Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Мігранти — живильне середовище для організованої злочинності

Світ:

Бурхливе зростання китайської, в’єтнамської та афганської общин у Києві, розширення впливу й чисельності грузинської та чеченської діаспор, тісно пов’язаних з організованою злочинністю, зростання общини турків-месхетинців у Донецькій області — це наочні приклади тихої експансії іноземців в Україні.
Проблема контролю міграції населення з України та в Україну не має комплексного вирішення всі роки існування незалежної держави. Формально — міграцію контролюють безліч органів. Прикордонники впускають-випускають громадян, МВС видає паспорти і бореться з нелегальною міграцією, Держкомнацрелігії займається прийомом біженців, Мінпраці відповідає за працевлаштування, податкова контролює оподатковування офіційно працевлаштованих.

Але немає в державі жодної структури, яка б аргументовано відповідала на принципові запитання: кого й навіщо пускати в Україну, хто приїхав і на який термін, хто переміщується і в якому напрямку, як життєдіяльність мігрантів узгоджується з чинною соціальною та економічною політикою?

Немає органу, який би міг планувати методику депортації небажаних соціальних і національних груп, а також інші комплексні завдання захисту державних інтересів. Щоб було ще зрозуміліше — ніхто не знає, скільки мігрантів офіційно перебуває на території України, що вони роблять, де розселені. Немає системи реєстрації мігрантів, немає механізму контролю.

У своїх оцінках міграційних потоків керівництво України використовує не офіційну статистику, а дані ООН. За даними Генерального секретаря ООН за 2008 рік, які президент В.Ющенко озвучив у своїй доповіді, Україна посідає четверте місце у світі за кількістю міжнародних мігрантів — 6,8 мільйона чоловік!

Велика частина цих людей використовує Україну як транзитний майданчик для міграції в Євросоюз, але дуже багато мігрантів осідають у нас надовго. За даними експертів Верховної Ради, в Україну тільки офіційно протягом останніх років в’їхало на 700 тисяч осіб більше, ніж виїхало. МВС вважає, що в Україні мешкає 123 тисячі іноземців. При цьому зізнається, що понад 30% іноземців, які прибувають в Україну на навчання, просто використовують студентське прикриття як легенду для в’їзду в країну.

Бурхливе зростання китайської, в’єтнамської та афганської общин у Києві, розширення впливу й чисельності грузинської та чеченської діаспор, тісно пов’язаних з організованою злочинністю, зростання общини турків-месхетинців у Донецькій області — це наочні приклади тихої експансії іноземців в Україні. Ми імпортуємо не просто чужу культуру, ми імпортуємо чужий суспільний лад. Спаяні національні групи дуже слабко асимілюються, агресивно освоюючи зони мешкання. І держава на ці процеси не впливає ані найменшою мірою.

Як проблема нелегальної міграції стосується кожного з нас? Навіть якщо ви взагалі не зіштовхуєтеся з іноземними мігрантами, ви все одно платите за них зі своєї кишені. Найважливіше — що більшість іноземців в Україні не є платниками податків. Як зазначив заступник голови ДПАУ С.Лєкар, навіть багато міжнародних корпорацій запрошують іноземних фахівців на офіційну мінімальну зарплату.

Держава дотує всі життєво важливі товари та послуги — хліб, транспорт, газ, електрику, надає безплатно медичне обслуговування, школи, дитсадки. На все це витрачаються наші податки, які перерозподіляє бюджет. Усім цим іноземці, невстановлена кількість яких мешкає без будь-якої реєстрації й не платить податків взагалі або сплачує мінімум, користуються за рахунок платників податків.

За даними експертів Верховної Ради, втрати бюджету від проживання кожного нелегального мігранта в Україні тільки за статтею житлово-комунальних послуг становлять понад чотири тисячі гривень! За оцінками деяких українських дослідників Львівського і Київського держуніверситетів, кількість тільки нелегальних мігрантів в Україні може становити до 1,6 мільйона осіб...

Мігранти — живильне середовище для організованої злочинності. На жаль, приплив кваліфікованої робочої сили в Україну дуже незначний. До нас їдуть невлаштовані й неосвічені люди з найбідніших країн світу. Торгівля наркотиками в цих країнах — найдоступніший для бідняків спосіб роздобути кошти для проживання. Комісія з наркотичних засобів ООН називає Україну одним із основних транзитних маршрутів і значним ринком споживання героїну та інших психотропних засобів із країн Південно-Східної Азії. Іноземні мігранти також відіграють ключову роль у функціонуванні ринку наркотиків в Україні та в інших різновидах злочинності.

Джерело: Дзеркало тижня


В тему:

Держава заохочує міграцію до України і приховує її наслідки

Повний гаплик: віце-президентом “національного” телеканалу став гламурний іммігрант

Українці для України — Україна для українців! Маніфест Української Національної Громади

Український мир. Стратегія УНГ

Що робити? Програма «Три О»: Оздоровлюйся! Організовуйся! Озброюйся!

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи