Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Китай надасть Україні $3 млрд на реалізацію аграрних проектів

Світ:

Україна підписала з Китаєм меморандум про співробітництво, що дає змогу Україні залучити кошти в обсязі $3 млрд на фінансування проектів у сільськогосподарському секторі.
Про це повідомила прес-служба міністерства аграрної політики і продовольства України.

Як зазначає прес-служба, документ було підписано 28 червня в Пекіні між Міністерством аграрної політики і продовольства України та Експортно-імпортним банком Китаю з підтримки пріоритетних проектів у сільському господарстві.

«Підписання меморандуму про виділення 3 млрд дол. для розвитку аграрного сектора нашої країни - закономірне проміжне рішення в рамках співробітництва та домовленостей між керівниками наших країн. Воно також є наслідком співпраці між Національними банками, зокрема є логічним наслідком підписання (минулого вівторка в Пекіні) свопа», - прокоментував міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

Міністр підкреслив, що домовленості, які зафіксовані в меморандумі, дають змогу ініціювати подальші переговори щодо виділення кредитних грошей та щодо гарантій, надання яких є однією з умов Ексімбанку Китаю. Наразі обговорені, зокрема, умови кредиту і процентної ставки.

Заступник голови Ексімбанку Китаю Чжу Сіньцян, у свою чергу, підкреслив, що Україна - дуже хороший і надійний партнер для Китаю.

«В останні роки наші зв’язки стали дуже тісними; ми готові з вами працювати у багатьох напрямках, особливо в сільському господарстві», - зауважив він.


Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи