Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Суддя Зварич розповів, що мільйони, вилучені правоохоронцями, були «засівними» й призначалися для церкви

Категорія:

Спецтема:

Хворий голова Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич підтвердив вилучення в нього з кабінету, приймальні та особистого помешкання трьох мішків великих сум грошей під час обшуку правоохоронців 3 грудня, – про те, що це «чисті гроші», Ігор Зварич розповів 9 грудня на прес-конференції у приміщенні очолюваного ним суду.

Прес-конференцію голова суду, проти якого Генеральна прокуратура відкрила кримінальну справу за ч.3 ст. 368 КК України, влаштував у залі із 5 кришталевими люстрами. Майже в повному складі всі 14 суддів ЛАА суду прийшли підтримати свого керівника та задемонструвати власну недоторканність. Набагато більшу групу підтримки становили працівники суду, які своєю чисельністю переважали журналістський корпус і всякчас аплодували, ймовірно, не маючи інших розваг.

Ігор Зварич розповів, що 3 грудня після того, як закінчилася нарада із суддями (як довідався кореспондент ЗІКу у той день, середу, судових слухань традиційно не призначають), до його кабінету об 11 годині увірвалося 15 озброєних осіб в камуфляжах, із яких відрекомендувався тільки заступник начальника слідчого відділу Генпрокуратури М. Якубовський.

«Вони з криками побігли до мене, хоч я одразу заявив, що є суддею, який здійснює державні функції. Але мене затримали, хоч повинні були зразу відпустити. Мене незаконно насильно утримували в кабінеті понад 10 годин».

Вилучені як речові докази гроші, Ігор Зварич не вважає кримінальними. «У кабінеті назбиралося те, що від червня «засівали» за українською традицією в новому приміщенні. Нам дарували багато образів і засівали грошима. Усе це я хотів водієм передати до церкви, але не встиг. У прилеглих до кабінету приміщеннях у моїй барсетці були 9 тис. 600 доларів та 6 тис. 400 гривень, – ці гроші мені судді передавали на ремонт приміщення. От Василь Зіновійович (суддя Улицький, – ЗІК) прийшов і сказав: це моя доля в ремонт. Є розписки людей, які за ремонтні роботи брали. Третій пакет грошей, вилучених у мене вдома (золотих жіночих прикрас, як сказала мені дружина не вилучали) – це мої особисті заощадження гроші, які я з сім’єю заробив», – сказав Ігор Зварич.

Заробити Ігорю Зваричу вдалося у доволі копіткий спосіб: 1993 р. він отримав земельний наділ 0,09 га. Оскільки та ділянка була над яром, до неї додали іще 0,016 га компенсаційних. На отриманих в сумі 0,24 га Зварич із сім’ю заходився споруджувати будинок. Але подумавши, що в 10 км від Львова більший зиск буде від відпочинкового комплексу, то позичив 1 млн 900 тис доларів у свого приятеля й адвоката, який має будівельний бізнес, під заставу сестриної ділянки в Старосамбірському районі, став реалізовувати свій задум. «Отже гроші в хаті, де у нічний час 9 годин тривала облога дверей, за якими була 80-річна бабця-інвалід, є позикою, на яку є заява. На столі лежав зошит записів видатків на будівельні роботи», – сказав Ігор Зварич.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи