Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Оновлений аеропорт “Львів” відкрили за два місяці до Євро-2012

Світ:

Аеропорту у Львові, вартість оновлення якого склала майже три мільярди гривень, 12 квітня урочисто відкрили президент України Віктор Янукович та президент УЄФА Мішель Платіні. Останній звинуватив "бандитів і шахраїв" у штучному завищенні готельних цін в Україні до початку чемпіонату Європи з футболу
Мішель Платіні також висловив сподівання на те, що українська влада вирішить цю проблему.

Платіні прибув до Львова ще ввечері 11 квітня, і вже 12 квітня провів нараду на новому стадіоні. Після цього поспішив в аеропорт, куди прибув президент України.

Про прибуття високого гостя свідчило чимало: регулярні наряди міліціонерів поблизу аеропорту, працівники нового терміналу, які в останню мить вивішували різномовні банери "Вітаємо у Львові" з символікою Євро-2012. Своєрідного шарму додавала старенька поливальна машина біля входу і будівельники терміналу в касках та люмінесцентних робах.

Врешті, неозброєним оком було видно, що термінал відкривають без жодних дірок у покрівлі, як це було на стадіоні.

На відміну від вічно заклопотаного президента УЄФА, Віктор Янукович разом із армією своїх підлеглих випромінював задоволення від того, що саме за його урядування опозиційний Львів отримав модерний аеропорт. Про він і згадав, виступаючи на відкритті.

"Держава вклала в цей об’єкт майже 3 мільярди гривень, з яких 90% припадає на останні два роки", - сказав Віктор Янукович.

Посадовці перерізали символічну стрічку, а потім відкрили погруддя патрона аеропорту — короля Данила Галицького, встановлене в холі нового терміналу.

Відповідаючи на запитання про те, які саме проблеми залишилося вирішити за два місяці до початку матчів, Янукович згадав про безпеку, налагодження сервісу для гостей та невеликі будівельні роботи. Очільник УЄФА сказав, що йдеться про невеличкі деталі, які будуть вирішені під час наступних зустрічей.

Віце-прем’єр Борис Колесніков розповів журналістам, що вже 13 квітня з нового терміналу вилетить перший міжнародний рейс, а з другої половини липня звідти будуть відправляти всі рейси зі Львова.

Жодна опозиційна сила не прийшла з акцією протесту під аеропорт, хоча ще кілька днів до того представники Комітету опору диктатурі обіцяли влаштувати антипрезидентські протести. Аргументом стало те, що поїздка президента відбувається в Чистий четвер, відтак проводити агресивні акції було б не по-християнськи.

Опозиція влаштувала акцію в центрі Львова біля пам’ятника Шевченку і спробувала перетнутися з президентом ближче до палацу Потоцьких, але не встигла.

Поки опозиція мітингувала, міліція "закоркувала" з обох боків вулицю Коперніка. Тож, коли кілька сотень опозиціонерів прийшли на цю вулицю, їх зустрів живий кордон із понад сотні міліціонерів у формі і молодиків у цивільному. Пускали вони тільки за списками, а опозиціонерів у списках, певна річ, не було. До сутички не дійшло, опозиція дочекалася кортежу Віктора Януковича і висловила все, що про нього думала.

В палаці Потоцьких Віктор Янукович роздавав доручення, пов’язані з підготовкою до реалізації наступного мегапроекту — заявки України до участі в зимовій Олімпіаді 2022 року, а також із нагальними проблемами регіону.

Потому голова держави мав зустріч з львівською інтелігенцією, яка відгукнулася на запросини, незважаючи на заклики опозиції ігнорувати цю зустріч. Говорили, зокрема, про концепцію гуманітарної політики держави, але її подробиці залишилися невідомими для медіа, оскільки було передбачено лише протокольну зйомку на кілька хвилин, а після того трансляцію в медіа-залі припинили.

Жорсткі заходи безпеки перетворили жваву вулицю Коперніка на пустку — крамниці, бари та інші заклади спорожніли, аж поки пан Янукович не закінчив говорити з львівськими інтелігентами і не вирушив в аеропорт.

Кілька годин жителі вулиці мали проблеми з тим, щоби дістатися власних помешкань, якщо не мали при собі документів — міліція їх просто не пускала.



Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи