Зображення користувача Богдан ДуБ.
Богдан ДуБ
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Фільм – це не тільки 2, 3 години відео, а й 10, 20 треків цінного звуку!

Чи доводилось вам проглядати «німе кіно»? Якщо ні – спробуйте подивитись фільм, який вам подобається, з вимкнутим звуком. Як враження? Виробники цього мистецького продукту почали відео супроводжувати простими мелодіями практично відразу після появи кінематографа, а можливо, поява музики на відео і дала можливість йому з’явитись…

«Якісний фільм складається з якісної музики, яка надає зображенню сенс»

«Фільм без звуку і музики – це те ж саме, що їжа без смаку і запаху»

Звук в фільмах виступає тлом для сюжету, фундаментом емоцій і переживань, фільтром сприйняття подій на екрані. Таким методом можна формувати в людей ставлення до вчинків/ситуацій, що успішно й робиться, здебільшого несвідомо. Часто глядач навіть не підозрює, що він чує. Він навіть не усвідомлює, що разом з картинкою вживає звук. А, як говорилось в попередній статті, звук є їжею для душі.

Все частіше для створення справжнього кіно-шедевру робляться дорогі замовлення у сучасних композиторів, і ті, буває, роками працюють над створенням звуку до нього. Все частіше можна почути прадавні мотиви/текст, який колись використовували в обрядах і духовних практиках, релігійні тексти тощо… Глядач не підозрює, що в фільмі про американського кар’єриста він чує мотиви африканських чи новозеландських племен, в футурологічних – обробку класики, в епопеях – священні тексти... Зазвичай це робиться композитором свідомо, хоча, підозрюю, що часто композитори "витягують" з ефіру/простору Землі мелодію, яка проходить інтерпретацію через їхній мозок.

Це все не тільки цікаво, а й важливо, бо впливає на нашу підсвідомість. Якщо ми вибираємо в супермаркеті, що потрапить в наше тіло, то чому ми нехтуємо тим, що потрапляє в нашу душу?! Коли ми будемо переглядати фільми більш свідомо, то  слідкуватимемо за тим, що потрапляє в вуха. Не допускаючи туди бруду, ми будемо натрапляти на приємні сюрпризи. Часто буває, що вже сама музика вартує того, щоб подивитись фільм. Часом в музику автори фільму закладають його сенс. З деякими такими випадками познайомлю читачів у наступних статтях. Отже, дивимось фільми всесторонньо, насолоджуємось твором сповна!

Відичні корні Матриці, або Що спільного у Нео з Арджуною.

В фільмах «Матриця І, ІІ, ІІІ» використовуються для музичного супроводу тексти з класичної літератури і навіть з Від. Серед них  використовуються й мантри, тільки зі зміненою мелодією. Ось тільки один з таких прикладів:

Слухаєм треки:

juno_reactor_vs_don_davis_-_navras_euro_style.mp3

juno_reactor_vs_don_davis_-_neodammerung_euro_style.mp3

Милуємось текстом:

asato ma sad gamaya tamaso ma jyotir gamaya mrtyor ma amritam gamaya

vidyam cavidyam ca yastad vedobhayam sahaavidyaya mrtyum tirtvavidyayamrtam asnute

yasmin dyauh prthivi cantariksam otammanah saha pranais ca sarvaih tamevaikam janatha atmanam anya vacahvimuncatha amrtasya esah setuh

indriyebhyah param manomanasah sattvam uttamamsattvad adhi mahan atmamahato vyaktam uttamam

yada pancavatisthantejnanani manasa sahabuddhis ca na vicestatetam ahuh paramam gatim

Ya ya ya ya yada yadayaYa ya ya ya yada yada yada yadaYada yada yada yada yada

bhidyate hrdayagranthischidyante sarvasamsayahksiyante casya karmanitasmin drste paravare

Переклад:

Бхадараньяка Упанішада, 1.3.28.  Приведи мене від ілюзії до Реальності; Приведи мене з темряви невігластва до світла Знання; Приведи мене від смерті до Безсмертя. Хай буде Мир. /або ін.переклад: "Веди мене від незнання до знання. Веди мене від темряви до світла. Веди мене від смерті до безсмертя. Мир тілу розуму і духу". AUM asato maa sadgamaya. tamaso maa jyotirgamaya.mR^ityomaa.r amR^itaM gamaya...AUM shaa.ntiH shaa.ntiH shaa.ntiH...

Іса Упанішада, 11  Той, хто відає і Знання, і дію, за допомогою дії долає смерть і з допомогою Знання досягає Безсмертя. vidyam cavidyam ca yastad vedobhayam sahaavidyaya mrtyum tirtvavidyayamrtam asnute.

Мундака Упанішада, 2.2.5  В Ньому з'єднуються небо і земля, і всі області в просторі, В Ньому відпочиває розум і енергії життя. Пізнай Його як Єдиного і залиш всі інші слова, Він - міст до безсмертя. yasmin dyauh prthivi cantariksam otam manah saha pranais ca sarvaih tam evaikamjanatha atmanam anya vacah vimuncatha amrtasya esah setuh.

Катха Упанішада, 6.7З  За межами відчуттів знаходиться розум, за межею розуму - причина, його сутність. За межами причини - Дух у людині, а за цим - Дух Всесвіту, корінь (evolver) всього. indriyebhyah param manomanasah sattvam uttamamsattvad adhi mahan atmamahato vyaktam uttamam.

Катха Упанішада, 6.10  Коли п'ять відчуттів і розум спокійні, а причина сама відпочиває в тиші, тоді починається Вищий шлях. yada pancavatisthantejnanani manasa sahabuddhis ca na vicestatetam ahuh paramam gatim.

Мундака Упанишада, 2.2.8  Коли Його видно в своїй невід'ємності і трансцендентності, тоді пута, що зв'язують серце, розриваються, сумніви розуму зникають і закон Карми більше не працює.  bhidyate hrdayagranthischidyante sarvasamsayahksiyante casya karmanitasmin drste paravare.

Для порівняння слухаєм:

asato_ma_vedic_style.mp3beatmakermaze_-_asato_maa_pop_style.mp3deva_premal_-_om_asato_ma_euro_style.mp3om_asato_maa_vedic_style.mp3om_asato_maa_sadgamaya_new_byddism_style.mp3purna_mada_sarve_bhavantu_sahana_vavatu_-_asato_maa_india_style.mp3ravi_shankar_-_asato_ma_china_style.mp3selma_banchard_-_om_asato_maa_original_mix_new_buddism_style.mp3strana_03_-_asato_maa_tehno_style.mp3suns_of_thyme_-_asato_maa_rock_style.mp3

                                                                               Приємних досліджень!

 
Наші інтереси: 

музика

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

U108 - MANTRAFEST - Asatoma Mantra
https://youtu.be/-0EFRVV-UfE

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Коментарі

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

U108 - MANTRAFEST - Asatoma Mantra
https://youtu.be/-0EFRVV-UfE

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"