Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Нацисти до гомосексуалізму ставилися як до збочення

Категорія:

У столиці Німеччини відкрито монумент, присвячений пам'яті тисяч геїв і лесбіянок, яких переслідували і вбивали за часів націонал-соціалізму.
Пам'ятник встановлено в центральному парку Тіргартен напроти меморіалу шести мільйонам убитих в той же самий час євреїв.

На церемонії відкриття були присутні міністр культури Німеччини Бернд Нойманн і мер Берліна, гей Клаус Воверайт. "Цей меморіал важливий з двох точок зору - пам'ятати про жертви, але також ясно дати зрозуміти, що навіть сьогодні, коли ми досягли так багато в питанні рівноправ'я, дискримінація все ще існує", - сказав Воверайт, передає GeyNews.

У свою чергу Нойманн нагадав про "звірство нацистів", які "знищували всіх тих, хто не відповідав їх жорстокій ідеології". Він також відзначив, що цей меморіал служить нагадуванням про ту групу, "яку довгий час суспільство ігнорувало".

Меморіалом є сірий бетонний моноліт, який стоїть під нахилом, з прорубаним вікном, в якому можна побачити півторахвилинний фільм, як виразився свого часу голова журі конкурсу проектів пам'ятника, "нескінченної сцени поцілунку двох чоловіків". Через два роки кадри з поцілунком чоловіків буде замінено на кадри з поцілунком двох жінок.

За задумом авторів, норвезько-данського дуету художників Інгара Драгсета і Міхаеля Елмгріна, їх пам'ятник "візуально пов'язаний" з меморіалом убитим євреям, який складається з 2 711 бетонних стел, пише німецький журнал "Spiegel".

Німецький парламент затвердив будівництво монумента в 2003 році, через рік після того, як формально помилував людей, засуджених за гомосексуальність при нацистах. Ініціатором будівництва пам'ятника виступив Союз геїв і лесбіянок Німеччини (LSVD). Новий пам'ятник обійшовся в 600 тисяч євро, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Нацисти до гомосексуалізму ставилися як до збочення, загрозливому їх уявленню про німців як про вищу расу. За роки їх правління 55 тисяч гомосексуалістів було оголошено в Німеччині злочинцями. І до 15 тисяч з них загинули в концтаборах.
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи