Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

National Geographic вивчає географію України

У грудні в Україні вийде українська версія міжнародного науково-популярного журналу National Geographic.
Вчора видавничий будинок Independent Media Sanova Magazines, який до сьогодні продавав у нашій країні російський варіант цього видання, повідомив про отримання ліцензії на випуск National Geographic українською мовою. Головним конкурентом журналу буде нинішній лідер сегменту – “Вокруг света”.

Перший номер всесвітньо відомого журналу National Geographic українською мовою вийде в грудні, повідомила вчора генеральний директор Independent Media Юлія Стефанишина. До цих пір Independent продавав в Україні російський випуск видання.

Стартовий наклад щомісячника об’ємом 186-172 сторінки складе 25 тис. примірників, роздрібна ціна – 15 грн. Близько 70% наповнення видання складуть статті з міжнародних випусків журналу, 30% – статті української редакції.

"Украй складно знайти фотографів – National Geographic відомий перш за все своїми фотографіями", - нарікає пані Стефанишина.

Журнал Національного географічного товариства США National Geographic видається 23 мовами загальним накладом 9,5 млн. екземплярів. Читацька аудиторія – понад 40 млн. чоловік. Також товариство володіє телеканалом National Geographic Channel, який виходить в 145 країнах і має аудиторію близько 160 млн. чоловік.

У Independent не розраховують, що видання стане масовим. "Це нішевий проект, але в своєму сегменті він стане лідером, - упевнена Юлія Стефанишина. – Якщо GEO орієнтований на молодіжну аудиторію, а “Вокруг света” – на читачів, які пам’ятають радянські часи, то ми – на освічених людей у віці 30-35 років, яким цікаво щось пізнавальне. Думаю, ми не наступатимемо один одному на п’яти". Вартість ліцензії на видання журналу в компанії не розголошують, відзначають лише, що інвестиції в проект «співмірний із вкладеннями у глянцевий журнал».

Генеральний директор видавничого дому Hachette Philipacchi Shkulev Сергій Мірошниченко припускає, що інвестиції в запуск National Geographic склали близько $3 млн., з яких $200 тис., – в дистрибуцію. За словами директора ВД УМХ Тетяни Єфименко, тільки ліцензія Національного географічного товариства США могла коштувати біля $100 тис. як стартовий платіж та 5-10% від місячного доходу. У такому разі проект може вийти на окупність приблизно через три роки, прогнозує пан Мірошниченко. "Independent завжди ретельно продумує запуск проектів. Упевнений, що видання зацікавить і читачів і рекламодавців", - відзначає він.

Головним конкурентом National Geographic в Україні учасники ринку називають журнал “Вокруг света”, який видає ІД "Картель". За даними TNS, його аудиторія за півроку склала 2,3% (від загальної аудиторії друкованих ЗМІ), тоді як National Geographic зовсім не увійшов до дослідження. У Росії, де видаються обидва журнали, відрив між ними достатньо великий: аудиторія National Geographic – 0,6%, а “Вокруг света” – 6,4%. "Крім того, Independent вибрав не найвдаліший момент для запуску проекту такого масштабу, - вважає голова правління ЗАТ ‘Картель’ Олександр Антонець. – Друкарський ринок знаходиться на порозі стагнації через загальну фінансову кризу".



В тему:

Кіровоградці викинули російськомовні журнали

Зростає число небайдужих

Практична Українізація

Міфи дубляжної війни в Україні

Кіноукраїнізація глядачам до вподоби

Україні потрібен свій "закон Тубона"

Обережно! Українська мова!

Мова і війна

Проект Сенсар: мова, одяг, Лінукс

Пошуки Грааля: Туристичний клуб АРСА відвідав Переяслав-Хмельницький

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи