Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Треба бути мазохістом, аби зірвати Угоду про асоціацію

Янукович намагатиметься отримати фінансування у МВФ, співпрацювати із американцями та тримати цей баланс до виборів 2015 року. Відомий український історик і політолог Олександр Палій нагадав, що президент говорив про те, що плану "Б" у разі непідписання Угоди у нього немає.

"Угода про асоціацію цікава тим, що відкриває дуже серйозні нові можливості. Це спроба вийти на європейський ринок і забезпечити вихід на нові економічні перспективи. Ізольований стан цьому не сприяє. Крім того, Угода може допомогти швидкому отриманню зовнішнього фінансування", - сказав він.

"Треба бути дуже великим мазохістом, аби рухатися до Угоди, зробити практично все для її підписання, а потім її зірвати. Для цього має бути якийсь особливий талант", - зауважив політолог.

Він вважає, що навіть якщо не вдасться підписати асоціацію, Україні немає сенсу вступати до Митного союзу.

"Інтеграція в Митний союз виключається, бо вона не вирішує ніяких завдань. Керівництво держави відчуває, що у разі реального зближення із ним їм буде гаплик. Митний союз не дає економічних зисків. Там є один вигодоотримувач — Росія. Це видно на прикладах Білорусі та Казахстану, які зараз скаржаться: Назарбаєв нещодавно сказав, що у нього за цей рік відбулося зростання імпорту на 17 та падіння експорту на 7 мільярдів доларів. Тому мають економічні проблеми. Росія використовує своїх партнерів у власних інтересах. Нікого на цьому шляху годувати не збираються", - наголосив Палій.
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи