Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

«Пірати» націлились на Бундестаг й критикують бойкот Євро-2012

Члени німецької Партії піратів за підсумками дводенного з’їзду обрали партійне керівництво. Голова партії вже висловився й з приводу дискусії про бойкот Євро-2012.

Партія піратів, яку чимало оглядачів вважають новою зіркою німецького політичного Олімпу, наблизилася на крок до участі у парламентських виборах 2013-го року. Понад 1400 учасників прибули цими вихідними на дводенний партійний з’їзд у Ноймюнстері, щоби обрати партійне керівництво та сформувати чіткі ідеологічні гасла.

Очолив партію Бернд Шлемер, який раніше працював консультантом у міністерстві оборони ФРН. Вже з перших заяв новообраного керівника стало зрозуміло, що партія націлена на те, щоб не лише взяти участь у парламентських виборах, але й здобути високий результат. "Кожен, хто бере участь у виборах, прагне також взяти на себе згодом відповідальність", - підкреслив він.

Шлемер вже висловився й з одного з найбільш "гарячих" питань останніх днів у Німеччині - дебатів довкола можливого бойкоту Євро-2012 в Україні. "Головний" пірат вважає, що слід змістити акценти з футболу на ситуацію довкола прав людини. "Пов’язувати дві теми недоречно. Зараз всі говорять лише про футбол, але вже не про пані Тимошенко", - сказав Шлемер в інтерв’ю газеті Die Welt.

Перші скандали

Іншою темою з’їзду стало ставлення до правоекстремістських поглядів. Нещодавно низка відповідних висловлювань окремих членів Партії піратів викликала сумніви в тому, що ця партія ясно відмежовується від правих екстремістів.

Зокрема, скандал спричинив нижньосаксонський "пірат" Карстен Шульц, який припустився контроверсійних заяв на тему "світового єврейства" та Голокосту. Під час його виступу, де були озвучені ці тези, сотні делегатів полишили залу на знак протесту, а на з’їзді партії у Ноймюнстері його учасники одноголосно засудили злочин Голокосту та висловилися проти правого екстремізму.

Шанси на перемогу

Найближчими місяцями партійний провід планує розробити й погодити основні пункти передвиборчої програми. Судячи з опитувань громадської думки, Партія піратів має непогані шанси отримати двозначну кількість мандатів на виборах до Бундестагу. Політологи передбачають, що "пірати" увійдуть на прийдешніх виборах й до земельних парламентів Північного Рейну-Вестфалії та Шлезвігу-Гольштейну.

Вже зараз Партія піратів представлена у ландтагах у Берліні та федеральній землі Саар.
 


В тему:

Партія Піратів перемогла на виборах у Берліні

Пірати заявили, що створять власний інтернет

Принципи передачі влади

Маніфест Українського Піратського Співтовариства

Пірати йдуть!

Піратська партія України

Швеція офіційно визнала файлообмін релігією

Етномережа: концентрація без централізації

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи