Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Росія віддала Китаю частину своєї території

Сьогодні в передмісті Хабаровська пройшла церемонія передачі Китаю острова Тарабарова і частини Великого Уссурійського острова.
Ці території, а також острів Великий на річці Аргунь в Читинській області згідно додатку до угоди про російський-китайський державний кордон відходять Китаю. Документ був підписаний в Пекіні між президентом Росії Володимиром Путіним і керівництвом КНР 14 жовтня 2004 р.

У районі Хабаровська Китаю відійшло близько 174 кв. км. території. На місці, де проходить нова лінія російський-китайського державного кордону, встановлені прикордонні стовпи двох країн.

За радянських часів острови Тарабарова і Великий Уссурійській мали стратегічне значення, вони прикривали Хабаровськ у разі військового нападу. Тепер російський острів Тарабарова, що повністю відійшов КНР, перетвориться на китайський Іньлундао - острів Срібного Дракона, західна частина Великого Уссурійського називатиметься Хейсяцзидао - острів Чорного Ведмедя.

Ставлення до цієї події серед жителів Далекого Сходу вельми неоднозначне. Супротивники проводили ряд акцій протесту, причому не тільки в Хабаровському краю, але і на Сахаліні, в Приморському краю.

Офіційні ж особи продовжують твердити, що з передачею цих островів прикордонне питання з Китаєм буде врегульовано, що дасть можливість укріплювати добросусідські відносини, а в районі нової лінії межі відкриваються блискучі перспективи для співпраці.

У планах міжнародної співпраці - створення на острові спільного митно-прикордонного мосту-переходу, який дозволить налагодити цілорічне сполучення з островом. Раніше люди і вантажі взимку переправлялися по льоду, з травня по листопад - по понтонному мосту. На період льодоходу острів і материк були відрізані один від одного.



В тему:

Подвійний стандарт “героїчної оборони”

Ворожа пропаганда і нездоровий глузд...

Китайці оголошують територію Росії своєю землею
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи