Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Україні представили пасажирський літак АН-158

Категорія:

В Україні 20 квітня був представлений новий пасажирський літак, який виробляє українське держпідприємство "Антонов". Ан-158, модифікація літака Ан-148, відрізняється більшою місткістю пасажирського салону, стаючи прямим конкурентом російському авіапроекту Sukhoi Superjet 100.

Маркетингом і продажами Ан-158 буде займатися російська лізингова компанія "Ільюшин Фінанс Ко" (ІФК). Вже зараз у портфелі ІФК налічується більше 20 твердих замовлень і передконтрактних угод на Ан-158.

Зокрема, російська авіакомпанія "Атлант-Союз" уклала твердий контракт на десять Ан-158, обумовивши опціон ще на п’ять, а ще шість замовила кубинська Cubana.

Перший політ Ан-158 відбудеться через тиждень, а завершення сертифікації та перші постачання замовникам плануються в першому кварталі 2011 року. Вартість літака становитиме 25-30 мільйонів доларів.

Збирати Ан-158 "Антонов" планує в Києві, але в майбутньому можлива організація виробництва в Росії. В ІФК уточнили додали, що є домовленість про проведення робіт з фарбування та комплектації салону зібраних в Києві Ан-158 у "Воронезькому акціонерному літакобудівному товаристві" (ВАЛТ), що входить в російську Об’єднану авіабудівну корпорацію (ОАК). Зараз ВАЛТ вже виробляє Ан-148.

Ан-158 знаходиться в тій же ринкової ніші, що і проектований компанією "Сухий" літак Sukhoi SuperJet-100. Тому рішення про виробництво літака Ан-158 у Росії буде означати появу конкуренції між проектами.
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи