Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
ДЗен ДЗелень
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Друга світова для українців розпочалася у 1939-му році

У березні 1939-го угорське військо, отримавши дозвіл від Німеччини,  вчинило напад на територію Карпатської України. Саме цей день варто вважати початком Другої світової війни для України.

22-23 червня Харківський осередок Молодіжного Націоналістичного Конгресу організував кінопоказ фільму “Рівень секретності 18“. У фільмі розповідається про 18 фактів з історії Другої світової війни на території України, котрі приховувала радянська пропаганда.

Зокрема, про руйнування Хрещатика у 1941 році та підрив Дніпрогесу радянськими спецслужбами або правду про форсування Дніпра. Всі ці сотні тисяч жертв з боку мирного населення та військових  на совісті керівництва СРСР.

Дату кіноклубу харків’яни обрали не випадково, адже саме 22 червня і досі вважається початком Другої світової на теренах колишнього союзу.  

Про те, що для українців війна почалася ще у 1939-му році розповів перед переглядом кіноклубу викладач НУ ЮАУ ім. Ярослава Мудрого, один із засновників харківського МНК Леонтій Шипілов.

“Насправді для українців друга світова війна розпочалася значно раніше ніж 22 червня 1941 року. Ще у березні 1939-го угорське військо, отримавши дозвіл від Німеччини,  вчинило напад на територію Карпатської України. Саме цей день варто вважати початком Другої світової війни для України”, – вважає Шипілов.

Він також нагадав, що останній призов до червоної армії завершився народженими в 1927 році.

“Давайте порахуємо, скільки років виповнилося справжнім ветеранам війни, якщо останній призов завершився народженими у 1927 році – мінімум 86 років. Отже більшість людей, які ходить з орденами, і представляється як ветеран Другої світової насправді не мають до неї відношення. Давайте вшановувати справжніх ветеранів!”, – закликав Шипілов.

Наші інтереси: 

Знати свою історію.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи