Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Нью-йоркських євреїв обурила біжутерія у вигляді свастики

Одразу кілька відомих представників єврейської громади Нью-Йорку виступили із засудженням власників магазину біжутерії Bejeweled на Манхеттен-авеню в Брукліні, повідомляє runyweb.com.

Причиною їхнього невдоволення стали сережки у вигляді свастики, які продаються в цьому магазині як «символ вічності у релігії тибетських буддистів». За словами менеджера лавки Янг Кім, ніякого відношення до нацизму її сережки не мають і поставляються з Індії.

Глава Манхеттенського району Нью-Йорка Скотт Стрінгер в інтерв’ю Fox News заявив, що «свастика не може бути модним аксесуаром. Це самий ненависний символ в нашій культурі, який ображає будь-яку цивілізовану людину».

Його підтримав інший місцевий житель єврейського походження - Стів Левін: «Їм (власникам магазину) слід було б більш чуйно ставитися до того, що це означає для євреїв усього світу».

У полеміку щодо сережок втрутився депутат асамблеї штату Нью-Йорк Дов Хайкінд. За його словами, виправдання менеджера – «образливі, нудотні і принизливі», оскільки «будь-яка нормальна людина сприймає свастику, як символ ненависті».

Сережки, про які йде мова, продаються по шість доларів за пару. Вони дійсно виконані у вигляді свастики, але промені її загнуті не за годинниковою стрілкою, як у нацистів, а проти.

Свастика була символом сонця і безкінченності в різних культурах світу ще задовго до того, як її зробили своїм символом нацисти. В даний час її зображення широко практикується в буддизмі та індуїзмі.
 



В тему:

Свастика і таємниця імені «Україна»

Украдений символ

Свастика

Сварга — сакральний символ України, знак планетарного духовного полюсу

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи