Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українська школа готує дітей до життя в світі, якого більше немає

Світ:

Вітчизняною шкільною освітою сьогодні незадоволений майже кожен другий українець, визначили фахівці Інституту Горшеніна, хоча ще два роки тому таких було трохи більше як 10%. Експерт інституту Володимир Застава вважає, що громадяни розчаровані відсутністю дієвих реформ у сфері освіти.

Найбільше претензій (у 60% опитаних) до застарілих методик і недостатньо добре опрацьованих підручників. Журналіст Віталій Жданов, який пропрацював учителем два з половиною роки, сьогодні часто спілкується зі своїми однокурсниками, які викладають у школі. "З 2002 року там мало що змінилося. Крім того, що поставили комп’ютери, подекуди провели інтернет, сама система не змінилася", - робить висновок він.

Президент групи компаній Авіоніка Євген Бабинін, який закінчив британський коледж, а потім Оксфорд, наводить як приклад систему середньої освіти Британії, яка, крім освітньої, виконує ще й функцію виховання - виробляє характер, підхід до життя, а набуття знань є лише частиною того, що відбувається в школі. "Та система, яка діє на сьогоднішній день, готує до світу, якого вже ніколи не буде", - додав директор приватної школи Афіни Олексій Греков.

Крім невідповідності української середньої освіти запитам часу, до найбільш гострих шкільних "хвороб" аналітики відносять слабку матеріально-технічну базу і низьку кваліфікацію педагогів.

Про рівень вітчизняної школи красномовно свідчать результати зовнішнього незалежного тестування. За даними Українського центру оцінки якості освіти, максимально можливу кількість тестових балів з математики в 2011 році набрали всього 232 із 145 000 тисяч, що складали іспит. З гуманітарних дисциплін результати і того гірші: з історії України максимальні 84 очки отримали всього троє абітурієнтів з 161 тисячі, а найвищий бал з української мови та літератури не набрав ніхто.

В більшості українських шкіл діти змушені терпіти нудні підручники і нецікаві уроки, хоча їхні уми прагнуть до більш потужного інтелектуального навантаження.



 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи