Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Грошовий переказ за допомогою мобільного стане реальністю

Оператори мобільного зв’язку об’єднають зусилля з банками, щоб полегшити і зробити дешевою процедуру переказу грошей додому для сотень мільйонів іммігрантів. Тепер відправити грошовий переказ можна буде через мобільний телефон.
Одне з головних завдань нововведення - знизити плату за послугу до декількох відсотків з нинішніх 24% для невеликих сум.

"З 6,5 мільярдів жителів планети менше 1 мають рахунок у банку. Єдиний спосіб зробити процедуру переказу грошей безболісною для інших - використовувати мобільний зв’язок", - говорить менеджер проектів для ринків, що розвиваються асоціації "мобільної" асоціації GSM Association Бен Сопе.

Мобільними телефонами, за даними GSM Association, володіють майже 3 мільярди людей у світі.

Група з 19 операторів мобільного зв’язку, мережі яких охоплюють майже 100 країн і 600 мільйонів клієнтів, мають намір створити всесвітню систему, яка дозволяє подвоїти кількість одержувачів грошових переказів і в чотири рази збільшити обсяг цього. За прогнозами асоціації до 2012 року послуга мобільного трансферу дозволить розширити обсяг ринку грошових переказів до 1 трильйона доларів.

MasterCard, яка поєднує 25 000 банків в усім світі, стане центром, що поєднує національні ринки і місцеві платіжні системи, якими будуть керувати мобільні оператори разом з регіональними банками.

Суть ідеї проста: людина "завантажує" у свій мобільний гроші і віддає вказівка відправити їх на номер мобільного телефону абонента, який знаходиться в іншій країні. Абонент, якому адресовано мобільний переказ, одержує повідомлення про те, що гроші прийшли. Усе просто, як sms.

Сьогодні ринок грошових переказів оцінюється в $230 мільярдів доларів на рік і в багатьох країнах, що розвиваються, є основним джерелом доходів населення, стверджує GSM Association.

За матеріалами Reuters (переклад Korrespondent.net)

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи