Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Microsoft дозволяла спецслужбам відстежувати пошту та Skype-дзвінки користувачів

Світ:

Корпорація Microsoft надавала американським спецслужбам доступ до користувацьких даних своїх сервісів Outlook, Skype i SkyDrive. Про це повідомила газета Guardian.

 

Журналісти отримали інформацію з даних, переданих колишнім працівником ЦРУ Едвардом Сноуденом, який розсекретив програму для відстеження персональних даних людей під назвою PRISM. Guardian пише, що Microsoft співпрацювала з Агенцією національної безпеки США щонайменше протягом останніх трьох років. Компанія не просто надала доступ до даних, а допомогла правоохоронцям обійти свої власні захисні коди до поштового сервісу Outlook.

Після придбання в 2011 році сервісу Skype, Microsoft дозволила спецслужбам зберігати записані аудіо та відеопереговори від його користувачів. Водночас, журналісти повідомляють, що Skype співпрацював з АНБ ще до того, як був придбаний Microsoft.

Корпорація продовжує заперечувати свою причетність до цього скандалу, але кожного тижня з’являються нові сенсаційні дані щодо безпеки особистої інформації користувачів з усього світу. Для прикладу, кількість користувачів SkyDrive – понад 250 млн.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи