Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Психологи відкрили таємницю щастя

Світ:

Психологи з Технологічного Університету Техаса (Texas Tech University, США) відкрили рецепт того, як стати щасливим. Вони перевірили стару мудрість, згідно з якою "щастя - це не коли маєш все що хочеш, а коли хочеш те, що маєш".

Психологічні експерименти проводилися на студентах. Їм пропонувалося визначити: якими речами вони володіють - серед запропонованих варіантів були автомобіль, аудіосистема, меблі та інші коштовні предмети. Крім цього, студенти описували - як серйозно вони хотіли одержати у своє розпорядження цю річ і які почуття вони відчувають після її отримання.

Висновок психологів не виявився несподіваним: щастя від покупки звичайно є недовгим, людина швидко перестає відчувати насолоду від факту володіння жаданою річчю. Однак тут і було зроблено невелике відкриття. Щоб щастя в житті було більше варто полюбити отриману річ - якщо людина продовжує насолоджуватися її достоїнствами (наприклад, власник автомобіля відчуває насолоду від швидкості їзди або комфорту салону), то рівень щастя не знижується й через тривалий час.

Отже, за версією авторів дослідження, просто намагатися одержати у своє розпорядження який-небудь набір речей - безглуздо. Речі варто поважати, цінувати й любити - саме тоді вони здатні принести щастя.

Дослідження також показало, що менш матеріально забезпечені студенти вважали себе менш щасливими, ніж їх більш "упаковані" однолітки.

Статтю про дослідження опублікував журнал Psychologіcal Scіence.
 


В тему:

Традиційний розподіл статевих ролей вигідний економічно

Красиві чоловіки більш плодючі

Як стати кращими батьками?

Учені з’ясували, що таке щастя

Вагітність зміцнює жіночий організм на все життя
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи