Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Найдешевший в світі автомобіль продаватиметься в Індії

Світ:

На третій день нового, 2008 року, на 9-ому авто-експо в Нью-Делі (Індія) Індійський автозавод ”Тата” представив найдешевшу в світі малолітражку ”Нано”.

Машина має чотирі двері, довжину 3,1 м, ширину – 1,5 м, висоту 1,6 м і вміщує п’ятьох пасажирів. Розганяється до 97 км/год. Під коротким капотом — двигун на 0,6 л потужністю 33 к. с. Він споживає 5 л бензину на 100 км.

Кузов виготовлений з листового металу і пластмаси. Кондиціонера, подушок безпеки, магнітоли у базовій моделі ціною 100 тис. рупій ($2500) не буде. Вікна машини відкриватимуться вручну.

За словами Ратан Навал Тата, 70-річного засновника і голови компанії ”Тата моторз”, цього року планується випустити 200 тисяч машин. До 2011-го ”Нано” продаватиметься лише в Індії.

Ратан Тата, що навчався на архітектурному факультеті в університеті Корнел, особисто брав участь у розробці дизайну автівки. Його метою було “пересадити” індійців з мотоциклів у автомобілі. Він розповів, що був вражений, коли якось побачив сім’ю на мотоциклі: за кермом сидів батько сімейства, перед ним – старша дитина, а позаду нього – дружина з маленькою дитиною на руках.

Нано має стати індійською народною машиною сімейного типу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи