Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Російські спецслужби отримали можливість відстежувати розмови у Skype

Спецслужби Росії можуть відслідковувати розмови у Skype за рішенням суду або просто "за запитом". Після того, як Microsoft придбала Skype у травні 2011 року, вона обладнала клієнт Skype технологією законного прослуховування. Офіційні представники Microsoft, МВС та ФСБ відмовилися від коментарів.

Про це «Ведомостям» розповіли кілька учасників ринку інформаційної безпеки. 

Генеральний директор Group-IB Ілля Сачков стверджує, що російські спецслужби вже кілька років можуть не лише прослуховувати, але й визначати місцезнаходження користувача Skype. Тому співробітникам Group-IB заборонено спілкуватися на робочі теми у Skype.

Виконавчий директор Peak Systems Максим Емм розповідає, що після того, як Microsoft придбала Skype у травні 2011 року, вона обладнала клієнт Skype технологією законного прослуховування. Тепер будь-якого абонента можна перемкнути на спеціальний режим, за якого ключі шифрування, які раніше генерувалися на телефоні чи комп’ютері абонента, будуть генеруватися на сервері. А отримавши доступ до сервера можна прослуховувати розмови та читати переписку. Microsoft надає можливість користуватися цією технологією спецслужбам по усьому світі, у тому числі й російським.

За словами двох фахівців з інформаційної безпеки, доступ до переписки та розмов у Skype російські спецслужби не завжди отримують за рішенням суду. Деколи це відбувається «просто за запитом». Офіційні представники Microsoft, МВС та ФСБ відмовилися від коментарів.

Минулого тижня стало відомо, що в китайський дистрибутив Skype вбудовано кейлогер – програму, яка фіксує дії користувача на клавіатурі. Вона перевіряє тексти на наявність у них небажаних слів і пересилає зібрані логи «куди слід».

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи