Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

British Airways звинуватили в дискримінації християн

Світ:

Компанія забороняла співробітникам носити хрестики. Мусульманські хіджаби і сикхські тюрбани співробітникам носити не заборонялося.
Колишня співробітниця British Airways Надя Евейда подала нову скаргу до суду, в якій звинуватила авіакомпанію в дискримінації християн.

58-річна працівниця бюро реєстрації аеропорту Хітроу вимагає від менеджменту авіакомпанії визнати колишні норми корпоративної політики British Airways, що забороняли співробітникам носіння прикрас і релігійних символів поверх одягу, дискримінацією за релігійною ознакою.

Евейда також домагається моральної компенсації і відшкодування тримісячної неоплачуваної відпустки, в яку її відправили у 2006 році за те, що вона не погодилася зняти або заховати натільний хрестик. Завдані їй збитки британка оцінила в $200 тисяч. British Airways всі звинувачення в дискримінації відкидає.

Надю Евейду було усунуто від роботи у листопаді 2006 року після того, як вона відмовилася зняти розп’яття, яке носила в робочий час поверх одягу. Свою відмову вона мотивувала тим, що подібна норма є дискримінацією християн, адже мусульманські хіджаби і сикхські тюрбани співробітникам носити не заборонялося. Після цього жінка подала на авіакомпанію до суду .

Процес широко висвітлювався у пресі. Незважаючи на те, що судове рішення було винесено на користь British Airways, британська громадська думка виявилася на боці Евейди.

Під тиском громадськості авіакомпанії довелося дозволити носіння релігійних символів у вигляді значків на лацкані уніформи. Евейді запропонували повернутися на роботу і відкрито носити хрестик, проте вже на іншій посаді, яка б унеможливлювала її контакт з великою кількістю пасажирів. Однак британка від пропозицій авіакомпанії відмовилася.

Переклад: Gazeta.ua
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи