Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Україні розпочинається серійне виробництво суперсучасних танків (ФОТО)

Світ:

Харківський завод імені Малишева цього року починає серійне виробництво танків Т-84 "Оплот". Про це повідомив 24 квітня Міністр промислової політики Володимир Новицький.
За інформацією порталу "Транспортний бізнес", Новицький нагадав, що випробування танка "Оплот", який є новітнім зразком бронетанкової техніки, успішно завершені.

За словами Міністра, частина коштів з 100 млн. грн., які будуть направлені цього року Міноборони на Харківський авіазавод ім. Малишева, буде використана для виробництва танків "Оплот". Разом з тим велика частина коштів з цієї суми буде направлена на виробництво для Міноборони танків попередньої модифікації.

Крім того, Новіцький повідомив, що 23 квітня уряд перерахував заводу ім. Малишева 136 млн. грн. зі Стабфонду на фінансове оздоровлення (сплата платежів до бюджету, а також заборгованість по зарплаті).

Довідка від Wikipedia

Т-84У «Оплот» створений на базі танку Т-80УД Харківським конструкторським бюро з машинобудування імені А. А. Морозова.

Являє собою бойову машину, здатну вести бій як при низьких температурах повітря (-40 °C), так і при високих (+55 °C). «Оплот» володіє хорошими показниками швидкості, маневреності та прохідності. Компоновка класична - відділення управління розташовується в носовій частині, бойове відділення - посередині, а моторно-трансмісійне - в кормі танка. В порівнянні з Т-80УД було зроблено декілька покращень: нова зварно-катана башта; тепловізійний приціл; супутникова навігаційна система; активна броня «Ніж»; комплекс оптико-електронної протидії «Варта»; цифрова технологія управління вогнем; допоміжний агрегат живлення та інше.

На «Оплоті» встановлена 125-мм гладкоствольна гармата, з боєкомплектом на 40 пострілів, 28 з яких знаходяться в заряднику. Також є 12,7-мм зенітний кулемет з боєкомплектом на 450 патронів і протипіхотний 7,62-мм з боєкомплектом на 1250 патронів.
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи