Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українська держава конкурентоздатніша за російську

За час президентства Віктора Януковича в українському суспільстві викристалізувався певний консенсус з приводу майбутнього країни. Про це кореспонденту "Росбалта" заявив російський політтехнолог Андрій Окара.

За його словами, можна говорити про появу в країні певного спільного відчуття майбутнього. "Найголовніше це те, що в українському суспільстві склався певний досить сильний консенсус з приводу того, що тільки структурні реформи, які припускають ліквідацію феодальної системи, можуть забезпечити Україні шанс на виживання, а українському народові - перспективу на гідне існування. Прийшло розуміння, що ніяка гра на заміну "поганих феодалів" на "хороших феодалів" не змінить нічого в тому положенні країни і народу, в якому вони знаходяться. А перебувають у стані стабільної і впевненої деградації ", - відзначає експерт.

"В України більше перспектив на гідне майбутнє, ніж у Росії. Тому що в Україні політична система така, що якщо "колективний Янукович" починає знищувати поліархію (систему, в якій влада розподіляється між конкуруючими політичними суб'єктами) і створює моноцентричну владну систему за російським зразком, то, зрештою, в Україні всі ці моноцентричні сценарії влади ламаються тим чи іншим чином - або людьми, або обставинами. І це гарантія виживання країни.

А в Росії подібна моноцентрична організація влади не менше убивча для країни, але з багатьох причин (традиція, історично обумовлена ​​ментальність громадян, величезні розміри країни) - може існувати досить довго, зберігаючи стійкість до викликів. І через це Росія позбавляється шансу на інноваційний розвиток, зберігаючи шанс лише на мобілізаційний шлях розвитку. А у України до того ж є шанс повернути на інноваційний шлях розвитку ", - резюмував Андрій Окара.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи