Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна тихою сапою нарощує імпорт газу з ЄС

Світ:

За підсумками червня з боку Польщі та Угорщини в газотранспортну систему України надійшло 262,7 млн. куб. м. природного газу. Це майже вдвічі або на 124,8 млн. куб. м. більше за показники травня місяця.

За оперативними даними Центрального диспетчерського департаменту Укртрансгазу, приріст імпорту природного газу відбувся за рахунок збільшення транзиту з Угорщини, який в червні місяці поточного року склав 137,8 млн. куб. м.

Як повідомлялося, з 1 листопада 2012 року Україна почала здійснювати прийом природного газу в реверсному режимі. Тоді НАК Нафтогаз України, не домовившись із Газпромом про зниження ціни на газ, почала реверсні поставки сировини з Європи за контрактом з німецькою RWE. З 15 травня були запущені поставки газу в Україну через Словаччину в тестовому режимі.

У квітні цього року Україна почала імпортувати блакитне паливо з Угорщини, таким чином, за квітень-травень було прийнято в національну газотранспортну систему 18 млн. куб. м.

Однак домовитися про постійні поставки не вдається тому, що Газпром відмовляється відвантажувати газ RWE навіть на території Словаччини. У російській монополії наполягають на тому, що паливо має бути прийняте на кордоні з Австрією. Щоб вирішити цю проблему, раніше в Міненерго пропонували RWE накопичувати газ в українських підземних сховищах газу і потім продавати його на внутрішньому ринку.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи