Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Івана Слободяна паралізувало після щеплення

Категорія:

Після щеплення від поліомієліту 2-річного Івана Слободяна з Хмельницького паралізувало. Хлопчик не ходить, не рухається, не може сидіти. Гарантій на одужання лікарі не дають. У нього виявили гостру інфекційну полінейропатію - це численне ураження нервової системи.

— Ванюшка, як і всі діти, — розповідає його мати Валентина Слободян, 29 років, — машинками грався, за м’ячем бігав. Не хворів. Ну там насморк-кашель, не без того.

11 жовтня в поліклініці №2 лікар-терапевт зробив дитині планове щеплення від поліомієліту. 3 листопада Іван поскаржився на біль у нозі.

— Казав, заболіло ліве колінце, — говорить батько Григорій Слободян, 28 років. — Ми думали, м’ячем ударився. Наступного дня постоянно просився на руки. То була п’ятниця. У лікарню не хотіли йти, бо хто у вихідні подивиться.

— У суботу колінце спухло, — продовжує Валентина. — Ми поїхали в міську дитячу лікарню. Травматолог виявив запалення колінного суглоба. Наклав гіпс, відправив до терапевта. Той сказав, що у Ванюшки бронхіт, і поклав у стаціонар. У неділю малому геть стало погано. Постоянно плакав, із рук не злізав. У понеділок записали його до невропатолога, але сина так ніхто і не подивився. У вівторок — УЗІ не зробили, аналізи ще не прийшли. А дитина чахне на очах, ходити не може, кричить. Потім зовсім зліг — не міг ні тримати голову, ні говорити. Я до завідувачки: "Направте до невропатолога. Або дайте медкартку, поїду до частніка". А вона: "Мамочка, сначала нада вилічити бронхіт". Бачу, дєла не буде. Івана на руки, визиваю таксі і до частніка.

Приватний терапевт поставила попередній діагноз — гостра інфекційна полінейропатія. Це численне ураження нервової системи. Лікування іноді триває роки і не дає результату. В інфекційне відділення дитину поклали 9 листопада.

— Привезли у важкому стані з гострою інфекційною полінейропатією, — каже завідувачка респіраторо-менінгітного відділення Хмельницької міської дитячої лікарні Вікторія Леньга. — Це досить рідкісне захворювання. У нас на всю область на рік реєструють два-три таких випадки. Чому виникає хвороба — невідомо. Якби це було напряму пов’язано з вакцинацією проти поліомієліту, то ми б мали десятки хворих.

Лікарі кажуть, що кожен пацієнт переживає недугу по-різному. Але згадують випадки, коли люди хворіли після вакцинації від поліомієліту.

— В одній із західних країн проводили дослідження, — розповідає завідувач педіатричного відділення дитячої міської лікарні Наталя Шаповал, 42 роки. — Ніби підтвердили два випадки захворювання після щеплення. Але цього хлопчика до року вакцинували тричі. Ускладнень не було.

Іван Слободян досі в інфекційній лікарні. Йому не кращає.
— Врачі кажуть: треба час і терпіння, — говорить Валентина Слободян. — Точно ніхто не каже, чи буде він ходити. За три тижні єдине покращення — може тримати голову.
 


В тему:

ЗМІ: Вакцина від свинячого грипу зробила інвалідами десятки дітей

Неприхований геноцид: Назар Клоченко впав у кому після щеплення і вмер

Олександр Коток. «Безжальна імунізація»

Діти у Просторі волі

Заява про відмову від усіх «профілактичних» щеплень: як батьки захищають своїх дітей

Дитина померла після щеплення, каже тернополянка Світлана Гундер

Щеплення як різновид підлого бізнесу на геноциді

Три поверхи Великого Переходу: соціальний, національний, магічний

Режим самовідновлення. Натисни кнопку!

Здоров’я людини і простори буття

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи