Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Фінансові послуги для особистих та сімейних потреб

Фінансові послуги в Європі вже дуже давно стали обов’язковою частиною життя суспільства. До фінансових послуг можна віднести різні послуги, в першу чергу послуги перерахунку грошей, різних фінансових активів, операції з валютою та цінними паперами, допомога у здійсненні банківських та кредитних операцій.

Кредитні відносини, котрі виникають час від часу в економіці, сприяють накопиченню капіталу в окремих структурах, відомих як банки та фінансові установи. Кредити мають на меті не лише зменшити сезонне навантаження на комерційні структури чи плавно перевести один етап бізнесу й виробництва до іншого, а й заробити, отримати прибуток.

Саме кредитний відсоток визначає розміри прибутків. В різних країнах, наприклад в Чехії, є варіанти кредитування перед зарплатою, відомі як pujcka pred vyplatou в різних країнах. Кредити в такому випадку надають для того, щоб отримати більшу ймовірність їх повернення. Адже важливо не просто дати гроші у кредит, а й повернути їх, і в капіталістичному світі соціального дарвінізму відсоток має першочергове значення для успіху в цій справі. Коли європейці намагаються компенсувати дефіцит готівки, вони звертаються саме до фінансових структур, банків, які допомагають вирішити термінові питання. Створення особливих, тепличних умов для бізнесу часто може призвести до накопичення великої кількості боргів, але допомога споживчому сектору домогосподарств не настільки небезпечна у плані макроекономічної стабільності.

Тому використання таких кредитів досить вдало відбивається на загальному стані споживання. Інша справа, що при цьому неможливо чітко прогнозувати результати такого кредитування на довгостроковий період. Фінансові послуги для особистих та сімейних потреб можуть тривати досить довго, і при цьому в Єврозоні немає особливих проблем із кредитною політикою. Таким чином, в Чехії та інших країнах Європи можна отримувати кредити перед зарплатою без поручителів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

Загалом не підтримую цих банківських махінацій, особливо у нашій країні. У багатьох випадках вони стають зашморгом для позичальника.
Звернімо увагу на:
"Кредити мають на меті не лише зменшити сезонне навантаження на комерційні структури" - кредити не можуть мати щось на меті, а можуть надаватись з певною метою, тобто "Кредити надаються з метою не лише зменшення сезонного навантаження..."
"В різних країнах, наприклад в Чехії, є варіанти кредитування перед зарплатою, відомі як pujcka pred vyplatou в різних країнах". - після vyplatou крапка. І без останніх слів усе зрозуміло.
"Створення особливих, тепличних умов для бізнесу часто може призвести до накопичення..." - Створення особливих, тепличних умов для бізнесу часто призводить до накопичення...

Творімо разом мову Сенсар!

Коментарі

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

Загалом не підтримую цих банківських махінацій, особливо у нашій країні. У багатьох випадках вони стають зашморгом для позичальника.
Звернімо увагу на:
"Кредити мають на меті не лише зменшити сезонне навантаження на комерційні структури" - кредити не можуть мати щось на меті, а можуть надаватись з певною метою, тобто "Кредити надаються з метою не лише зменшення сезонного навантаження..."
"В різних країнах, наприклад в Чехії, є варіанти кредитування перед зарплатою, відомі як pujcka pred vyplatou в різних країнах". - після vyplatou крапка. І без останніх слів усе зрозуміло.
"Створення особливих, тепличних умов для бізнесу часто може призвести до накопичення..." - Створення особливих, тепличних умов для бізнесу часто призводить до накопичення...

Творімо разом мову Сенсар!

Зображення користувача Сергій Остапенко.
0
Ще не підтримано

Що таке кредит насправді, враховуючи, що гроші є вид енергії. Це брати енергію із майбутнього. Дійшов до майбутнього, а там вже пусто. Всю енергію витратив у минулому.

Що таке кредит за матеріалами http://www.autobum.net/chi-varto-brati-kredit/

Колись кредитування називалося іншим, вже трохи призабутих, словом – лихварство. Заняття це вважалося негідним і всіляко засуджувалося церквою і суспільством.
Сьогодні все змінилося. Слово «кредит» не має негативного забарвлення. Воно стало звичним і буденним. Багато держав живуть «у борг» – що вже казати про людей! Однак, суть кредиту з тих пір аніскільки не змінилася.
Кредит – це коли вам, за першою вимогою, але на певних умовах, видають чужі гроші. В обмін на цю послугу ви повертаєте більше, ніж брали. І навіть якщо ви берете не самі гроші, а товар, сенс від цього не змінюється.
Які ж бувають кредити і чим вони відрізняються один від одного? Різноманітних кредитів безліч – цільові і не цільові, короткострокові і довгострокові, забезпечені та незабезпечені – розібратися у всьому цьому досить складно. Напевно, має сенс зупинитися на декількох найбільш поширених.
• Споживчий кредит
Мабуть, це самий популярний вид кредиту. Його основна відмінність від інших у тому, що банк не буде контролювати ваші витрати. Ви зможете витратити гроші як вам заманеться – купити якусь річ або витратити їх на лікування, поїхати відпочивати або затіяти ремонт. Суми таких кредитів, як і термін їх погашення досить невеликі. Для їх отримання потрібен мінімальний набір документів.
• Автомобільний кредит
Іншим поширеним видом є авто кредит. Тут ви отримуєте на руки вже не гроші, а «залізного коня». Автомобіль виступає в якості застави. Лише повністю розрахувавшись з банком ви отримаєте на руки технічний паспорт і станете повноцінним власником свого автомобіля.
• Іпотечний кредит
Іпотека – це кредит на покупку нерухомості. В якості нерухомості можуть виступати квартира, будинок або земельну ділянку. Мабуть, це один із самих довгострокових видів кредитування. Гарантією ваших виплат по кредиту стає та сама нерухомість, яку ви купуєте. Якщо, з якихось причин, виплатити кредит ви не зможете, банк просто відбере її у вас і продасть, повернувши свої гроші.
• Кредитні карти
Рахунок кредитної картки поповнює ваш банк. Таким чином ви можете розплачуватися за покупку, не маючи достатньо грошей. Однак, процентні виплати за кредитними картками є досить високими. А якщо ви не поповните вчасно рахунок, то будуть серйозні штрафи.
• Кредит на освіту
Цей, дуже популярний закордоном, вид кредитування тільки-тільки почав з'являтися на ринку. Зазвичай гроші надходять прямо на рахунок вашого навчального закладу кожен семестр. Основна особливість кредиту на освіту в тому, що ви можете отримати відстрочення по виплаті основної суми боргу. Тобто, поки ви вчитеся ви будете оплачувати тільки відсотки за кредитом.

Основні переваги кредиту

Звичайно, основним достоїнством кредиту є можливість отримати потрібну річ негайно. До того ж, кредит дає можливість розбити велику, «непідйомну» суму на більш дрібні, які будуть не так обтяжливі.
Іншою перевагою кредиту є фіксована сума платежу. У яких ситуаціях ці «плюси» можуть стати вирішальними?

Коли кредит виправданий

Мабуть, не існує на світі людини, якій би вдалося прожити життя, жодного разу не взявши грошей у борг. Ну або, принаймні, таких людей дуже мало. Адже ситуації бувають дуже різні і іноді кредит дійсно буває виправданий.
Це ситуація коли від термінової виплати залежать життя, здоров'я або майбутнє вас і ваших близьких. Припустимо, ви втратили роботу, а в цей час комусь знадобилася термінова операція. Або просто прийшов час лікувати зуби. Не будете ж ви ходити з пульпітом до зарплати?
До цієї ж категорії відносяться виплати за навчання. Погодьтеся, не дуже розумно кидати інститут на четвертому курсі.

Вигідна угода

Що таке вигідна угода? Це можливість придбати бажане за ціною, набагато нижчою від ринкової вартості.
Припустимо, ви збираєтеся купувати квартиру. Ви з'ясували середню вартість і вже зібрали значну частину суми. І тут ви дізнаєтеся, що хтось із ваших знайомих продає квартиру набагато дешевше, тому що гроші знадобилися терміново. Таке вкладення буде цілком виправданим.
Інший приклад. Ви давно запланували велику покупку. Раптом з'ясовується, що через два місяці ціни на цей товар піднімуться на третину. У такому випадку цілком можна не чекати, а придбати бажане відразу.

Інвестиції

Кредит можна вважати виправданим, коли є можливість змусити гроші, взяті в борг, працювати на себе. Наприклад, молода сім'я планує купувати квартиру. Але ціни на житло постійно зростають і бажана мета не наближається. Тут на допомогу може прийти іпотечний кредит. Сім'я купує квартиру і відразу ж здає її у найм. Гроші, одержувані від здавання, йдуть на оплату кредиту. Таким чином, через кілька років виявиться, що квартира дісталася їм значно дешевше.
Схожа ситуація може виникнути з кредитом на освіту. Припустимо, ви давно працюєте в якійсь компанії. Вас цінує і поважає начальство, але отримати довгоочікуване підвищення у вас не виходить – немає відповідного диплома. У цьому випадку кредит допоможе вам зробити кар'єру і вийти на новий професійний рівень.

Мінуси кредитів

Звичайно, найбільшим мінусом кредитів є те, що за бажаний товар або послугу ви платите набагато більше їх фактичної вартості. Але крім цього є й інші моменти.
Кредит дає людині хибне відчуття фінансової незалежності і достатку. Адже ви моментально і без зусиль отримуєте річ, яку, строго кажучи, не можете собі дозволити.
При цьому, як правило, у вас з'являється і додаткова стаття витрат. Особливо це стосується споживчих кредитів.
Купивши норкову шубу, ви будете змушені придбати до неї нові чоботи і сумку. До кільця з діамантом вам знадобиться нове плаття.
А чи варто брати кредит на автомобіль, якщо ви підозрюєте, що навіть витрати на бензин можуть пробити значну пролом у вашому бюджеті? Тоді будь-яка подряпина або дрібна поломка вже точно стануть причиною глибокої депресії.

Коли брати кредит не варто

Фахівці однієї компанії, що займається дослідженням ринку банківських послуг, провели цікаве опитування. У ньому взяли участі люди, що користуються кредитами. Частина з них була дуже задоволена тими можливостями, які надала їм ця система. Інші – відчували себе нещасними і «загнаними в кут».
На підставі відповідей, фахівці компанії виділили кілька основних моментів, які вказують на те, що ризик потрапити в «боргове рабство» занадто великий.
Життя непередбачуване. У будь-який момент можуть відбутися будь-які несподіванки. І далеко не завжди приємні – людина може потрапити в аварію, втратити роботу, просто захворіти. Тому, беручи на себе певні боргові зобов'язання по кредиту, абсолютно необхідно мати деяку «подушку безпеки». Вважається, що «товщина» цієї подушки повинна складати приблизно від 3 до 5 місячних окладів.
Більшість людей має одне джерело доходу – це або заробітна плата, або доходи від власного бізнесу. Проте, сьогодні ситуація не тільки в країні, але і у всьому світі дуже нестабільна – «стрибають» курси валют, ростуть ціни, знижується попит на деякі товари.
Якщо, в силу якихось обставин, людина позбудеться єдиного доходу, він автоматично потрапить в «боргову яму». Адже, у випадку прострочення, йому потрібно буде робити не тільки виплати по кредиту, але ще й оплачувати штрафи.

Наявність інших боргових зобов'язань

Останнім часом з'являється все більше людей, які не впоравшись з виплатами по поточному кредиту, намагаються вирішити цю проблему, взявши новий. Таким чином людина заганяє себе в фінансову пастку. А вона, з часом, неминуче призводить до серйозних психологічних проблем, депресії, а іноді і суїциду.
Не так давно практикуючі психологи додали до різних форм психологічних залежностей ще одну – кредитоманію. Незважаючи на те, що це термін ще не вважається науковим, проблема вже існує.
Фахівці навіть намалювали приблизний портрет потенційного кредітомана. Це – непоправний оптиміст, легко піддається чужому впливу. Досить часто ці люди ще й фінансово безграмотні.

Брати чи не брати кредит?

Перед тим, як прийняти остаточне рішення, фінансисти та психологи рекомендують добре все прорахувати і відповісти собі на наступні питання:
1. 1. Чи варто брати в кредит ту чи іншу річ? Чи так це необхідно? Може бути є інші способи вирішити встала перед вами проблему?
2. 2. Переконані ви в тому, що ваші доходи дозволять вам безболісно і регулярно проводити всі виплати по кредиту?
3. 3. Чи пам'ятаєте ви про те, що в підсумку ви заплатите набагато більше?
Хоча, звичайно, остаточний вибір завжди залишається за вами. Адже ви – дорослий, розумний і відповідальний чоловік.

Хай Буде!

Зображення користувача Сергій Остапенко.
0
Ще не підтримано

Що ще є "цікавого" про лихварство.

Лихварство. Тепер людина з биткою може діяти легально
http://avtonomia.net/2012/12/20/lihvarstvo-teper-lyudina-z-bitkoyu-mozhe/

Раніше ми вже писали про небезпеки банківської системи ( http://avtonomia.net/?p=4361 ), сьогодні ж мова піде про споріднене за своєю сутністю явище – про надання коштів в позику під процент фізичними особами, простіше кажучи – про лихварство. Та сама форма визиску, але експлуататор одягнений не у костюм із краваткою та озброєний не тільки законом.

Справа в тому, що Верховний Суд України в своїй постанові від 18.07.2012 року № 6-79цс12 дійшов правового висновку про те, що будь-яка фізична особа може надавати позику та отримувати за це обумовлений договором відсоток. І хоч Україна не є країною з прецедентною системою права, подібні рішення Верховного Суду України, хоча й формально не встановюють нових правових норм, але все ж мають для практики правозастосування величезне значення і однозначно будуть прийматися до уваги судами нижчих інстанцій як загальнообов`язковий документ.

В даній постанові Верховного Суду України було розглянуто питання того, чи поширюються на фізичних осіб-позикодавців норми Закону України «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг» та чи наділена фізична особа (або юридична особа, що не є фінансовою установою) правом на отримання відсотків за позикою. Правова позиція Верховного Суду України в постанові від 18.07.2012 року № 6-79цс12 сформульована наступним чином:

Договір позики, як загальна договірна конструкція є підставою для виникнення правовідносин, учасниками яких є будь-які фізичні або юридичні особи, оскільки ЦК України не містить жодного виключення як щодо суб’єктного складу, так і щодо права на одержання від позичальника процентів від суми позики, розмір яких і порядок їх одержання встановлюється договором (ч. 1 ст. 1048 ЦК України).

Таким чином, слід дійти висновку, що Закон України «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг» є спеціальним нормативним актом, який регулює відносини спеціальних суб’єктів – учасників ринку фінансових послуг, і не поширюється на всіх інших юридичних і фізичних осіб – суб’єктів договору позики, правовідносини яких регулюються нормами ст. ст. 1046 – 1048 ЦК України.

Отже, Верховний Суд України підтвердив право будь-якої фізичної особи на отримання процентів за договором позики. Фактично, Верховний Суд України дав зелене світло розвитку в Україні справжнього лихварства.

Але чим загрожує дана ситуація звичайній людині?

Вже зараз можна побачити безліч оголошень про надання позик готівкою на вигідних умовах, без будь-яких довідок про доходи тощо. Але сучасні українські лихварі можуть дати фору Остапу Бендеру, який знав лише чотириста способів порівняно чесного відбору грошей у населення.

По-перше, видається очевидним, що в подібних відносинах лихвар захоче зіграти на необізнаності позичальника з правовими нормами та прописати в договорі вигідні для себе умови, які позичальник може навіть не побачити, але саме ці положення договору можуть в подальшому закабалити позичальника. Підписання договору без його ретельного аналізу та правового висновку професійного юриста може загнати позичальника у відсоткове рабство до лихваря.

По-друге, в разі Вашої незмоги повернути позику вчасно, цілком можливе втягнення Вас в судову тяганину з приводу повернення грошових коштів. Окрім визначеного договором розміру позики та процентів на вимогу лихваря Ви змушені будете сплатити також три відсотки річних від простроченої суми та інфляційні втрати. Пізніше, якщо Ви не виконаєте рішення суду добровільно, стягнення буде звертатися на Ваше майно та кошти в порядку встановленому Законом України „Про виконавче провадження”.

По-третє. в разі неповернення позики чи процентів у визначений строк, є дуже вірогідною небезпека застосування „альтернативних” механізмів повернення коштів – без застосування позовів до суду, стягнення у примусовому порядку через виконавчу службу тощо. Ми говоримо про силове вибивання боргів. Навряд чи лихвар взагалі відкриє свою контору не маючи чіткого та ясного уявлення про те, яким чином зможе гарантувати повернення собі позики. А залякування та силові методи, як вчить історія (зокрема, варто пригадати 90-і роки ХХ століття), є напрочуд ефективними методами в цій неблагородній справі. Даний пункт пересторог ми вважаємо найголовнішим, адже вступаючи у відносини з лихварем Ви можете ризикувати не лише майновим інтересом, а й власним здоров`ям.

Тому, підсумовуючи вищевикладене, радимо Вам взагалі уникати отримання відсоткових позик від фізичних осіб. Через Ваш вступ в правовідносини з лихварем Ви цілком можливо опинитеся у процентному рабстві у фізичної особи, що однозначно буде мати для Вас як мінімум негативні наслідки майнового характеру.

І якими б небезпечними не були банківські установи в плані встановлення грошової кабали над позичальниками, все ж таки великі фінансові установи здебільшого грають на полі відібрання лише майна та грошових коштів населення. У випадку ж лихваря, особливо якщо дана особа-позикодавець має зв`язки в кримінальному світі, або ще гірше – у правоохоронних органах, Ви реально ризикуєте втратити власне здоров`я та особисту безпеку. Адже людина, що відкрила бізнес задля відібрання коштів у населення шляхом лихварства не тільки не віддасть Вам свого, але й точно знає, як більше забрати Вашого.

Хай Буде!