Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українські трудящі годуватимуть нелегальних мігрантів

Категорія:

Біженців в Україні можуть взяти на повне державне утримання. Про це повідомив керівник Міграційної служби Державного комітету України у справах національностей та міграції Микола Єрух.
В Україні немає інституту політичного притулку, а особи, які мають причини не повертатися на батьківщину, у нас отримують статус біженців. У випадку, коли особа має обґрунтовані побоювання стати жертвою переслідування з боку державних органів на території рідної країни, вона звертається з заявою в місцевий відділ Міграційної служби Держкомітету України у справах національностей та міграції. Протягом двох тижнів органи міграційної служби вивчають надані документи. Після чого запрошують особу, яка просить притулку, на співбесіду. Якщо місцева міграційна служба приймає рішення надати статус біженця, то документи відсилаються до Києва, у центральний відділ Міграційної служби. Там процедура вивчення документів триватиме протягом трьох місяців. На цей час особі, яка просить притулку, видають тимчасові документи, які засвідчують її легальний статус перебування в Україні.

За словами Миколи Єруха, якщо особі, яка отримала статус біженця, „дуже треба”, то її можуть поселити в Одеський пункт тимчасового розміщення біженців на повне державне забезпечення. Біженці там можуть не лише жити та харчуватися, але й пройти навчання. Їм також можуть посприяти у пошуку роботи. Щоправда, зазначає пан Єруха, таке трапляється не часто, оскільки біженці, як правило, самі дають собі раду.



В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи