Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

National Geographic назвав Крим першим серед місць must-see на 2013-й рік

Видання National Geographic Traveler представило список місць, де радить обов’язково побувати в наступному році. До Топ-20 потрапив "курорт царів та жирних котів Політбюро" – півострів Крим. Як приязно зазначає видання, Крим – це рай із краєвидами, гідними Ривєри, але з нижчими цінами. Автори цитують князя Григорія Потьомкіна, який запевняв, що Росії потрібен цей рай, говорячи про анексію Криму, а ще Антона Чехова, який казав, що там ніколи не буває зими.
Від радянської доби півострову в спадок лишилася громіздка бетонна архітектура та непривітні babushkas на вулицях. Зате туристи тепер можуть відвідати колись секретну базу підводних човнів у Балаклаві та Лівадійський палац, де в 1945-му вирішувалася доля післявоєнної Європи.

Іще National Geographic Traveler згадує про курорти з цілющими грязями, виноградники Масандри, "Ріслінг" із ароматом альпійських луків та нектар "Сьоме небо".

Що стосується транспорту, видання пояснює читачам, що таке marshrutka, а з наїдків радить скуштувати чебуреки, лагман та плов.

Багато людей у Криму говорять англійською, але туристам стане в пригоді російський розмовник, зазначають автори.

"Налаштуватися" ж на подорож до Криму має допомогти книга "Дама з собачкою", написана Чеховим саме у Ялті.

Окрім Криму до рейтингу увійшли:

Французьке місто Марсель, округ Раджа Ампат, що у Папуа, італійське місто Равенна, територія помірного тропічного лісу в Канаді.

Крім того, у списку є Малаві, що на південному сході Африки, столиця Еквадору і найбільше місто країни – Кіто, а також Паган – стародавня столиця однойменного царства, що зараз знаходиться на території М’янми.

У ТОП-20 також - канадський острів Кейп-Бретон, Уганда, долина річки Гудзон (США), грецьке місто Салоніки, Гренада, норвезький порт Буде, місто Вальпараїсо, що у центральній частині Чилі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи