Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Вони - не ми. Вони жирують

Категорія:

Київська міськрада в червні 2009 року виділила родичам екс-президента Леоніда Макаровича Кравчука п’ять земельних ділянок по 10 соток під будівництво приватних будинків у Голосіївському районі столиці.

18 червня депутати вирішили виділити під будівництво приватних будинків по 10 соток землі в Голосіївському районі, на 24-му кілометрі Столичного шосе, відразу п’ятьом членам сім’ї Леоніда Макаровича: дружині Антоніні Михайлівні, внукові Андрію Олександровичеві, дружині внука Марії Вікторівні, дружині сина Олені Анатольївні і внучці Марії Олександрівні.

Віддати Кравчукам під забудову київська влада вирішила землю будинку відпочинку Конча-Заспа, заздалегідь вилучивши її у будинку відпочинку Конча-Заспа і перевівши в розряд земель малоповерхової садибної житлової забудови. Будинком відпочинку Конча-Заспа у всіх офіційних документах називається селище, в якому розташовані урядові дачі. Він розташований на території однойменного заповідника.

У телефонній бесіді Леонід Макарович підтвердив, що ділянки на Столичному шосе були виділені саме членам його сім’ї.

"Відповідно до Земельного кодексу, кожна людина в Україні має право на 15 соток землі, а в Києві - на 10 соток землі. І, відповідно до цього кодексу, члени моєї сім’ї звернулися в міськраду і проханням надати їм земельні ділянки, і їх прохання було задоволене: депутати проголосували за таке рішення", - заявив Леонід Макарович.

За словами Л.М.Кравчука, рішення позитивне, оскільки всі півгектара, по суті, давно включені в територію, на якій стоїть його будинок. Близько 60 соток, за словами колишнього президента, він купив ще в 2002 році, заплативши 625 тисяч гривень, і побудував будинок.

"Але я купив лише половину тієї ділянки, що зараз обгороджена забором. ЇЇ загальна площа - близько 1,2 га. А другуїї половину зараз виділили членам моєї родини, відповідно до Земельного кодексу. Зараз на цій другій ділянці нічого немає", - сказав Леонід Макарович.

Він також наголосив, що виділення цих п’яти ділянок домагався упродовж 2,5 років, пройшов усі управління.

"Нікого не просив, щоб мені робили якісь пільги. І тільки цього року, у червні, із усіма позитивними висновками вийшов на земельну комісію і на сесію. Я звернувся особисто до Леоніда Михайловича, він розглянув матеріали і сказав: "Леонід Макарович і його родина мають право користуватися українськими законами"", - наголосив Леонід Макарович.

За матеріалом Газета по-киевски

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи