Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 16
  • Переглядів: 20

Хрестос посеред нас – стародавній автентичний напис на церкві в селі Пилатківці

Категорія:

Принаймні у двох місцях України – у селі Снідавка Косівського району Івано-Франківської області, поблизу Терношорської Лади, та у селі Пилатківці Борщівського району Тернопільської області – збереглася правда про Ісуса Хреста, яка передавалася із покоління в покоління дві тисячі років.

2 квітня члени Читацького клубу міста Івано-Франківськ разом з учнями Івано-Франківської міської школи № 12 та школи села Угорники здійснили екскурсію в печеру-музей "Вертеба" та село Пилатківці Борщівського району Тернопільської області, всього 45 осіб.

Після зустрічі з сільським головою та вчителькою історії середньої школи села Пилатківці попросили відкрити нам приміщення церкви. "Ключник" Михайло, якому вже під дев'яносто і який вже третій десяток років зберігає ключі від церкви, люб’язно нам відкрив приміщення церкви.
Ще при підході до церкви здалеку помітили надпис: "Хрестос посеред нас". Всередині приміщення трохи інший надпис:"Христос посеред нас". Пан Михайло каже, що перший надпис відреставрований, а другий написаний недавно.

Василь Кричун


Як бачимо, принаймні у двох місцях України (село Снідавка Косівського району Івано-Франківської області, поблизу Терношорської Лади та село Пилатківці) збереглася правда про Ісуса Хреста, яка передавалася із покоління в покоління дві тисячі років.
Можна спалити старі рукописи й переписати на свій лад нові, можна переписати і перетерти Євангеліє, але не можна витерти пам’ять людей-патріотів.
Хай буде!
Напис на каплиці в селі Снідавка Косівського району Івано-Франківської області.
Напис на каплиці в селі Снідавка Косівського району Івано-Франківської області.

В тему:
Наші інтереси: 

Пізнаємо реальну історію.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Гендельф Білий.
0
Ще не підтримано

Думаю в тяжкий час він посеред нас і приведе до перемоги.

Ми не фантазуємо: ми розраховуємо! Але для того, щоб розраховувати, ми спочатку фантазували.

Коментарі

Зображення користувача Гендельф Білий.
0
Ще не підтримано

Думаю в тяжкий час він посеред нас і приведе до перемоги.

Ми не фантазуємо: ми розраховуємо! Але для того, щоб розраховувати, ми спочатку фантазували.

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Якось дивно, що перший напис відреставрували, а другий зробили згідно з "правильним" правописом. У ідеалі варто було б самим поїхати до Пилатківців на екскурсію. Цікаво, що вони там людям розповідають. Певен, що якщо в екскурсовода спитати про різницю в написах, він дасть якусь "логічну" відповідь, бо хтозна - може йому дали директиву "не спокушати" вірян...
Заодно й про походження назви села дізнатися.

Поки дихаю - сподіваюсь!