Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У США випускатимуть автомобілі з водневими двигунами

В Сенаті США прийняли постанову про державну підтримку серійного виробництва автомобілів з водневими двигунами. Вони мають замінити собою бензинові двигуни внутрішнього згорання і двигуни на етанолі, пише журнал Nature.
Автомобіль з водневим двигуном вперше було представлено на автомобільному салоні в Детройті 2005 року. Проте тоді уряд США не збирався виводити розробку на конвеєр.

Аспірант лабораторії Хімічного інституту в Харкові Іван Смуглик розповів Gazeta.ua, що такий двигун постійно розщеплює воду на кисень та водень і спалює останній.

“Поки що такі двигуни випускають для перевірки їхньої можливості забезпечити рух автомобіля тривалий час. Деякі вчені кажуть, що такого двигуна вистачить на нетривалу поїздку, потім його потрібно заряджати від електромережі”, - сказав науковець.

Для того, щоб не втратити доходи, автомобільні гіганти будують автомобілі на гібридних двигунах.

“Вони можуть працювати на бензині та на водні. Раніше такі двигуни планували випускати тільки водневими, але попит на них був дуже невеликий, бо люди не хотіли вірити в суцільно водневі машини. Свого часу така сама тенденція була з двигунами на біопаливі та електромобілями. Проте зараз вони так і не стали масштабною заміною для звичайних бензинових автомобілів”, - зазначив Смуглик.

Спеціаліст вважає, що державна допомога водневим автомобілям в США зумовлена екологічною програмою уряду.

“Там розуміють, що викиди треба скорочувати. Робити це через закриття заводів не хочуть, отже шукають способи отримати додаткові прибутки та зменшити викиди. Поки незрозуміло, хто буде впроваджувати водневі ініціативи в життя. Жодна з великих компаній не бажає брати на себе таку відповідальність”, додав він.
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи