Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Розмальовані тибетці вийшли на вулиці, щоб згадати повстання проти китайської влади

Категорія:

10 березня сотні тибетців та їхніх прихильників у Тайвані вийшли на вулиці Тайбею, щоб відзначити 54 річницю з дня Тибетського повстання проти Китайського вторгнення і окупації Тибету.

Громадяни, тибетські монахи вийшли із розмальованими обличчями під тибетськими прапорами. Люди несли портрети тих, хто вчинив самоспалення на знак протесту, повідомляє Reuters. 

Як відомо, від 2009 року в Китаї тривають самоспалення тибетців на знак протесту проти політики китайського уряду щодо тибетської меншини, яка зазнає придушень у релігійній і культурній сферах. Влада Китаю називає учасників самоспалень злочинцями, які «підривають громадську стабільність».

Перед мітингом тибетські ченці і активісти молилися поруч з портретом духовного лідера Тибету у вигнанні Далай-лами. Влада КНР звинувачує його в тому, що той фінансує акції самоспалення тибетців. 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи