Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Споглядаючи Патріарха Кирила

Харків, так звану "пєрвую століцу", який вірніше назвати московськими воротами, останнім часом залюбили московські гуманітарії. Спочатку в штатському – Медведєв, Затулін, Марков... А тепер – і в рясах.

Дійсно, часи, а відповідно й тактика, змінюються: раніше йшло військо, а за ним священництво, сьогодні – навпаки. І це правильно: змінивши світогляд аборигенів, провівши потужну агітпідготовку – і військо не потрібне буде. Самі проситимуться під "десницю височайшу".

Нещодавно споглядав на майдані Патріарха РПЦ/УПЦ МП Кирила (Гундяєва). Дивувався малої кількості віруючих. Погода ж чудова, бюджетників пригнали, інформпідтримка була як для кандидата в президенти – а харків’яни не уважили.

Було мені трохи жаль батюшку й незручно за земляків невдячних.

Жаль було й грошей моїх, за які збудовано сцену-амвон, оплачено оренду Оперного, готелю, транспорту, охорони...

А найбільше я жалкував, що не можу отримати від батюшки відповідей на пекучі для мне питання.

А саме:

1. Чи правда, що дерево впізнають по плодам його? І якщо НКВС за вказівкою Сталіна в 1943-му вдихнув нове життя в РПЦ, то РПЦ – плід НКВС?

2. Чи по-християнські те, що в Харкові дороги, що ведуть до храмів, названі на честь антихристів – Маркса, Леніна, Володарського, Фрунзе?

3. Храм Святого Олександра розташований на проспекті імені Косіора – його вбивці. Це так виконується заповідь " Полюби ворога свого"?

4. Ви віщали поруч з пам’ятником Леніну, чи комфортно було? Навпроти – пам’ятний Знак, установлений на честь проголошення Декларації про суверенітет України, з якого дивним чином зник тризуб. "Мєня тєрзают смутниє сомнєнья": чи не Ваша це робота, батюшка? Я хотів сказати: на догоду Вам? Адже поруч зі Знаком будка міліцейська, територія під відеонаглядом – і таке "диво" сталося...

5. Чи покається Ваша церква за співпрацю з комуно-фашистським режимом? Чи якщо вся влада від Бога, то з Нього й питайте?

6. За які заслуги УПЦ МП, тобто РПЦ, нагороджує керівництво КПУ? Комуністи збудували за власний кошт хоча б один із тисяч зруйнованих храмів? Повернули до життя хоча б одну з мільйонів християнських душ, загублених їхніми попередниками? Мабуть, за те, що працюють на головну з УПЦ МП мету – відновлення Московської імперії? А губернатора Михайла Добкіна нагороджуєте за успішне блокування спорудження Меморіалу жертвам Голодомору?

7. Чому Київському Патріархату не передали Свято-Успенський собор, а Московському – будь ласка? Не пожаліли і єдиний у Харкові орган, розташований у ньому.

8. Ви, батюшка, пересіли з "Мерседесу" на "Лінкольн", хизуєтесь годинником вартістю в трудове життя звичайної людини, трапезнічаєте в найшикарніших ресторанах стравами, назви яких і запам’ятати не під силу. То, мабуть, забули заповіді, у яких говориться про багатія й верблюже вушко? Про те, що не треба збирати злато на землі, не робити з їжі культ, у всьому знати міру, бути скромним?..

9. Чи поверне Ваша церква, уряд РФ – цінності, які були вивезені з українських церков ще за часів Катерини Другої?

10. Чи пристойно – і чи законно взагалі? – перебуваючи в гостях в іншій державі, закликати віруючих до ліквідації кордонів цієї держави, тобто до її ліквідації? Ви так будуєте "Руській мір"? "Руській мір" – це заміна КПРС-вського казана, у якому готувався "совєцький челавєк" – з єдиним світоглядом?

11. Папи Римські, як і президенти США, інших країн, ведуть промови, або хоча б вітають українських людей – українською. Ви – ніколи. Це Ваша принципова позиція? "Українського язика нєт і бить нє может"?

12. І наостанок. В Україні православних більше ніж у Росії. То чи не краще Вам працювати більше на 1/6 суходолу земного? Роботи – непочатий край. Бо, може статися, як жартує мій друг: повернетеся після вояжів до білокам’яної, а Вас із мечеті мулла вітає... І що Ви тоді будете робити зі своїм паперовим статусом домінуючої церкви? До нас тікатимете?

Так наші попи Вас і на поріг не пустять. Вони Вас "люблять", допоки Ви для них начальник, а як приймак – зась! Хоча, може й приймуть, але "сорока сороками" соболиних шкурок не обійдеться. Апетит у них – досить глянути й зразу ясно: їм що піст, що масляна – один... Я-то знаю...

Тож, улітайте додому, батюшка, а ми тут самі розберемося, що до чого.

Звичайно ж, порадимося з Вашими друзями – губернатором Добкіним, мером Кернесом, нардепом Фельдманом. Знаєте, у нас є такі громадські ради при органах...

Амінь.

(клацайте на фото, щоб збільшити)


 


В тему:

Як стати брахманом

Український порядок денний Дня гніву

Республіка, Гетьманат, Брахманат

Wikileaks: Росія шантажувала у справі Голодомору

Мєдвєдєв: прибульці захопили Україну (відео)

Геостратегічний нонсенс

Население России: статистика, факты, комментарии, прогнозы

Проект РФ ненавидить слов’ян
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи