Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українці! Купуйте снайперські гвинтівки — поки не заборонили!

Купити зброю? Запросто! На будь-який смак, колір, до того ж хоч цілий арсенал. І для цього зовсім не потрібно йти на чорний ринок. Якщо легально роздобути пістолет складніше, то купити снайперську гвинтівку — елементарно. Про це подбали наші законодавці. В Україні оборот зброї регламентується відомчими інструкціями. А закону немає!
Про ситуацію зі зброєю в нашій країні й про своє захоплення розповіла Олена Львович — юрист по життю, але стрілець у душі. Хто повірить, але ця тендітна киянка спритно обходиться з автоматом Калашникова, стріляє точно в ціль і знає все про пістолети, рушниці й карабіни.

Удома в Олени, яка професійно займається практичною стрільбою, справжній рай — збройовий. Правда, вона застосовує свою зброю на практиці тільки лише в тирі, на полігоні й на стрільбищі. Говорить, що не готова вистрілити в людину.

— До такого незвичайного для жінки захоплення мене долучив чоловік, —він інструктор з практичної стрільби, — згадує Алена. — У нас вдома є практично всі основні види зброї, дозволені до приватного володіння: помпові й напівавтоматичні гладкоствольні рушниці, автомат Калашникова, австрійська штурмова гвинтівка «АУГ». Є майже всі моделі травматичних пістолетів. Вся ця колекція в нашій родині просто заради захоплення.

— Уявляєте, в Україні дотепер немає закону «Про зброю»! Його проект то з'являється, то відхиляється... При цьому в вільному продажі є штурмові гвинтівки, тактичні дробовики, автомати Калашникова... Зброю морської піхоти США в нас можна прикупити за дві тисячі доларів, — розповідає Алена. — Немислимо, але в нашій країні вони прирівнюються до мисливських карабінів. І будь-яка людина старше 25 років може придбати їх на законних підставах! Потрібно лише оформити необхідний пакет документів. Парадокс, але в той же час звичайний пістолет до вільного продажу заборонений.

Для одержання дозволу на носіння зброї потрібно небагато: зібрати кілька довідок — про відсутність судимості, про проходження комплексної медкомісії, про закінчення курсів стрільби. І вперед у магазин за стволом.

Дозволеної зброї ви можете хоч вагон. Але є особливі вимоги для її зберігання. Якщо ваш арсенал невеликий (від одного до трьох стволів), потрібний спеціальний сейф. А якщо більше, то квартиру доведеться додатково обладнати сигналізацією. Перевіряти наявність сейфа й сигналізації прийде дільничний.

Яку зброю може купити проста людина?

— з 18 років — газову;

— з 21 року — гладкоствольну мисливську;

— з 25 років — мисливську нарізну.

Пістолети та інші бойові зразки зброї доступні лише співробітникам силових відомств.

Пісня «Банзай!» (ТНМК). Завантажити — 192 Кбіт/с — 4,56 Мб

--------------------------------
В тему:

Як легко на Луганщині придбати вогнепальну зброю

Беззахисність — це провокація!

Беззащитность — это провокация! (рос)

Нова Угода партії снайперів

Арійська стрілецька асоціація

Атакуй першим! “Рідна мода” продає футболки Арійської стрілецької асоціації

Федерація стрільби України

Міжнародна конфедерація практичної стрільби
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи