Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Кіпр видаватиме українцям безкоштовні візи он-лайн

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко повідомив, що Кіпр видаватиме українцям електронні безкоштовні візи вже з вересня.
Про це він написав у своєму Твіттері.

"Перший позитив нового робочого сезону - досягли принципової домовленості про лібералізацію візового режиму з Кіпром", - написав урядовець.

За його словами, копітка робота, яку проводило Міністерство закордонних справ над покращенням двосторонніх взаємин, не залишилася непоміченою.

"Суть спрощення: документи на одноразову національну візу подаватимуть онлайн. До посольства йти не треба, віза стає електронною і безкоштовною", - пояснив міністр.

Він також наголосив, що орієнтовно з вересня стане простіше їздити до ще однієї держави-члена Євросоюзу.

Як відомо, з 2004 року Кіпр, через входження до складу Європейського Союзу, скасував практику, яка дозволяла українцям отримувати безкоштовну візу в Міжнародному аеропорту міста Ларнаки.

Візи українці могли отримувати лише в посольстві Кіпру в Москві.

Спрощення небезпідставне

Нагадаємо, що Міністерство закордонних справ Кіпру робить такі кроки недарма. Адже країна зацікавлена у співпраці з Україною. Спрощення візового режиму стане ще однією можливістю покращити розвиток туризму і бізнесу Кіпру.

Як зазначалося, Кіпр є найбільшим іноземним інвестором в Україну, йому належать 27,7 % обсягу прямих іноземних інвестицій.

Згідно зі статистичними даними, у I кварталі 2012 року іноземні інвестори вклали в економіку України $885 млн прямих інвестицій (акціонерного капіталу). Серед найбільших країн-інвесторів перше місце займає Кіпр - $13,7 млрд.

"Це дуже важливий ринок для нас", - наголосив голова Туристичної організації Кіпру Алекос Ороунтіотіс. Він також зазначив, що традиційно сильні ринки Німеччини і Британії сильно ослабли останнім часом.

За його словами, дві речі можуть допомогти туризму на Кіпрі: полегшення візових процедур і розширення повітряного сполучення з Україною.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи