Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

У Японії створили еко-будинок на самозабезпеченні

Світ:

Він може не тільки виробляти електроенергію, але й накопичувати її. Будинок нового покоління оснащений панелями, що перероблють сонячну енергію в електрику, і системою енергозбереження, яка дозволяє використовувати вироблену вдень енергію в нічний час.
Новий будинок оснащений системою, яка дозволяє за допомогою літій-інного акумулятора накопичувати вироблену вдень енергію. Акумулятор відрізняється від добре відомих літій-іонних батарей для комп’ютера або електромобіля тільки розміром - у висоту він займає 1,2 метра. Він може накопичувати енергію, достатню для 15 годин енергозабезпечення середнього житлового будинку на одну сім’ю.

Наявність домашнього акумулятора - не єдине нововведення системи. Вона розроблена з урахуванням останніх енергозберігаючих технологій. Для освітлення будинку використовуються виключно надекономічні світлодіодні лампи. Крім того, система сканує споживання електроенергії в будинку і дає поради щодо економії електроенергії.

Орієнтовна вартість системи - від 10 до 20 тисяч доларів. За розрахунками розробників, вона зможе повністю окупити себе вже через 10 років після покупки за рахунок того, що з її використанням придбання електрики у енергетичних компаній буде зведено до мінімуму.
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи