Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

На Samsung подали до суду через російську мову

Категорія:

Житель Львова Святослав Літинський подав до суду на представництво компанії Samsung Electronics в Україні через відсутність на панелі управління пральної машини написів українською мовою. Він оформив позовну заяву, посилаючись на ч.1 ст.15 Закону «Про захист прав споживачів», а також на ч.3 ст.26 Закону «Про засади державної мовної політики», згідно з якими на товарах має бути маркування як державною, так і регіональною мовами.

Також у позові підкреслено, що відповідно до п.16 Правил роздрібної торгівлі непродовольчими товарами, затверджених Указом Мінекономіки №104 від 04.2007 встановлюється, що інформація споживачеві під час продажу товарів вітчизняного та іноземного виробництва має подаватися відповідно до законодавства про мову.

Літинський просить суд зобов’язати компанію виплатити йому компенсацію за матеріальний збиток - 5 грн і моральний збиток - 100 грн.

Варто зазначити, що вперше в порушенні Закону «Про засади державної мовної політики» звинувачується високотехнологічна компанія».

До речі, у відділі логістики магазину «Дешевше» підкреслили, що вони працюють виключно з внутрішніми постачальниками. «Всі пральні машини ми закуповуємо виключно в офіційного дистриб’ютора», - зазначили в магазині.

У київському офісі компанії Samsung прокоментувати судовий позов відмовилися.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи