Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Навчайся граючись! Ігровий стартап для програмістів CheckiO

Світ:

Український проект CheckiO заснований в жовтні 2012 року Олександром Лябахом. Це гра, в якій для проходження місії і переходу на наступний рівень треба написати програмний код. Розробники зі всього світу змагаються, чий програмний код виявиться вдалішим.

 

Ігровий стартап для програмістів CheckiO (учасник IDCEE 2012, недавній випускник акселератора TechStars Boston), найближчим часом планує закрити свій перший раунд інвестицій. Разом з TA Venture, CheckiO вже проінвестував Vegas Tech Fund (венчурний фонд засновника Zappos Тоні Шея), а також ангели Боб Мейсон (засновник і СТО великої онлайн-відеоплатформи подорожей Brightcove), Джей Бетсон (засновник і СЕО Acquia/Drupal, платформи вільного програмного забезпечення) та інші інвестори.

Український проект CheckiO заснований в жовтні 2012 року Олександром Лябахом. Це гра, в якій для проходження місії і переходу на наступний рівень треба написати програмний код. Розробники зі всього світу змагаються, чий програмний код виявиться вдалішим. На даний момент у проекту більше 25 тисяч зареєстрованих користувачів, українці серед них – на третьому місці. Гравці вже запропонували більше 45 тисяч програмних рішень для пазлів і ігрових завдань.

Для проходження ігрових місій використовується мова Python, незабаром буде запущена також версія для JavaScript та інших мов програмування. До проекту вже приєднався автор Python Гвідо ван Россум, який пише огляди кодів, а Python Foundation офіційно використовує CheckiO як навчальний інструмент. Розробку також почали включати в деякі університетські програми.

CheckiO допомагає людям опановувати програмування на практичному рівні, граючи в гру і змагаючись в дружному ком’юніті.

У TA Venture звернули увагу на ChekiO ще минулого року на конференції IDCEE. За словами Вікторії Тігіпко, керуючого директора Фонду, місія CheckiO їм дуже сподобалась – стати Олімпійськими іграми у сфері IT (IT Olympics), бо TA Venture дуже зацікавлена в підвищенні кваліфікації розробників.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи