Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Український гречаний мед отримав офіційний титул кращого меду в світі

На 41-му Міжнародному конгресі Всесвітньої федерації бджільницьких асоціацій «Апімондія», який проходив 15-20 вересня у Монпельє (Франція), Україна завоювала право через чотири роки прийняти цей всесвітній форум у Києві. Про це повідомила на прес-конференції в УНІАН президент організаційного комітету, голова правління ВГО «Братство бджолярів України» Тетяна Васильківська.

Вона повідомила, що під час голосування Україна отримала 93 голоси з 165 можливих. При цьому суперниками Києва були Стамбул (Туреччина), Софія (Болгарія), Будапешт (Угорщина), Гранада (Італія) і Верона (Італія).

За словами Тетяни Васильківської, 43-й конгрес, який Київ прийматиме після Євро-2012, може стати найбільшим галузевим конгресом в історії України. Очікується, що на цей захід приїде близько 12 тисяч гостей.

Як зазначив віце-президент організаційного комітету, президент Союзу пасічників України, директор Національного наукового центру АН України «Інститут бджільництва ім. Прокоповича» Леонід Боднарчук, Україна входить до п`ятірки найбільших виробників меду в світі.

Координатор із комунікацій організаційного комітету Юрій Рифяк зазначив, що отримання права на проведення конгресу стане імпульсом для залучення інвесторів у галузь бджільництва. За його словами, для проведення конгресу знадобиться 3-4 млн. євро й організатори планують залучити необхідні кошти від внутрішніх та іноземних інвесторів. При цьому він додав, що конгрес – прибутковий захід.

Крім того, Тетяна Васильківська повідомила, що на нинішньому конгресі український гречаний мед отримав офіційний титул кращого меду в світі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи