Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Олег Тягнибок: «Парламентська республіка – це реалізація сценарію Медведчука

«Всеукраїнське об’єднання «Свобода» є послідовним прихильником президентської форми правління. Це програмова засада нашої партії із часу її заснування у 1991 році. З іншого боку окремі українські політичні сили заради ситуативних інтересів готові кардинально змінити свої політичні переконання» – заявив Олег Тягнибок під час пікетування Верховної Ради України.

«У грудні 2004-го я, як народний депутат, не голосував за зміни до Конституції та переформатування України у парламентсько-президентську республіку. Тоді проти сценарію Кучми-Медведчука повним складом солідарно зі мною голосувала і фракція БЮТ. Більше того, одразу після голосування бютівці розпочали збір підписів під зверненням до Конституційного Суду щодо неконституційності політреформи. Свій підпис поставив і я. Мені не відомо, у сейфі кого із лідерів БЮТу зараз знаходяться ці підписи, однак кардинальна зміна позиції БЮТу мене не може не дивувати.

Спроби перетворити Україну на парламентську республіку – це не лише сценарій остаточного перерозподілу влади в Україні між олігархами, створення в державі системи колективної парламентської безвідповідальності, довічна влада прем'єр-міністра, це ще й реалізація давнього сценарію Москви, який, починаючи із 2003 року, проштовхував в Україні тодішній голова Адміністрації Президента Медведчук.

Нагадую, що речники Кремля на кшталт Затуліна, Дугіна лобіювали перетворення України на парламентську республіку задля послаблення нашої держави. У той самий час в Росії відбувається консолідація та централізація влади, укріплюється президентська вертикаль.

Тому викликає подив, коли так звані демократичні сили беруться за реалізацію фактично сценарію Москви. Ще більш обурює факт, що організатором «конституційного процесу» знову виступає кум російського Президента Віктор Медведчук.

«Свобода» вважає таку ситуацію неприйнятною.

ВО «Свобода» підготувала власний проект Конституції, в якій відстоює президентську форму правління як найбільш потрібну Україні. Ми першими серед політичних партій його офіційно оприлюднили і запропонували прозорий сценарій прийняття конституційних змін. Ми не приймаємо кулуарного ухвалення нової Конституції у стінах нинішнього парламенту на догоду олігархам і Москві. «Свобода» вимагає всенародного обговорення альтернативних проектів.

На жаль, сьогоднішні події в парламенті лише підтверджують, що заради власних амбіцій окремі політики, які називають себе демократами, готові реалізувати будь-які сценарії, навіть на шкоду українським національним інтересам».

Прес-служба Київської міської
організації ВО «СВОБОДА»
8-067-441-46-01
8-050-828-62-42
е-mail: [email protected]
 



В тему:

Парламентська республіка загрожує безпеці й незалежності України

Тиранія чи Гетьманат?

Партія снайперів – жарт, що стає народним рухом

Як створити державу нового часу

Авторитарна модель управління з точки зору сучасного менеджменту

Україні потрібен відповідальний перед народом Гетьман
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи