомлення, що з українським націоналізмом «щось не те», або, перефразовуючи згаданого вище Джону Голдберга, «все, що ви знали про український націоналізм, брехня».

Усяка справа пізнається за своїми плодами, тобто результатами. Свого часу німецькі націоналісти за 13 років після заснування НСДАП перемогли на парламентських виборах, а ще за 8 років зробили Німеччину найбільшою економічною, науковою і культурною потугою у світі.

А чого досягли українські націоналістичні організації за 25 років, які минули після проголошення незалежності України? Результати мізерні. І це при тому, що формування нової Української держави на заміну нинішньої пост-УРСР є потребою часу і підтримується більшістю українців. То в чому причина такої безплідності?

Якщо справна машина не може рухатися, то це може означати, що у ній десь заховано «механізм саботажу». Якщо вона рухається «не туди», то це означає, що в неї засліплена оптика. Якщо український націоналізм тупцює на місці, значить у колективній свідомості є ворожа «закладка», «паразитичний контур», що робить цей націоналізм керованим із-зовні та безплідним.

Підозра про наявність «паразитичного контуру» – це вже половина справи. Друга половина – знайти цього «паразита свідомості» і знешкодити. Це непросто, адже серйозні паразити замасковані надзвичайно ретельно. Неймовірно ретельно...

Основи паразитології

Паразитів свідомості раніше називали «злими духами» і «бісами», а нині їх називають «паразитичними програмами», «демонічними контурами» або «інграмами». Дослідники цієї делікатної сфери сходяться на тому, що найбільші згустки інформаційного сміття можуть утворювати структури, які нагадують живих істот: вони живляться негативними емоціями, прагнуть до розмноження, заражають інших людей, вміють маскуватися, володіють інстинктом самозбереження і панічно бояться смерті. Фактично, вони є живими істотами, хоча й не мають матеріальних оболонок. Такими оболонками стають люди, заражені паразитами свідомості.    

Паразити не володіють власними ресурсами, тому можуть існувати тільки за рахунок своєї здобичі. Але це вони можуть робити тільки тоді, коли здобич (господар, донор) не бачить паразитів, а ще краще – коли навіть не здогадується про їх існування. Тому майже вся енергія, хитрість і винахідливість паразитів спрямована на те, щоб залишатися непомітними. 

З другого боку, наше завдання полягає в тому, щоб виявити кож­ного паразита. Сам факт такого виявлення означає, що йому кінець. Бувають випадки, що після свого виявлення паразити намага­ються чинити опір, але це лише тоді, коли виявлення має частковий характер («верхівка айсберга») і паразит ще має приховані структури. Натомість висвітлення та ідентифікація всіх структур (всіх шарів) паразитичної програми автоматично означає її повну ліквідацію.    

Серйозні паразити мають кілька ліній оборони, якими вони готові пожертвувати – подібно до ящірки, яка в критичній ситуації позбувається хвоста. Наприклад, вживання алкоголю. Перша лінія оборони: «Шкідливими є неякісні напої, а якщо вони якісні й дорогі – то навіть корисні». Друга лінія: «В малих дозах шкоди нема або вона мізерна» (т. зв. «культурне пияцтво»). Третя лінія: «Краще алкоголь, ніж наркотики». Для остаточної ліквідації алкогольної паразитичної програми потрібне усвідомлення, що «Етиловий спирт – легко займиста, безбарвна рідина з характерним запахом, належить до сильнодіючих наркотиків, що викликає спочатку збудження, а потім параліч нервової системи» (ГОСТ 18300-72).

Алкогольні напої в цілому – це супернахабний лохотрон (хуцпа), адже в давнину вино використовували тільки для зовнішнього застосування як засіб для дезінфекції. Супернахабність полягає в тому, що людина платить паразитам за цей дешевий «одеколон» на порядок більше і вбиває себе за власні ж гроші. Додаткова користь для паразитів: чим частіше людина перебуває у стані алкогольного отупіння, тим важче їй виявити в собі «демонічні контури». Як тільки людина усе це усвідомлює, то в неї виникає стійка відраза до вживання алкоголю, адже відтепер найменша випивка рівноцінна  визнанню себе ідіотом, який купився на дешеву брехню.

Критерії істини

Для виявлення паразитичних програм використовуємо три основні критерії істини.

1. Логічна цілісність, несуперечливість. Якщо якась програма має внутрішні суперечності (брехню), то вона є шкідливою.

2. Позитивні емоції. Якщо програма несе тривогу, страх, слабкодухість, депресію – це паразитична програма.  

3. Добрі плоди. Це остаточний критерій, адже все істинне є продуктивним, натомість все паразитичне є контрпродуктивним і шкідливим.

Паразити підсвідомо відчувають ці критерії, тому намагаються представити все життя як театр абсурду (це дозволяє приховати власну суперечливість), загортають отруту в яскраву обгортку, намагаються приховати зв’язок між причиною та наслідком. Тому й говориться: «Чим масштабніша афера і чим вона давніша, тим легше її провернути: людям здається, що афера не може бути такою прадавньою і такою масштабною, бо не могла ж така кількість людей повестися на неї» – цитата  з фільму «Револьвер» (2005).

Для того, щоб позбутися «паразитичних контурів», їх треба спочатку знайти. Іноді їх присутність видна неозброєним оком, наприклад, у тих же алкоголіків чи курців. Проте найголовніші паразити замасковані надзвичайно ретельно. Неймовірно ретельно...

Настанови для мисливців за паразитами

Принципові положення щодо типової поведінки диявола (головного паразита) сформульовані у згаданому фільмі «Револьвер». Походження їх невідоме, проте одразу відчувається потужне езотеричне джерело. Ось вони.

1. Найбільший ворог сховається там, де ти найменше будеш його шукати.  

2. Його схованка буде там, куди тобі найменше схочеться йти.

3. Найбільша афера диявола полягає в тому, що він тебе переконав, наче він – це ти, отже, знищуючи його, ти знищуєш себе.    

У нас була нагода не один раз переконатися в істинності та ефективності цих настанов. Перша афера, з якою ми зіткнулися – це фальсифікація Євангелія, в текст якого діти диявола нахабно додали майже таку ж саму за обсягом кількість блокуючих і спотворюючих вставок. Завдяки цій спецоперації згодом вдалося провернути ще масштабнішу аферу: вчення Ісуса Хреста було підмінене на вчення іудейської секти.  Наступні масштабні афери – вакцинація  і неіснуючий вірус імунодефіциту людини  (розширення ринку споживачів медичних послуг і фармацевтичного бізнесу), «корисний маргарин», «шкідливий холестерин», «швидка їжа» та інші лохотрони.

Де ховається головний ворог українського націоналізму

Теорія говорить, що там, де ми найменше будемо його шукати. Десь на видному місці, «під носом». Більше того – у власній свідомості, у світогляді, у загальновідомій та очевидній «істині».

Готові до пошуку? Якщо ні, то краще закрийте цю сторінку. Попереджую: ворожа схованка буде там, куди нам найменше схочеться йти.

Ще одна важлива порада: після ідентифікації «паразитичного контуру» не здумайте наполягати на тому, щоб народ почав негайно позбавлятися цього внутрішнього ворога. Це буде грубим порушенням правил техніки безпеки практикуючого паразитолога. Річ у тім, що існує ще четвертий пункт: 

4. Якщо ти спробуєш знищити його, щоб врятувати людей, вони спробують знищити тебе, щоб врятувати його.

Скажімо, якщо хтось задля оздоровлення народу заборонить вживання алкоголю чи тютюну, то це викличе всенародне обурення і повстання. Тому ніяких заборон, а тільки ненав’язливе інформування і позитивний особистий приклад. 

З правилом техніки безпеки усе зрозуміло? Тоді вперед! Ласкаво просимо у світ спеціальних операцій! 

Історія спецслужб – це історія їхніх провалів


В тему: 

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Наші інтереси: 

Для розв’язання проблеми треба її сформулювати і поставити точний діагноз. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Перечитуймо ці тези кожен ранок:

  1. Найбільший ворог сховається там, де ти найменше будеш його шукати.
  2. Його схованка буде там, куди тобі найменше схочеться йти.
  3. Найбільша афера диявола полягає в тому, що він тебе переконав, наче він – це ти, отже, знищуючи його, ти знищуєш себе.
  4. Якщо ти спробуєш знищити диявола («злого духа», «біса», «паразитичну програму», «демонічний контур», «інграму»), щоб врятувати людей, люди спробують знищити тебе, щоб врятувати його.

!?Вам не здається, що цей "ворог" може бути і в нас на сайті?! О-о!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Comments

ДЗен ДЗелень's picture
0
No votes yet

Що відомо про "шкідливий холестерин"?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Миро Продум's picture
0
No votes yet

Психоз щодо "шкідливого холестерину" розкрутили для просування маргарину. Врешті-решт вияснили, що маргарин - це взагалі не їжа, а холестерин стає шкідливим тільки у жареній їжі.

Арій Хрестовий каже:
Що відомо про "шкідливий холестерин"?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Світ Зелений's picture
0
No votes yet

Прочитавши цей коментар в мене виникла певна асоціація з комедією "Кейт і Лео
Kate & Leopold"

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.

Олексій Репецький's picture
0
No votes yet

Холестерин - це складова наших клітин, він потрібен для нормального функціонування гормональної сфери. Наприклад, статеві гормони утворюються з холестерину. Більша частина холестерина продукується в печінці для власних потреб.

Андрій Гончаренко's picture
0
No votes yet

Чудова стаття. Дякую. Додав галів.

Зірковий корабель серед зірок золотистих надає Землі і Людям стрімке спонукання до руху.

Явсе Світ's picture
0
No votes yet

Не можу зрозуміти де можна знайти точку дотику між націоналізмом(політично-культурним розумінням цього слова) і паразитологією..Якщо людина побачить і зрозуміє побачене,то їй буде не до політики..Треба буде втриматися у сідлі здорового глузду,а це зможе зробити не кожен..

Вірю в те, що розумію.

Леонід Українець's picture
0
No votes yet

Існують політичні сили, котрі паразитують на націоналізмові.

https://t.me/ETEPHET

Явсе Світ's picture
0
No votes yet

Паразит живе лише у хворому організмі..Але я про інше..Я про справжніх паразитів,вони до націоналізму мало мають відношення..А політсили,які лізуть до нас у кишеню це просто ненаситні свині і вони будуть міняти свої погляди як фарбовані лиси все життя..але це не той ворог,що десь сховався чи ще щось, як пише пан Ігор...

Вірю в те, що розумію.

Віктор Юрченко's picture
0
No votes yet

Пошук ворога призводить до його існування, коли усвідомимо, що в дзеркалі нічого крім Істини відпаде така необхідність. https://www.ar25.org/article/chy-takyy-strashnyy-chort.html
Може тому демони в дзеркалі не відображаються?

Світ це лише відображення Тебе

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Ви це як перевірили, друже Вікторе? ;)

Віктор Юрченко каже:
Може тому демони в дзеркалі не відображаються?

Не треба ворога спеціально шукати. Він проявляється, як "порушник правил". От за цим і слідкують - за дотриманням правил Гри. А ворог - це так, похідне.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Таргитай Борисфенів's picture
0
No votes yet

Добре написано, теж додав галів.
Явсе Світ сказав: " Не можу зрозуміти..." На мою думку, паразити порушують гармонію світогляду, як шашель точать онтологічний стовбур життя нації. Тому й не видимі. Один мій приятель кинув курити цигарки тільки тому - коли зрозумів ,- що він людина. Отакої- і тільки.

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

От гарна ця наука паразитологія ;) і добре написано.
Варто тут поправити:
4. Якщо ти спробуєш знищити його (диявола?), щоб врятувати людей - люди спробують знищити тебе, щоб врятувати його.

"10 заповідей" - суцільна заборона!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Перечитуймо ці тези кожен ранок:

  1. Найбільший ворог сховається там, де ти найменше будеш його шукати.
  2. Його схованка буде там, куди тобі найменше схочеться йти.
  3. Найбільша афера диявола полягає в тому, що він тебе переконав, наче він – це ти, отже, знищуючи його, ти знищуєш себе.
  4. Якщо ти спробуєш знищити диявола («злого духа», «біса», «паразитичну програму», «демонічний контур», «інграму»), щоб врятувати людей, люди спробують знищити тебе, щоб врятувати його.

!?Вам не здається, що цей "ворог" може бути і в нас на сайті?! О-о!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Андрій Гончаренко's picture
0
No votes yet

Арсен Дубовик каже:
!?Вам не здається, що цей "ворог" може бути і в нас на сайті?! О-о!

Чого ж здається? Певен в цьому.

Зірковий корабель серед зірок золотистих надає Землі і Людям стрімке спонукання до руху.

Олексій Репецький's picture
0
No votes yet

Арсен Дубовик каже:
!?Вам не здається, що цей "ворог" може бути і в нас на сайті?! О-о!

Навіщо його шукати десь на сайті? Шукайте в самому собі.

Миро Продум's picture
0
No votes yet

Шукайте найперше Царства божого і правди його, а все інше (в тому числі безпека) вам додасться. У Просторі волі нема ворогів, тільки друзі.
Вгору просування - без краплі вагання!

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Так. Але - "Найбільший ворог сховається там, де ти найменше будеш його шукати."
Ми найменше очікуємо ворога тоді, коли його не очікуємо і саме там, де "нема ворогів" ;).
Що Ти, друже Миро, скажеш на це?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Доброслав Велесовий's picture
0
No votes yet

Очевидно це правило діє тільки в просторах нижчих за простір Волі, там де можуть бути вороги.

Арсен Дубовик каже:
Так. Але - "Найбільший ворог сховається там, де ти найменше будеш його шукати."
Ми найменше очікуємо ворога тоді, коли його не очікуємо і саме там, де "нема ворогів" ;).
Що Ти, друже Миро, скажеш на це?
Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Це Тобі, друже Доброславе, так хочеться думати? Ну-ну ;)....

А от, якщо уявити, зробити таке припущення - не більше :), що якщо
"Скажімо, хтось задля оздоровлення" громади ТГ зверне увагу соколійців на скажімо м'яко "помилки" Стратега чи Програмістів сайту, "то це викличе всенародне обурення і повстання".

І згідно четвертого правила (бо ми ж іще не в Просторі Волі ;) )

Цитата:
"Якщо ти спробуєш знищити ідеологів сайту, щоб врятувати Гравців-Інвесторів, Інвестори спробують знищити тебе, щоб врятувати його."

Тому

Цитата:
ніяких заперечень, а тільки ненав’язливе інформування і позитивний особистий приклад."

;)
Так виходить? Як таке припущення? ;))))))))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Доброслав Велесовий's picture
0
No votes yet

Чесно кажучи не зрозумів, друже Арсене, твої припущення. Не можу пригадати, щоб після того як хтось висловлював тут думку про помилки Стратега чи Програмістів, це викликало всенародне обурення і повстання :)

Арсен Дубовик каже:
Це Тобі, друже Доброславе, так хочеться думати? Ну-ну ;)....
А от, якщо уявити, зробити таке припущення - не більше :), що якщо"Скажімо, хтось задля оздоровлення" громади ТГ зверне увагу соколійців на скажімо м'яко "помилки" Стратега чи Програмістів сайту, "то це викличе всенародне обурення і повстання".
І згідно четвертого правила (бо ми ж іще не в Просторі Волі ;) )Цитата:<blockquote class="bb-quote-body"> "Якщо ти спробуєш знищити ідеологів сайту, щоб врятувати Гравців-Інвесторів, Інвестори спробують знищити тебе, щоб врятувати його."</blockquote>

ТомуЦитата:<blockquote class="bb-quote-body">ніяких заперечень, а тільки ненав’язливе інформування і позитивний особистий приклад."</blockquote>

;)
Так виходить? Як таке припущення? ;))))))))

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Ну, та це я логіку тих чотирьох правил спробував застосувати на віртуальному прикладі ;)
При-пу-щен-ня, кажу! :))))

Ти по суті кажи ;)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Андрій Ясун's picture
0
No votes yet

Що за страхи, пане Арсене? Ще один стереотип "очікування ворога". Тебе це проймає? Заволодіває тобою? Ти хочеш окунутися в солодку патоку "найкращого людького почуття"? Там бруд і морок, безутішність...

Si vis pacem, para bellum

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Та Цур тобі, Пек! Що за "ще один стереотип"?!

Одягніть собі рожеві окуляри та й по тому! ;)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Явсе Світ's picture
0
No votes yet

Сорок днів в пустелі,як Хрестос і усі "вороги" вилізуть як глисти після полину..

Вірю в те, що розумію.

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Як пристосувати "сорок днів в пустелі" до нашого сайту?

Явсе Світ каже:
Сорок днів в пустелі,як Хрестос і усі "вороги" вилізуть як глисти після полину..

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Явсе Світ's picture
0
No votes yet

У потрібному місці у потрібний час усамітнитися і провести піст..Потім поділитися досвідом на нашому сайті...

Вірю в те, що розумію.

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Так "вилізуть" лише мої "глисти" і від мого "полину". А від якого "полину" мають вилізти "глисти" сайту? От про що запитання! ;)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Явсе Світ's picture
0
No votes yet

То мова йде про тих,хто нас тут тайком читає і сидить на ставці в якісь організації ворожій..Такі напевно нас моніторять,але не потрібно це перетворювати в манію якусь..У Простір Волі не пролізеш на "гнилій" козі..Тому керівна ланка має перебувати у межі недосяжності паразитів..

Вірю в те, що розумію.

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

А чому у ворожій? Та-а-аак... уже манією клеймять )))))))).
Простір Волі це мета, а гра засіб її досягнення. Пам'ятаєш? Ми ще в грі, а не в Просторі волі! Ау-у! Гравець - це засіб стати Людиною-СпівТворцем.
Чи треба ще одного Хреста, щоб це зрозуміти?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Явсе Світ's picture
0
No votes yet

Так,хочу ще одного Хреста..Потинятися з ним по нашій чудовій Галичині..В гори із Ним з'їздити,яблук в саді натрусити,просто побути біля Нього без слів...

Вірю в те, що розумію.

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

!Стань Хрестом та й тиняйся собі! ;) )))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Явсе Світ's picture
0
No votes yet

Кожному прийдеться ним стати..інакше утіль або Game over..

Вірю в те, що розумію.

Анатолій Висота's picture
0
No votes yet

Друг Арсен сказав надзвичайно важливу річ: Так. Але - "Найбільший ворог сховається там, де ти найменше будеш його шукати."
Ми найменше очікуємо ворога тоді, коли його не очікуємо і саме там, де "нема ворогів" ;).
Що Ти, друже Миро, скажеш на це?
Це треба читати й перечитувати!

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Це не я сказав, друже Анатолію! ;)
Я на це звертаю увагу соколійців ;).

"Слідкуй за собою,
Будь обережним..."
(Віктор Цой)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Аватар Арій's picture
0
No votes yet

Шановні компанійці, а хто вам заважає критично поставитися до прочитаного матеріалу. Перевіряйте, проводьте власні дослідження, можливо, й ви щось цікаве «накопаєте». Маєте критерії істинності... якщо вони вам не подобаються створіть свої, яким особисто ви будете довіряти.
Скажімо, мене цікавить більш глобальне питання, відповідь на яке може привідкрити можливості потрапляння ворожих елементів до нашого середовища. Як до числа 12-ти апостолів потрапив Іуда Іскаріот? Адже інші 11 апостолів були ближніми чи дальніми родичами. А кому був родичем Іуда чи по чиїй рекомендації він потрапив до числа 12 обраних? На скільки він був своїм для інших апостолів.

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Дуже гарне питання, друже Аватаре! Та певне, то спецоперація Єрусалимського храму була, так би мовити контрвипад на спецоперацію брахманів, а Юда не витримав і врешті "провалився", бо ж і знав про це Ісус з достовірних джерел. Виявили ворога в тому місці, де ніхто й не сподівався!

Хоча одразу й було задіяно четверте правило - схотіли знищити ворога (іудейський світогляд), а люди розіпнули за це Хреста! От!

;) Дякую, друже Аватаре, саме в дусі того, що і я підняв про наш сайт ;)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Тарнай Стрілець's picture
0
No votes yet

Певно, Юду наблизив Хрестос для наочної демонстрації могутності "Царства Божого". Юда зміг проявити себе у просторі боротьби. У ситуації, створеній Хрестосом добровільно. Щоб переконливо довести: людина простору Волі завжди перемагає у просторі боротьби, перемагає навіть смерть. Так чого ж нам боятись?
Тільки вгору просування... А будь-який "ворог"-Юда тільки допомагає просуванню вгору:)

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Ага. І нащо нам тоді ті чотири правила?! ;) Чому їх було зачіпати озвучуючи? )) Га? Як ви думаєте, соколійці?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Миро Продум's picture
0
No votes yet

Ці правила потрібні для того, щоб витягувати людей з Простору боротьби. До речі, саме про це розповідається у фільмі "Револьвер". Витягування полягало в тому, щоб допомогти людині позбутися внутрішнього диявола.

Арсен Дубовик каже:
Ага. І нащо нам тоді ті чотири правила?! ;) Чому їх було зачіпати озвучуючи? )) Га? Як ви думаєте, соколійці?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Роман Дядинчук's picture
0
No votes yet

Дякую за статтю.
Наш розум завжди шукає логічного пояснення і раціоналізму, але ж сльози не розумом викликаються, а серцем!!!

Олексій Репецький's picture
0
No votes yet

Розвиток українського націоналізму блокує відсутність дій, або їх не вірна послідовність. І в цій статті, на мою думку, вказаний вірний напрямок. Починати потрібно з себе. З перемоги над внутрішнім ворогом. А потім направляти активні дії в зовнішнє середовище. Постійне філософствування, диванні війни і форумні обговорення ні на крок не наближають до Простору Волі.

Сергій Ждан's picture
0
No votes yet

Якщо ми зрозуміли нахабну московську брехню, то не повинні допускати свою найменшу неправду, бо українці скажуть, ніби брешуть всі, і в кожній брехні почнуть вбачати хоч і маленьку, але правду.

Все починається з Любові.

Ігор Каганець's picture
0
No votes yet

Творення Вільної Української Держави – це капітальний проект, тому його треба будувати на твердому фундаменті правди. Будь-які компроміси з правдою заради поточних вигод сьогодення неминуче призведуть до руйнівних і невиправних наслідків уже в короткостроковій перспективі. Ми не можемо собі цього дозволити – для виправляння помилок у нас нема ні часу, ні ресурсів. Так що маємо бути "фундаменталістами".  

Сергій Ждан wrote: Якщо ми зрозуміли нахабну московську брехню, то не повинні допускати свою найменшу неправду, бо українці скажуть, ніби брешуть всі, і в кожній брехні почнуть вбачати хоч і маленьку, але правду.

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!