Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Національному музеї українського народного декоративного мистецтва вчитимуть Петриківському розпису

Заняття проводитиме художник Анна Венглінська щочетверга о 15:00. Вона - випускниця Київського художньо-промислового технікуму. Майстерності навчалась у петриківчанки Пелагеї Іванівни Глущенко (1908–1983), відомого педагога, заслуженого майстра народної творчості України.

Обов’язковий попередній запис за телефоном: 280-36-93

Село Петриківка (нині Дніпропетровської області) здавна було одним з найбільших осередків декоративного розпису. Тут займалися всіма видами народного розпису. В 1936 році в Петриківці була відкрита школа декоративного малювання, що почала готувати художників для роботи в різних галузях художньої промисловості. Композицію орнаменту викладала в школі Тетяна Пата.

Колективне за своїм характером петриківське малювання розвивалось упродовж століть на основі яскравих художницьких індивідуальностей. Твори петриківських майстрів Т. Пати, Н. Білокінь, О. Пилипенко, Ф. Панка, М. Тимченко, В. Клименко-Жукової, сестер В. Павленко та Г. Павленко-Черниченко увійшли в золотий фонд народного мистецтва України. Їх твори є окрасою експозиції Музею українського народного декоративного мистецтва.

Музей знаходиться на території Києво-Печерської Лаври (вул. Лаврська, 9, корпус 2, тел.: 280-36-93)

Координатор: Безкоровайна Галина Іванівна, тел. сл. 280-36-93, тел. моб. (097) 516-32-18
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи