Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українські програмісти стрімко відвойовують міжнародні ринки

Світ:

Вітчизняні програмісти стрімко відвойовують міжнародні ринки та віднімають хліб у іменитих конкурентів. IT-індустрія стає однією з найуспішніших галузей в Україні, а країна входить до десятки найбільших світових гравців у галузі розробок, пише тижневик Корреспондент у свіжому номері.

Як зазначає видання, лише щоб перерахувати усі IT-компанії, що працюють в Україні, знадобиться не менше години, а якщо до цього списку із близько 2 тис. фірм додати самозайнятих програмістів - приватних підприємців, для повної переклички ледь вистачить тижня.

Напружена конкуренція у найбільш інтелектуальному бізнесі змушує технології стрімко розумнішати і швидко розмножуватися, пише Корреспондент, і наводить слова Ігоря Мендзебровського, гендиректора Itera Consulting Ukraine, який стверджує, що кожні десять місяців у світі відбувається повне оновлення IT-систем.

Журнал дійшов висновку, що Україна майстерно користується цим планетарним трендом - найкращі програмісти країни навіть у період кризи приносять національній економіці доходи, які обчислюються мільярдами доларів.

"Зараз у світі є величезний обсяг IT-замовлень. Україна, як це не дивно, змогла скористатися цією ситуацією, і вона на даному ринку входить до десятки світових гравців", - говорить Роман Хміль, гендиректор Global Logic Ukraine (компанія на 100% спеціалізується на аутсорсингу, найбільші її замовники, для яких українці пишуть програми - Google, Microsoft, IBM).

Базова перевага України перед конкурентами - досить високий рівень технічної освіти та висока майстерність програмних інженерів. Цей факт, за словами Юрія Сивицького, члена наглядової ради IT-консорціуму Intecracy group, очевидний для всього світу.

"Україні сприймається як країна, де дуже сильні хакери. А якщо сильні хакери, значить сильні програмісти", - говорить підприємець, чия компанія здійснила більше 500 проектів, серед них одна із найкращих у Європі електронна система з торгівлі квотами на викиди парникових газів та портал Кабміну.

Крім того, Корреспондент з’ясував, що в українських програмістів є причини хвилюватися. Перша - важко заробити на бізнесі у країні, де уряд вводить задушливі податкові правила, а балом править бюрократія та правовий нігілізм. Друга - заповзятливі сусіди - білоруси та росіяни роблять усе можливе, щоб відвести IT-компанії з України під своє братерське крило.

Запорука успіху українських програмістів полягає не лише у хорошій технічній освіті та помірних цінах, але і в деяких національних особливостях, пояснює топ-менеджер Intecracy group.

Про те, як сфера IT-індустрії в Україні активно набирає обертів, приносячи сотні мільйонів доларів в економіку, а також про те, чи сприяє влада розвитку настільки перспективній галузі, читайте у № 3 журналу Корреспондент від 27 січня 2012 року.
 


В тему:

Творчий клас

Силіконова Білорусія

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи